Какво кълве на яз. Александър Стамболийски

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
popaslaptopa
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Какво кълве на яз. Александър Стамболийски

Мнение от popaslaptopa »

Във вторник на бунгалата под село Младен почти никаква слука водата спада през целия ден места почти няма а мръсотията е в изобилие.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

popaslaptopa написа:Във вторник на бунгалата под село Младен почти никаква слука водата спада през целия ден места почти няма а мръсотията е в изобилие.
То зависи за каква риба си заложил,инъче слука има...
ticho написа:Информацията ми е за "плувкаджиите" под село Младен. Бабушките кълват уверено на жито. Захранка "Ванилия с коноп"+"Ванилия тъмна"+смляно кюспе. Дохранване ритмично с прашка жито без вдигане на много шум. Местата са ограничени, по-удобно е използването на къса пръчка сред потопените дървета. Наслука!
И костуретки-цигаретки ,че и по големи има в промишлени количества
Аз там съм пораснал...
valeripetrov
новобранец
новобранец

Мнение от valeripetrov »

Някаква информация за отсрещния бряг?
ticho
новобранец
новобранец

Мнение от ticho »

Потвърждавам информацията за местата под с.Младен. Руснаците казват, че Дяволът се крие в подробностите, и затова искам да уточня нещата, които водят до успещен риболов на малко останалата и наплашена от 22-годишните безнаказани бракониерски набези на този язовир риба. Ще изброя факторите, които според мен са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ:
- Предварително захранване с топки захранка и последващо дохранване САМО с прашка с жито или царевица. Хвърлянето на топчета захранка по време но кълването ПРОПЪЖДА малкото количество осмелила се да се приближи риба.
- Използване на финни такъми - кука максимум номер 16 и повод максимум 0.10. Пренебрегването на тези условия води до спадане на кълването няколко ПЪТИ.
- Рибата кълве в интервалите 9-12 часа сутрин и по слабо 18-20 часа вечер.
- Дроперът на линията да е максимум номер 9 на разстояние минимум 30 см. от куката.
Тези неща съм изпробвал ЛИЧНО в течение на много години риболов на ТОЗИ язовир и смятам, че спазването им увеличава шансовете за успешен риболов в ПЪТИ. Пак повтарям, че това е тествано на ТОЗИ язовир, а не е плод на теоретични разсъждения на база прочетено в Internet. Отрасъл съм на този язовир и смея да твърдя, че в момента си заслужава да се търси САМО ДРЕБНА РИБА, поради безчинстванията на бракониерите.
Наслука!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

и смея да твърдя, че в момента си заслужава да се търси САМО ДРЕБНА РИБА, поради безчинстванията на бракониерите.
И аз смея да твърдя за риболов на дребни шаранета,педарки ,в месността ,,Трите камъка,,
и вземането им ...
за зарибяване на др водоеми
Тея от ИАРА-та ,не се научиха да бъркат в живарниците...
Аз там съм пораснал...
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

bobo_33333 написа:
и смея да твърдя, че в момента си заслужава да се търси САМО ДРЕБНА РИБА, поради безчинстванията на бракониерите.
И аз смея да твърдя за риболов на дребни шаранета,педарки ,в месността ,,Трите камъка,,
и вземането им ...
за зарибяване на др водоеми
Тея от ИАРА-та ,не се научиха да бъркат в живарниците...

Бъркат в живарниците снощи ми го провериха. Червеноперки колкото иска ма мнооо дребни. Нито една таранка странно.
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
valeripetrov
новобранец
новобранец

Мнение от valeripetrov »

Към четвъртък мисля да посетя язовира,ако не ми мине котка път.Ще бъда в района на Орехите.Ако може малко информация, какво да мога да очаквам като риболов.
Аватар
didianga
новобранец
новобранец

Мнение от didianga »

На орехите само за отдих без въдици....в събота беше пълно с хора там но само се къпеха и хапване и пиване.... :drinkers: :partyman:
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

имам информация от колеги които са лагарували този уикенд на орехите,че са срещнали пепелянки по камъните,други колеги пък ми разказаха за смъртни случаи миналата година от ухапани от пепелянки, та ме интересува ,верно ли е това , аз лично никога не съм срещал отровни змиии там , и има ли серум някаде по наблизо
valeripetrov
новобранец
новобранец

Мнение от valeripetrov »

Аз съм поканен на банкет на Орехите, но риболот ми е тръпка,не толкова за рибата,а за удоволствието.Колкото до змиите не съм срещал ,но нека не забрвяме,че трябва да се внимава не само на този язовир.
go6obebeto
новобранец
новобранец

Мнение от go6obebeto »

Как е нивото на водата през последните дни? Продължава ли да спада? Местата пооткриха ли се?
мачкай браконера
Аватар
Rud
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Rud »

Моста бил сух от миналата събота ми казаха нивото спадало драстично
Утре съм там пак каквото ще да е нивото :drinkers:
Като не кълве аз ще клъвна.
go6obebeto
новобранец
новобранец

Мнение от go6obebeto »

Rud написа:Моста бил сух от миналата събота ми казаха нивото спадало драстично
Утре съм там пак каквото ще да е нивото :drinkers:
Интересувам се защото не ми се ходи докато не спадне с поне 2 метра под моста.
мачкай браконера
valeripetrov
новобранец
новобранец

Мнение от valeripetrov »

На 13 и 14 бях на Орехите с голяма група банкетчии и по малко рибари.На камъните до Орехите в късният слетобяд(дребни костурчета и някоя дребна червеноперка - стръв червен червей).Сутринта от 7 до 11 (6 дребни шаранчета от 200 до 700гр.,две по едри червеноперки и около 15бр.дребни и две костурчета- стръв умрял бял червей поради липса на друг,захранка коноп и ванилия) Всички риби попаднаха живи в язовира с изключение на една червеноперка,която умря при откачането на куката.Много се притеснявах ,някой да не ми провери живарника заради дребните шаранчета.При по-добри условия ще се ловят голямо количество дребни шаранчета. Умолявам ви дайте им шанс поне да пораснат. Колкото до боклука всеки знае,че трябва да си го прибира.
Sparto
новобранец
новобранец

Мнение от Sparto »

Хора някой бил ли е на почивка в къщата "При Владо" и възможно ли е някой да ми даде точна инф. за почивка там на ЛС :?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”