Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Риболов "На косъм"
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ribarq написа:Хората дето са по големи от тебе и от мене , и с по голям стаж в риболова , ти казват кое как е, кой куки за какво стават ,и за какво не стават кой са по добри и кой по лоши ! Те ти казват неща който са научили със дългогодишния си стаж в риболова , ти пак продалжаваш да спориш !
а според мое мнение куките с лопатка не са по лоши от куките с ухо !
единствения им недостатък според мен е ,че са по тънки ! иначе аз ползвам и двата вида според ситуацията !
Кое те кара да мислиш че спорим ?
2 пъти казах че изказвам личното мнение в което вярвам.
Щом говориме за куки, изобщо няма място за компромиси трябва само най-доброто

За бракониерите само слънчаци
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Именно затова съм против куките с лопатки,и то не за друго, аз просто до този момент не съм виждал качествени шарански куки с лопатки сичко е ухо.ribarq написа:Кой ще си сложи лоша кука ???нали все гледаме да е най доброто !
Когато говориме за "възел без възел", ако ти говори нещо куките с ухо са по-удобни

За бракониерите само слънчаци
!

-
- и господ не е толокова добър
За да не спорим излишно утре ако ми остане време ще ви покажа монтаж на косъм с лопадка с който хващам цяло лято и то доста риби съм извадил с него при наличието на миди.Ще покажа и с ухо на един риболов и сами ще направите преценка кое е по добро.Всяко едно мнение във форума съм го написал от наученото по язовирите а не от книги и от компа.
- kosatkata
- ще става разбирач
Голям спор се заформи за или против куките с лопатак.Аз мисля и това е само мое мнение , че преди да се появят куките с ухо на нашия пазар добре си ловяхме и на тези с лопатка.Тогава обаче не беше разпространен монтажа на косъм и всичко си беше на ред.Тук идва и едно обаче.За направата на самия монтаж на косъм куките с лопатка са много неудобни , като направата на монтажа не е невъзможен , но като има куки с ухо защо трябва да се мъчим.Така че когато си намерим добри куки на които нямаме много празни кълванета си купуваме такива с ухо не заради друго , а заради полесната направа на монтажа.Никой не може да ме убеди че монтажа се прави по лесно на кука с лопатка отколкото на кука с ухо.Колеги след като сте си харесали някаква марка куки и определен модел (като големина , дебелина , цвят , форма на извивката тип на острието и прочие)от които сте доволни просто потърсете на пазара такива с ухо не заради друго а за да се улесните.Сметам че ще се съгласите с написаното от мен и ако някой ползва още куки с лопатка за направата на монтаж на косъм то той го прави защото с тези куки като модел и големина има успех и не е намерил нещо подобно с ухо.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ами...събираме се двамата с теб!Вадим такелажа и започваме!Ще се радвам да го направим!kosatkata написа:За направата на самия монтаж на косъм куките с лопатка са много неудобни , като направата на монтажа не е невъзможен , но като има куки с ухо защо трябва да се мъчим.Така че когато си намерим добри куки на които нямаме много празни кълванета си купуваме такива с ухо не заради друго , а заради полесната направа на монтажа.Никой не може да ме убеди че монтажа се прави по лесно на кука с лопатка отколкото на кука с ухо.

- kosatkata
- ще става разбирач
В галерията току що качих две снимки от Търговищкия.Рибите са хванати на куки с ухо
.Шегата на страна наистина рибите са хванати на поп-ъп монтаж с кука гамакатсу поп-ъп.Смятам че предишния ми пост който написах не те е засегнал.С написаното преди това исках да кажа че риба се лови с всякакви куки само на мен ми е по трудно да правя тези съвременни монтажи на косъм с куките с лопатки.Иначе заповядай.Ще те заведа да видиш за какво става на въпрос но знай че язовира е много труден.Тези две риби ги хванахме за девет дена престой като те клъвнаха още на първия и втория ден и след това седем дена нищо.Поздрави.

- kosatkata
- ще става разбирач
И аз това искам да кажа.Ако една кука ми гарантира че след всяко лапане от рибата ще последва убождане и закачане няма да гледам дали куката е с ухо или лопатка но все така ще търся такава кука с ухо за по голямо удобство.Много съм се чудил дали и на нас ни се случва това което става на филмите на Корда.Ако можех да разбера колко пъти риба ми лапа стръвта и я плюе , след това щеше да е по лесно да се коригират монтажите ама нъцки.На тях им е лесно гледат с камерата под водата и вижда всичко макар че така се губи малко от елемента на изненада при удара на рибата но има много предимства.Вадят се достоверни факти за работата на монтажите и каква стръв предпочита рибата и ние поне според мен трябва малко или много да копираме от там нещата макар че аз не се доверявам много без око да види и ръка да пипне ама няма как.Успех на всички с избора на куки без значение дали те са с лопатки или уши важното е да хващат риба.Поздрави. 

- kosatkata
- ще става разбирач
Сега се питам дали с тези наши коментари помагаме на колегата пуснал темата.Като гледам от известно време той не е вземал отношение по този въпрос.Нека той да си каже или останалите които четат и следят темата всичко написано дотук дали помага или само повече ги объркваме.Съжалявам че не мога да пусна снимки на монтажите с които се опитвам да ловя за да се види нагледно всичко.
- kosatkata
- ще става разбирач
Имам едно предложение.Да направим нещо смислено с което хем можем да изчистим собствени грешки при направата на монтажите , хем можем и да помогнем на някой който прохожда в момента с този вид монтажи.Нека всеки който иска разбира се да снима и обясни подробно направата на монтажа който за него е най сполучлив и с който е имал най много кълванета и извадени риби.Ама честно да си каже всико или по добре да си мълчи.Пак казвам не е задължително , но ако мякой направи нещо такова нека това да е самата истина.Според мен човек се учи докато е жив.