Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Бяло море 06.09-09.09.2007
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Бяло море 06.09-09.09.2007
Здравейте колеги,
този път малко по различно място от обичайното
имахме късмет и тази година да ходим до бяло море и да половим и риба там.
Тръгването от България беше на 05.09.2007г. вечерта дълъг път с автобус и ето ни на сутринта в едно китно селце Таврос

времето беше ужасно
или поне така се показа в 05.30ч сутринта
Както и да е придвижихме се още малко до нашето селце Оронополи и нашият хотел Акратос (в който спяхме)

но нали не мога да се сдържам веднага се заех да проучвам района за да отидем да половим риба
както и да е нарамихме багажа с жената и детето и хайде към плажа.
Да ама не стигнахме на плажа където нямаше народ разпънах въдицата и почти не се изпокарахме с един грък,че там не можело да се лови и др.такива но както и да е прибрах си ги и отидохме вечерта.

но си останах с чакането нищо не хванахме
Но нали сме си упорити ние българите как така на следващият ден отново на плажа само, че в другият край от към едни скали та да не пречим на никой
Резултатите и не закъсняха към 09.30 вече имахме удари на кефали както и хванати такива: ето малко борба с един

а ето го и него

това удоволствие продължи до към 12.30-13.00ч че като се притъмни и се сгади времето не е истина

Прибрахме се преди да затрещат големите гръмотевици и невероятен дъжд които се изсипа
Както и да е на следващият ден ставане времето се изчистило едно готино само за риба и плаж
стигнахме местенцето метнах въдиците като не чакахме и дълго резултати както си му е реда 1-во малки кефалчета

а после и големичките

а някой си бяха на плаж

та това е колеги равносметката беше около 20 кефала и 2 ципури за тези два дни но тръпката беше невероятна а и всички останахме доволни.
Надявам се догодина да отидем пак и отново да е така

този път малко по различно място от обичайното

Тръгването от България беше на 05.09.2007г. вечерта дълъг път с автобус и ето ни на сутринта в едно китно селце Таврос
времето беше ужасно

Както и да е придвижихме се още малко до нашето селце Оронополи и нашият хотел Акратос (в който спяхме)
но нали не мога да се сдържам веднага се заех да проучвам района за да отидем да половим риба

Да ама не стигнахме на плажа където нямаше народ разпънах въдицата и почти не се изпокарахме с един грък,че там не можело да се лови и др.такива но както и да е прибрах си ги и отидохме вечерта.
но си останах с чакането нищо не хванахме

Но нали сме си упорити ние българите как така на следващият ден отново на плажа само, че в другият край от към едни скали та да не пречим на никой

Резултатите и не закъсняха към 09.30 вече имахме удари на кефали както и хванати такива: ето малко борба с един
а ето го и него
това удоволствие продължи до към 12.30-13.00ч че като се притъмни и се сгади времето не е истина
Прибрахме се преди да затрещат големите гръмотевици и невероятен дъжд които се изсипа

Както и да е на следващият ден ставане времето се изчистило едно готино само за риба и плаж

а после и големичките
а някой си бяха на плаж
та това е колеги равносметката беше около 20 кефала и 2 ципури за тези два дни но тръпката беше невероятна а и всички останахме доволни.
Надявам се догодина да отидем пак и отново да е така

- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Адаш там по-голям град не видях наоколо това се намира на третия ръкав Атос ето и снимка на районаMITKO70
Много добро съчетание на почивката с любимото хоби.Красиво място.До кой град се намира и какво струва цялата екскурзия на човек?
що се отнася до финансовата част ни излезна по 280лв на човек като за малкия беше безплатно.
А ето и още малко снимки от улова и почивката
Да се надявам,че не съм ви отегчил със снимки и писаници

- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Не мога да повярвам, че освен двама колеги никой нищо не каза!!! Дори и да ми тегли една м..............а какво става бе хора само от българските водоеми ли се възхищавате или какво не мога да ви разбера??? Искате почти във всяка една тема снимки и репортажи а всички си мълчите когато получите такива (репортажи).Не знам сигурно аз съм се пернал нещо но ме яд, че споделих това удоволствие със вас КОЛЕГИ.
Благодаря ви все пак за вниманието което сте си отделили да го прегледате(репортажа).
Благодаря ви все пак за вниманието което сте си отделили да го прегледате(репортажа).
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Несподеленото щастие,не е щастие!Димитър Янчев написа:Не знам сигурно аз съм се пернал нещо но ме яд, че споделих това удоволствие със вас КОЛЕГИ.
Недей така съименнико мой!На красивото,черта не може да му се сложи с лека ръка,а за нагледен репортаж като твоя... коментари са излишни!
Ти си го изживял,а ние тепърва ще трябва да анализираме-какво обаче?Ще трябва да анализираме собственните си успешни и да ги съпоставяме с твоя!Ако коментари от рода на:"Браво!Завиждам ти!" те радват,то знай че има хиляди такива,обаче НЕНАПИСАНИ!
Успех приятел!Прекрасни снимки!
- emo vasilev
- сериозен играч
Прав си Мите - 270 човека са чели темата - двама са писали !
Друга си е тръпката зад граница !
Браво за кефалите , но чувам , че и доста зарган излизал - е този път не си имал късмет с '' каишите '' , но догодина дано ги уцелиш !
Много хора гледат , четат и си правят изводи , а ако напишат нещо , то ще е от рода на '' Дайте инфо '' и с това нещата приключват !
Обаче ти не се кахъри - ходи си на рибка , пиши , качвай снимки пък който е решил да пише в темата ти - ще го направи !
Късмет !

Друга си е тръпката зад граница !
Браво за кефалите , но чувам , че и доста зарган излизал - е този път не си имал късмет с '' каишите '' , но догодина дано ги уцелиш !
Много хора гледат , четат и си правят изводи , а ако напишат нещо , то ще е от рода на '' Дайте инфо '' и с това нещата приключват !

Обаче ти не се кахъри - ходи си на рибка , пиши , качвай снимки пък който е решил да пише в темата ти - ще го направи !
Късмет !

-
- разбира нещата
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Въобще даже не се нервя стана ми малко криво от факта ,че сме си такива като цялоТедо
kолега,не се нeрви!
на каква стръв лови кефалите?

За стръв използвах единственно и само чист хляб (ако щете вярвате) и кефалите и ципурата на това ги хванах

Но общо взето тръпката си остава и изживяването също

Успех на всички които мислят да ходят до Гърция.
П.С който иска от вас ще му кажа и на какъв монтаж съм ловил (ако ви интересува)
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Ето какво научих в Турция преди 2г. от едни стари рибари (никой не искам да засегна с обръщението си)

това е плувка за щука 25г(може и по-голяма) отпуска се около 1-1.5м влакно след това вирбел и монтажа на куки не повече от 6-7 на повод около 25-35см.(трудно се връзват). След като сте си скъсали нервите да ги навържете (куките)8-10-ки с дълго рамо взимате мек хляб правите рулце около повода под вирбела и започвате да навивате от долу нагоре влакното с кукичките.
Топвате хлебчето във водата за по-голяма тежест и далечно замятане и хвърляте на вътре.
А за кълването сами ще го усетите кога да вадите
Надявам се да сте ме разбрали ако не пишете

това е плувка за щука 25г(може и по-голяма) отпуска се около 1-1.5м влакно след това вирбел и монтажа на куки не повече от 6-7 на повод около 25-35см.(трудно се връзват). След като сте си скъсали нервите да ги навържете (куките)8-10-ки с дълго рамо взимате мек хляб правите рулце около повода под вирбела и започвате да навивате от долу нагоре влакното с кукичките.
Топвате хлебчето във водата за по-голяма тежест и далечно замятане и хвърляте на вътре.
А за кълването сами ще го усетите кога да вадите

Надявам се да сте ме разбрали ако не пишете

Колега Янчев,
уникален монтаж, още като дете съм ловил иларии на хляб и разбирам за какво става въпрос. Интересно дали ще даде резултат и в сладка вода за каракуда и шаран (нещо като "на коричка")?
А за ниската активност не се коси, все пак репортажът ти е от чужда страна на чуждо море, пък и от мнения - "страхотен улов, следващия път повече" файда няма!
Последно промяна от Dedy на Пет Сеп 14, 2007 11:05 am, променено общо 1 път.
- Димитър Янчев
- ще става разбирач