Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Хайки срещу бракониери
Модератор: bobopeli
Хайки срещу бракониери
Здравейти колеги незнам дали е правено нещо такова до сега, но след като прочетох много коментари от рода на:
PS: В случай, че имате някоя идейка с удоволствие ще я чуя.
boreto1 написа:Браво ,трябва по-честичко да хапват бой
и т.н. ми дойде следната идея, както всички знаем ИАРА почти не работи, и както се казва: когато закона не си върши работата защо ние не станем закона??? Идеята е следната: да се организират хайки от по 7-8 човека в търсене на мрежари, токаджии, тройкаджии и други. След като бъдат намерени да им се тегли един здрав бой, след което въдиците, мрежите и прочие да им бъдат конфискувани. Въдиците да бъдат продадени, мрежите изгорени и взето само оловото, от което някои колеги могат да помогнат за направата на спинъра, цикади, дънни тежести и други рибарски пособия, пак с цел продажба. Събраните пари ще бъдат използвани за зарибяване на водоеми.ribolovcho написа:Като се разбере един път че има раздаване на тупалки ще се позамислят дали е редно да идват във района да бракониерстват
PS: В случай, че имате някоя идейка с удоволствие ще я чуя.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Хайки срещу бракониери
В тоя форум май всички сте нинджи и големи биячи
що не се опитате да набиете някой пък да видим дали ще ви се размине
в тая държава си има закони като виждаш, че някой не ги спазва сигнализираш на органите пък от там на сетне те се занимават със случая и така, ако не се отзовът подаваш жалба санкционират ги и си търпят последствията
Вече ми писна от измислени теми и от оплаквания за бракониери
то не, че 2/3 от форума не са такива ,това че използват въдици не значи, че са по малко бракониери от тези с мрежите и тока
За мен всеки който прибира риба и не е умрял от глад е бракониер 

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не се хаби човеко. В момента парите съдят вместо закона. Верно може и да набиеш един двама ами ако третия извади оръжие какво правиш
Пък и в последно време хванатите с мрежи съдят ИАРА и накрая им върнат и мрежите. Докато не се промени статуквото и не се криминализира бракониерството резултатите по българските водоеми ще си останат плачевни. Има един друг начин да се пресече бракониерството. А именно риболовните сдружения. Когато стане така че ние риболовците се грижим за рибните запаси всеки вече ще е отговорен на лично ниво и може да поеме охранителните функции на Органите. Докато тук сдруженията още прохождат в Англия почти няма водоем които да е свободен.

- Patera
- вече хвърля и на тежко
Но не важат за всички еднаквов тая държава си има закони

сигнализираш на органите пък от там на сетне те се занимават със случая и така, ако не се отзоват подаваш жалба санкционират ги и си търпят последствията
Това си е най-правилно.
Е тук много се изсили, без да се обиждаш, но има хора обожават речна риба (като майка ми), откъде се купува?За мен всеки който прибира риба и не е умрял от глад е бракониер
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Яжте риба ,от нея се поумнява...Аз колко съм изял...За мен всеки който прибира риба и не е умрял от глад е бракониер
Особено от прясната

Аз там съм пораснал...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Точно поради тази причина , всеки да определя някой като някакъв на база свое си виждане , си има класификация по законczd написа:...За мен всеки който прибира риба и не е умрял от глад е бракониер

- лови през тъмната част от денонощието .
- лови с повече от разрешените въдици .
- лови пъстърва през седмицата .
- и пр. , и пр.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вчера след подаден сигнал от колега мобилния екип на ИАРА -Стз реагира светкавично , но докато стигнат до мястото гадните селяндури бяха махнали и мрежите и рибите заедно с тях
Ще ги хванем рано или късно ( знаем и номерата на колите им ) защото са местни от Павел баня и няма да има мърдане тогава ! Искам да благодаря на колегата от Пловдив ( няма да го назовавам ) както и на шефа на регионалното звено А.Стойчев и на човека от мобилната им група - С.Стоянов за незабавната им реакция при положение ,че имаха други задачи по график
До сега ВИНАГИ са откликвали на подадени сигнали и дано да остане така и за в бъдеще !

