Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от lubomirco »

За" Ryobi Zauber "идеше реч.
macyp40
новобранец
новобранец

Мнение от macyp40 »

lubomirco написа:За" Ryobi Zauber "идеше реч.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =4&t=45591
заради изписаното от колегите тук, се разколебах от Ryobi Zauber-а, но все пак аз не съм капацитет в тази област и затова клоня към 2-та модела по-горе :)
мнения ???
мерси на всички които дават съветите си !!!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

macyp40 написа:
заради изписаното от колегите тук, се разколебах от Ryobi Zauber-а, но все пак аз не съм капацитет в тази област и затова клоня към 2-та модела по-горе :)
мнения ???
Не си прави генерални заключения от написаното в темата по-горе :) във форума има поне няколко стотин човека, който ловят със заубер и ще ти напишат противното :) и аз съм имал заубер и проблеми от това естество не съм имал :roll: макарата си заслужва отвсякъде :) ако пък не ти харесва зауберчето винаги можеш да потърсиш из форума някоя дайва среден клас за около 250-300лв
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

czd написа:
macyp40 написа:
мнения ???
Не си прави генерални заключения от написаното в темата по-горе :) във форума има поне няколко стотин човека, който ловят със заубер и ще ти напишат противното :) и аз съм имал заубер и проблеми от това естество не съм имал :roll: макарата си заслужва отвсякъде :) ако пък не ти харесва зауберчето винаги можеш да потърсиш из форума някоя дайва среден клас за около 250-300лв
Предполагам си имал от по-старите модели Заубери...
В темата по-горе се говори за тези, които се внасят в момента.
И аз преди да си взема от новите не бях чул (прочел) нищо лошо за тях.

Едно време не е било като сегашно време :wink:
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

Рибата не гледа колко е скъпа макаратаПри макарите за спинининг има две неща дето са решаващи при избора.
1.Да навива добре плетено влакно примерно към 10 либри.
2.Да има добра издръжливост.
Другите две са цената и кефа дето ти дават.
При спининг риболова по-важна е пръчката отколкото макарата.
Надявам се че съм бил полезен при избора на макара.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

atanas atanasov написа:...При спининг риболова по-важна е пръчката отколкото макарата...
В случаят не съм особено съгласен с това мнение . То е наистина актуално когато иде реч за мухарлъка но при спининговият риболов и въдицата , и макарата са от еднакво значение :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

atanas atanasov написа:Рибата не гледа колко е скъпа макаратаПри макарите за спинининг има две неща дето са решаващи при избора.
1.Да навива добре плетено влакно примерно към 10 либри.
2.Да има добра издръжливост.
Другите две са цената и кефа дето ти дават.
При спининг риболова по-важна е пръчката отколкото макарата.
Надявам се че съм бил полезен при избора на макара.
Малко извън темата, защото тя е за въдици, но пък все пак е свързана с пръчката, която си е купил колегата.
Не съм съвсем съгласен с по горното мнение. Тук не става въпрос за скъпарски макари, а за добри и надеждни макари на приемлива цена. Заубера определено е такава. Ползвам я едва от миналата година в размер 3000 и мога със сигурност да кажа, че другите ми макари в същия или почти същия ценови диапазон се разтракаха, а тази си върти като нова... Най голямата ми риба с нея е сом 7 кг. в течение - без проблем. Добър аванс, мазно въртене - сигурна и здрава макара. Единствения и недостатък е теглото и.
Ползвам или съм ползвал и по долните класове на Риоби - Ексията, Инсайдъра... Разликата е, че се "разхлопват" по бързо и се получават луфтове и др. при интензивна употреба, но въпреки това си работят и с две думи - си струват 65-70 те лева.

