ШаралЯнтра

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

ШаралЯнтра

Мнение от sapuna »

След миналогодишната ми тема АмурлЯнтра , дойде ред и на продължението и.И понеже се отказвам от амурите този сезон,а определено наблягам на шараните / голям смях :lol: / редно е да видоизменя заглавието до горенаписаното!
Дет се вика сезона отдавна започна,а аз все нямам време да посетя по дългосрочно реката.В 7:30 на 3-ти сутринта натоварен и зареден с ентусиазъм потеглих към старите бойни места.Пътуването към мястото на миналогодишните ми биваци бе цяло приключение - разорани пътища,ниви със слънчогледи,избуяли след дъждовете треви,скриваща и малкото останали пътища ... а бе чудо!По едно време имах чувството,че гледам на предното си стъкло епизод от поредицата "Пришълците"!
Изображение
Изображение
Изображение

За колегите от региона ще поясня - пристигнах на Пясъка / до Драганово /.Пролетните води бяха променили всичко,и брега,и наносите с тиня,и дълбочините във вира,сянката липсваше ... с две думи останах разочарован!
Изображение
Изображение
Изображение

Единственото хубаво нещо бе новообразувалият се плаж,но за морето има време - аз бях тръгнал за шарани!
Изображение
Изображение

Поогледах,поослушах се,премерих дълбочината на няколко места и близо 4-те метра и тинестото дъно ме отказаха.Реших,че може и да не разпъна въдици,но ще си открия ново място.И се започна едно обикаляне,близо 70км,няколко реки и през няколко населени места.Някои фотоси и от тях:

Над баластернта:
Изображение

Тополите:
Изображение

Бряговица под моста:
Изображение

Горски Долен Тръмбеш /над плажа/:
Изображение
Изображение

Повярвайте ми,бях готов да остана на тази беседка,но все пак обиколката бе опознавателна.Търсех място поне за седмица,а предстоящите горещи дни от уикенда предвещаваха бурно присъствие по подобни местенца за отдих.Мен ми трябваше сянка,спокойствие и ... шарани!Не си носех дори и храна,дори и нищо хладно.Само няколко консерви и една тривалка Диана.Бях решил да релаксирам,сам,без алкохол,без телефони,компютри и тем подобни.Шумните крайречни купони бяха запланувани за периода петък-неделя.Сега беше време за риболов!Обикалях до 13:30 и накрая се върнах там,откъдето тръгнах - моста на Долна Оряховица.Вирът учудващо празен от риболовци.
Изображение

Нямаше ги дори и старчетата за уклеи и дребни морунажчета.Сам самичък се настаних под една дебела орехова сянка и се захванах с подготовката.Какво му трябва на сам човек - една маса,един стол и някоя и друга въдица!
Изображение
Изображение

Монтажа и въдиците във водата!
Изображение
Изображение
Изображение

В часовете до 17:30/18 часа нищо интересно не се случи,с изключение на зрелищния спектакъл,представен ми от е този лауреат:
Изображение
Пристигна на велосипед Балкан,с две раници на двата багажника,въдици за спининг,за леко и за дъно,сабя препасана на кола и въздушна пушка преметната на гърба.И като ги почна - една малка ракия,една бялка,глътка Болярка,бум една жаба и айде в кепа.После малко спининг,ама забравил пушката при дънарката,а жабата в краката му.Бяга за оръжието обаче вижда шишето с ракията и сяда на сянка,забравя за жабите.Кълве му поредната бялка,той скача и хваща пушката!Казвам ви,смял съм се като идиот!Ако някой от някъде ме е гледал/така скрито,както аз наблюдавах този индивид/ казвам ви,гарантирано ме е помислил за избягал от Церова кория /не,че не ходя и там де :lol: /
Та,както и да е!Натисна ме на средната и извадих едно около 1,5кг люспаче.Не съм го и кепвал даже,откачих го директно във водата.Нашият човек наблюдаваше на свой ред.След като шарането отплува той сложи показалец на слепоочието си и започна да го върти.Определено помисли,че и аз съм "от нашите" :lol: Ядоса се и си тръгна!
Весело ми беше,времето напреднало,а аз поогладнял!Няма скари,няма мари,но в реда на репортажа трябва да има и снимки с мезелъци,та направих някоя и на моето меню :D :
Изображение
Изображение

Малко след 19:30 извадих е този хубавец:
Изображение

За да не ме ядете пак и да пускате теми "Браво на Сапуна" пояснявам ... уловен е в светлата част на денонощието,а пуснат в тъмната :lol: /просто тогава дойдоха аверчето и жена ми и ми направиха някое фото/.
Изображение
Изображение
Изображение

Вчера сутринта излезе още едно хлапе и една хубава риба ми се откачи след протриване на лидкора!Няма значение - всичко си стои там на място,аз бачкам в момента,но утре сутрин отивам да извадя стойката от копривата и я обърна с лице към водата!Надявам се в неделя вечер да има с какво да си допродължа темата! ;)

Поздрави,Успех и НАСЛУКА на всички!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ramcho_gazara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ШаралЯнтра

Мнение от ramcho_gazara »

:smt038 :smt038 :smt038
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Хубав излет, с настроение и улов! :lol:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Кеф! :prayer: :drinkers:
Колкото повече толкова повече!
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Отличен излет! :D
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Чудесно!
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Браво, екстра излет!!!
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

:lol: :lol: :lol: :smt005 :smt005 Еми луд си тоя шаран знаеш ли колко бира ще изпие и колко щеше да ти вдигне акциите пред комшиите.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

:lol: :lol: :lol: Браво Митак , ама за овчарската пръчка не си помислил и ще се сърди сега :lol: :rolleyes:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Чудесен излет и красиви места и риби :) :drinkers:
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

sapuna написа:...Казвам ви,смял съм се като идиот!...
И аз така се смях, чак сълзи ми излязоха на очите :lol: :lol: :lol: !

Много се зарадвах на темата на Сапуна !
Ivoriba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ivoriba »

Много ми е жал за горкият човек сигурно сега надига шишенцето и плаче за рибката! Иначе много хубав излет.
tzetzo62
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tzetzo62 »

Супер!Каква е тази напаст от скакалци?
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Забавен репортаж!!!! БРАВО
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Мноого весел репортаж Митак)))) чудесно си си изкарал.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”