До сега ВИНАГИ са откликвали на подадени сигнали и дано да остане така и за в бъдеще !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
Хайде, хайде...това да е проблема....то пък е един риболов през нощта...Павел Иванов написа:...с пълно право можеш да наречеш бракониер някой който :
- лови през тъмната част от денонощието ....
Абсолютна глупост е тази забрана и трябва да се разкара от закона.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Тя тая забрана е само на книга! Имам наблюдения и мога спокойно да ти кажа,че 99% от риболовците не я спазват!GODzillata написа:Хайде, хайде...това да е проблема....то пък е един риболов през нощта...Павел Иванов написа:...с пълно право можеш да наречеш бракониер някой който :
- лови през тъмната част от денонощието ....
Абсолютна глупост е тази забрана и трябва да се разкара от закона.

P.S. То пък в БГ какво ли се спазва,та затова сме и на този хал!!!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това -

ще доведе Българския спортен риболов до тук -

Ако не се замислят поне малко всички МЕСАРИ които обитават тази държава

ще доведе Българския спортен риболов до тук -

Ако не се замислят поне малко всички МЕСАРИ които обитават тази държава

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
czd еми тъкмо ще се разбере на кой наистина му стиска и кой само си отваря устата за да си прави проветрение. В.Левски: дела трябват, а не думи!!!czd написа:В тоя форум май всички сте нинджи и големи биячи
Колега Иванов сигурен съм, че голям процент от нас са ходили поне веднъж на нощен риболов, значи всички сме бракониери така ли ????Павел Иванов написа: Друг е въпроса че с пълно право можеш да наречеш бракониер някой който :
- лови през тъмната част от денонощието .
Баща ми ме научи така: живото пусни, умрялото вземи и че риболова е за удовлствие, а не за прехрана (изключвам хората които се препитават от това).
- Павел Иванов
Кире , точно това е проблема , повтарял съм го не веднъж - начина на мислене
Антоне сметам да ти отговорих и на теб . Инак човек се променя , може и да е ходил но при положение че се е "осъзнал" и вече спрял , то може да се упомене че е се е отдръпнал от тъмната страна
Инак ако продължава целенасочено да ходи през ноща за риба то ДА !!! Бракониер Е !!!

Антоне сметам да ти отговорих и на теб . Инак човек се променя , може и да е ходил но при положение че се е "осъзнал" и вече спрял , то може да се упомене че е се е отдръпнал от тъмната страна

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Момчета няма да ви казвам колко проблеми имаме наща групичка която обникаляме всяка нощ по река Искър...всяка нощ има 10 ки бракониери....но това е риска на професията...
ако си шлосер ще те болят ръцете..,ако си шофйор ще те боли дупето...ако си анти бракониер ще те боли сърцето......така че всеки занаят си има отрицателни страни...
така че борбата е тежка и носи рискове...НЕ се предавайте..досега имаме доста добри резултати.....съвместно със иара....и полицията това е начина...
ако си шлосер ще те болят ръцете..,ако си шофйор ще те боли дупето...ако си анти бракониер ще те боли сърцето......така че всеки занаят си има отрицателни страни...
така че борбата е тежка и носи рискове...НЕ се предавайте..досега имаме доста добри резултати.....съвместно със иара....и полицията това е начина...

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кое не ми стиска ,че не разбрахanton_BG написа: czd еми тъкмо ще се разбере на кой наистина му стиска и кой само си отваря устата за да си прави проветрение. В.Левски: дела трябват, а не думи!!!

В момента се пишат пълни тъпотии и неща, които няма как да се случат освен ако в тях не са намесени Чък Норис и Стивън Сегал

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка: