Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
В събота и неделя ходих за риба в Пловдив зад гребната база. В събота в най-голямата жега между 3 до 8 часа вечерта излизаше предимно мряна,а по принцип на това място излиза и скобар и карабалък. Когато слънцето се извъртя и освети цялата река рибата просто спря да кълве. След като падна по-ниско кълването пак започна и особено преди мръкване мрянките бяха доста активни. В неделя сутринта пак зад гребната, но на друго място хванах един добър кефал, но мястото беше много плитко и определено в тая жега трудно можеше да се задържи някаква риба, въпреки че захраних доста стабилно. Имаше един колега с фидер, който също до обяд беше изкарал 2-3 кефала.
Здравейте
Тъй като река Марица минава през Пловдив , а аз никога не съм и обръщал внимание , реших неделя да се разходя малко по нея . Принципно се водя рибар обаче освен на перо или дъно по друг начин не съм ловил . Ще може ли да ме насочите къде около Пловдив да ида , каква риба да търся и на какво ( не искам да си издавате местата , където хващате много риба ,а просто да ме насочите как да хвана поне една риба ) . Мерси предварително 

Здравейте, нов съм в сайта, както и във форума, също така съм и аджамия рибар, но обичам р. Марица, тъй като живея в Пловдив и ми е близо дори за няколко часа. Искам да споделя с вас последният ми излет, който беше днес. За цял ден имах три, четири удара, на около два метра дълбочина и изкарах три малки рибета, мисля че бяха малки кефалчета - както ви казах все още съм аджамия. Лових на плувка 0.5 грама, кука 16 и бял червей. Всичко е хубаво, но това което не ми хареса е следното: навсякъде имаше боклуци от хора, които са си правили пикник или са ловили риба или и двете заедно, както направихме днес аз и семейството ми. Достатъчно е, че реката носеше толкова много боклуци, но и на брега е същото. Утре пак ще ходя въпреки това, но просто се моля на всички колеги, които ще прочетат това съобщение - не ви представлява трудност да си съберете боклука в една торбичка и да го изхвърлите в първия контейнер в града! Сигурен съм , че и на вас би ви било по-приятно, ако мястото където си ходите редовно е чисто и не се търкалят тарелки, празни бутилки и т.н. Иначе всички си изкарахме много приятно, въпреки слабия улов, който след няколко минути игра на децата се върна обратно. Наслука на всички риболовци!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колега,това е "дъвчена дъвка".Много от колегите си събират не само собствените боклуци,но и такива оставени преди тях,но пък има толкова много мърльовци,които осират всичко след себе си,че направо няма оправия.stratus написа:.....просто се моля на всички колеги, които ще прочетат това съобщение - не ви представлява трудност да си съберете боклука в една торбичка и да го изхвърлите в първия контейнер в града! Сигурен съм , че и на вас би ви било по-приятно, ако мястото където си ходите редовно е чисто и не се търкалят тарелки, празни бутилки и т.н......
Ето това е най - важното.stratus написа:..... Иначе всички си изкарахме много приятно.....
Поздрави!!!

- daniel defoe
- разбира нещата
Река Марица (преди Пловдив) от вчера

предполагам, че са пуснали някой язовир - вода бол, боклушаци бол, риба НЯМА

предполагам, че са пуснали някой язовир - вода бол, боклушаци бол, риба НЯМА

-
- фен клуб-скобар
И аз бях вчера там.
На двеста метра под моста на шести.
Около 18 часа бях там и изведнъж вдигна много нивото ,първо взе да носи боклуци ,пластмасови шишета и водорасли.
И после се вдигна около 10 см за един час.
Все пак до 21 часа ..три кефалчета ,около педя и едно по голямо,една мрянка ,около педя и накрая малко преди да се стъмни ,един скобар около двеста грама.
Всичко на фидера ,с изключение на едното кленче, на плувка.
Видях и едно пляскане на распер ,но не го видях колко е голям,това за сведение на спинингарите
.
Чух и за един сом ,около седемсет кила изкаран преди няколко дни пак там в района де
,ама тук във форума никой не се похвалил

