Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Вчера над Бобошево почти капо. Не знам дали земетресения или атм. налягане но рибата пълен пас. Преди две седмици поне хубави мренки се ловяха, но водата беше по-мътна сега е като стъкло. Дано падне някой дъжд малко да я размъти и вдигне. Ще чакаме по-добри времена.
-
- научил се да хвърля
Никой ли не иска да идем заедно да даде малко показание на начиенаещ ^_^ - говоря за бистраците - баражите
Лалала
На Бистраците е зле в момента,2 дни бях там и само бабки даваше
-
- фен клуб-скобар
Ужас ужас но няма кой да ни чуе- постоянно си мисля колко ще е хубаво да забранят реката и да разрешат да се стреля по кормораните на дружинки както е в гръцко и за капак да измислят удар по трйките и кафявите шуби......мечти мечтиGad975 написа:Колега, тя даже тая река много време издържа на набезите на корморани и корморани с тройки, парашути и други селски изобретения. А само до преди 2-3 години колко много риба имаше...... трябва да се забрани за определен период, докато още е останало някое рибе.DJONI RINGO написа: кофти инфо-само да добавя от параклиса(дефилето кюстендилско)до Бобошево няма жив скобар-демек цялото дефиле-пълен крах имам чувството че реката сдава багажа сори,че го казвам
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- калин кацаров
- сериозен играч
След забраната, докато все още реката беше голяма и замътена, се ловяха на фидер много добре мрените, излизаха и много прилични екземпляри, като хващах риби дори на царевица.В момента от Бобошево нагоре реката малка и бистра, рибата е по бързеите, там на зеленка, или на троха на плувка в разлива преди бързея.На Бело Поле положението е същото, както и на Железница , като реката в тези учащаци е малко по-замътена!
вчера и днес мноого слабо мрени на троха и бял разлика няма. един приличен скобар не съм видял като че ли пасажите ги няма
скобара е риба проклета

откъде се минава за струма между бела вода и батановци
поздрави
поздрави
В гръцко ври от корморани, на вливанета на Ангиста със Струма беше корморанен адDJONI RINGO написа: Ужас ужас но няма кой да ни чуе- постоянно си мисля колко ще е хубаво да забранят реката и да разрешат да се стреля по кормораните на дружинки както е в гръцко и за капак да измислят удар по трйките и кафявите шуби......мечти мечти

Рибата винаги е на другия бряг
- bokser
- ще става разбирач
Сутринта от 9 до 12 между първия и втория бараж - 26 клена на суха муха.След това педалите размътиха водата, а и жегата напече... 

За сметка на това bokser не пропуска излет без да сподели, евала на такива пичовеblashko написа:Жалко че Venci72 вече не дава инфо

Както го е описал колегата точно така се лови мряна.Аз практикувам в бързея с леко олово и за стръв зеленка или мамарец!Скобара за сега е трудно да се събере,а и той е в бързея и се лови много трудно!Мряна хващам около 15-20 бройки като сменявам местата на ловене няколко пъти!Захранки ползвам когато скобара стане по-активен.калин кацаров написа:След забраната, докато все още реката беше голяма и замътена, се ловяха на фидер много добре мрените, излизаха и много прилични екземпляри, като хващах риби дори на царевица.В момента от Бобошево нагоре реката малка и бистра, рибата е по бързеите, там на зеленка, или на троха на плувка в разлива преди бързея.На Бело Поле положението е същото, както и на Железница , като реката в тези учащаци е малко по-замътена!
Така, на Железница средни и дребни мренки, от скобар нямаше и помен, инфото е до 13 ч. в събота, след това може и да се е раздвижила работата. После минах през Бобошево за Невестино, на Бобошево работата трагична, 3-ма колеги пълно капо на зеленка, реката малка и бистра колкото си искаш. В Невестино започнах да ловя към 19 ч., видях един познат, който се беше базирал под стария мост и застанах при него. Риболова беше предимно на мряна, обаждаше се чат пат някое маломерно кленче и пръскач. Хванах само една добра мряна над 20 см. до към 21 ч. и един пенсионер ми вика "И ако това го пущиш че се скараме
, като нямаш живарник пущи ги у моя"
После имаше малко бракониерство на светеща ампула до 22.30 и хайде на вилата за кратка дрямка. От 7 ч. до 17 същия хуй като вчера, дребосък по 12-13 санта колкото искаш, на всяко хвърляне или хващаш или изпускаш. Като цяло не си струва да се ходи в района от Бобошево до Невестино за сега, на църквата под Пастух, нямаше нито един рибар, сами може да си правите изводите какво е положението.