п.п. Вярно е, че пръчката е по важна от макарата, но ако си вземеш макара, която да ти прави оплитания, бради и др. и при всеки излет да разплиташ или режеш влакно...., то излета ти се превръща в кошмар...
И да допълня - когато една евтина и некачествена макара ти съсипе 2-ва плетеняка по 40 лв...... (тава ми се случи), става златна, така че колеги, четете мненията във форума относно макарите и не правете грешки, че скъпо излизат.... иначе, купувайте си Дайви и Шимано за по 300-1000 лв и проблеми йок.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

Имах предвид макара от фирмата риоби и там производни.Тези макари са на добро ниво според мен за спининг риболов.Аз ползвам плетено от 10 до 20 либри и досега не съм имал проблеми и оплитания с него,като плозвам макари на риоби.Само бради понякога но бях препълнил малко шпулата и макара си изхвърли излишното.
Верно е че си трябва и добра макара ,но защо трябва да е и скъпа като може и да бъде по достъпна ценово такава.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

Колега, прави ти чест, че се опитваш да напътстваш всяка "изгубена душа" в дебрите на спининговия риболов, ала понякога имам чувството, че не базираш мненията си на собствен опит, а на прочетени от форума тези.
От горния ти постинг излиза, че Рьоби Ексия е в ниския ценови диапазон и струва 65-70лв. нова, а това не е точно така.
Също така, твърдиш, че макарите Дайва под 300лв. не струват. Искам да те попитам колко такива и от кой модел си ползвал, че реши така. Аз съм притежавал два Екселъра (един на 2500 и един 3000), като мога да твърдя, че този модел (според мен) превъзхожда Рьоби Ексия в доста показатели. Притежавал съм и Дайва на стойност над 300лв, която на втори сезон беше с недопустими износвания. Така, че опитай да не се изказваш еднозначно в полза на нещо и да отхвърляш категорично друго!
Без лоши чувства,
Илиан

СоРРи за ОФФ-а :oops:
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Аз съм притежавал два Екселъра (един на 2500 и един 3000), като мога да твърдя, че този модел (според мен) превъзхожда Рьоби Ексия в доста показатели
+1.

Нещо повече, от личен опит установих, че за спининг Екселъра превъзхожда аналогичните по цена Риобита във всяко едно отношение. Ексията разбира се изобщо не е 65-70 лева, а почти на цената на Заубера, без с нещо особено да се различава от него.

По принцип, добре е категорични оценки и мнения във форума да се дават единствено от личен опит, но това, уви, е невъзможно за повечето участници. :D
bsdp
новобранец
новобранец

Мнение от bsdp »

Какво ви е мнението за тази въдица... на 2.40

http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Изчакай да се изкажат майсторите,а ако събираш и мнения от хора-новобранци в спининга,но пробвали досега доста пръчки,за тази мога да ти кажа,че не бих я пробвал даже,защото : 1/Направена е от композит,съответно е по-тежка,което влиза в противоречие с избраното за нея име "Пъстървов снайпер" :) 2/Изключително тромава,с голям тест на изхвърляне,т.е.точно и на достатъчно разстояние ще можеш да мяташ само много тежки примамки.Нямам съществен опит със щуките,та за това помоли по-запознатите от мен колеги да преценят дали става за непретенциозен спинингов риболов на щуки,иначе за спинингов риболов на пъстърва смятам,че е съвършенно неподходяща.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Ilian70 написа: От горния ти постинг излиза, че Рьоби Ексия е в ниския ценови диапазон и струва 65-70лв. нова, а това не е точно така.
Също така, твърдиш, че макарите Дайва под 300лв. не струват. Искам да те попитам колко такива и от кой модел си ползвал, че реши така.
Е добре де, не ли ясно на всички, че съм направил грешка на езика, т.е. имам в предвид не Ексията, а Екусимата.
Относно Дайвите, "не съм пораснал още" за да си купя такава макара. Но, съм въртял такива в реални условия и това ми е достатъчно за да придобия впечатления. Говоря за Crossfire, Procaster и Infinity.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:... Говоря за Crossfire, Procaster и Infinity.
Предполагам че не залагаш на база спининг придобитите впечатления от баш тези модели ? Не друго ами това са два плувкарски , непретенциозни , ниско бюджетни модела за които с пълна сила важи правилото "по-добре друга марка за тези пари" и един шаранджийски такъв . Освен ако не иде реч за Infinity Q :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Не съм "много в час" с макарите на Дайва. Относно впечатленията ми за първите две цитирани е, че Екусимата за 65 лв. е даже по добра.... А, инфинити- черната спинингова дето струва към 700 лв. на 280 гр., къде я въртях към то час, само мога да кажа, че е уникат...., като спра да работя и се отдам само на риболова, задължително ще си купя такава :D
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”