На двеста метра под моста на шести.
Около 18 часа бях там и изведнъж вдигна много нивото ,първо взе да носи боклуци ,пластмасови шишета и водорасли.
И после се вдигна около 10 см за един час.
Все пак до 21 часа ..три кефалчета ,около педя и едно по голямо,една мрянка ,около педя и накрая малко преди да се стъмни ,един скобар около двеста грама.
Всичко на фидера ,с изключение на едното кленче, на плувка.
Видях и едно пляскане на распер ,но не го видях колко е голям,това за сведение на спинингарите

Чух и за един сом ,около седемсет кила изкаран преди няколко дни пак там в района де

- Vid
- кандидат преподавател
След 3 поредни вечерни излета от четвъртък - събота, единствено и само щукички-писалки и маломерни кефалчета и расперчета. Под маломерни, имам в предвид супер маломерни, към то 15-тина см. До сега не видях распер да изпляска някъде или въобще нещо да подгони... Всички ударчета бяха непосредствено покрай брега.
Риба няма, ама комарите в гористия район преди Симеоновград са нарастнали "до врабчета" и към 21 ч. вече не се седи... Друг въпрос е, че от рибари няма къде да застане човек. От много години ходя да мяткам по реката, но таквоз чудо за първи път виждам
Риба няма, ама комарите в гористия район преди Симеоновград са нарастнали "до врабчета" и към 21 ч. вече не се седи... Друг въпрос е, че от рибари няма къде да застане човек. От много години ходя да мяткам по реката, но таквоз чудо за първи път виждам

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Комарите са ужасно много ...
И от моите наблщдения от 5 години по тези места, толкова не е имало никога...
И от моите наблщдения от 5 години по тези места, толкова не е имало никога...
От една седмица,обикалям местата по Марица и на нищо не взема! Само дето Уклея се обажда,ама това не си заслужава.Уклей на пинки или хляб. спирам да се лашкам! Като се понапълни на Есен,ще позамяса работата!
- Vid
- кандидат преподавател
Относно уклей и каракудки, реката си дава предоволно. Видях двама колеги, къде правеха рубкиката гол след гол с тези рибки (каракудките са по около 150-200 гр.), ама тВа риби ли са за река като Марица???Ivan D. написа:Само дето Уклея се обажда,ама това не си заслужава.Уклей на пинки или хляб. спирам да се лашкам!
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
При вас колега може и да има каракуда,но открая на забраната съм хванал две каракуди по 200гр. всяка и 20 хубави мрени и сега е замряло! Може би е от жегата? И както ти казах,не само аз немога да хвана ами и другите стари и печени рибари ! Къде ловяха въпросните колеги които си видял,ако не е тайна де?
-
- ще става разбирач
А какво става с малките шарковци,пораснали ли са вече или ги изловиха и изодаха!?
-
- ще става разбирач
Някой с прясно инфо от Марица?как е хавата дава ли рибата? 

Колега,рибата на Марица дава в 10 от 12-те месеца в годината.Зависи,какво,кога,къде и как ще търсиш.Атанас Катцарски написа:Някой с прясно инфо от Марица?как е хавата дава ли рибата?

TICA FAN
- Живко Славов
- научил се да хвърля
SONY написа:Колега,рибата на Марица дава в 10 от 12-те месеца в годината.Зависи,какво,кога,къде и как ще търсиш.Атанас Катцарски написа:Някой с прясно инфо от Марица?как е хавата дава ли рибата?Единствено март и април са слаби,макар,че и тогава не е изключено да се излъжат риби.
Напълно не съм съгласен с теб колега.Точно март и април съм хващал най-добрите си кефали говоря за такива от 1кг до 2кг (рекорд 2.300 грама).