Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Помощ за фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
Помощ за фидер
Здравейте колеги.
Взех си този фидер преди три дни Filstar Universal Feeder 3.60 м. защото съм начинаещ.
Купих си специално влакно D.A.M. - Damyl Sumo Royal Feeder 0.25 и 0.30
Също така си купих и кошничка 30 гр
Та вчера слагам 0.25 зареждам и замятам и сичко е ок
Вадя и пак правя същото и хвърлям и се чува едно "ПЛЯС".Поглеждам напред и гледам хранилката лети а месината е при мен
.Помислих си че е тънко влакното и слагам 0.30,пак замятам и пак същото даже помислих че съм счупил фидера.Ядосах се и извадих едно 0.35 ,слагам ,мятам,и пак гледам хранилката лети а влакното при мен.
И така за 10 мин 3 хранилки ги подарих на водоема.
Та защо се получава така даже по едно време от яд съжалих че съм си взел фидер.

Взех си този фидер преди три дни Filstar Universal Feeder 3.60 м. защото съм начинаещ.
Купих си специално влакно D.A.M. - Damyl Sumo Royal Feeder 0.25 и 0.30
Също така си купих и кошничка 30 гр
Та вчера слагам 0.25 зареждам и замятам и сичко е ок
Вадя и пак правя същото и хвърлям и се чува едно "ПЛЯС".Поглеждам напред и гледам хранилката лети а месината е при мен

И така за 10 мин 3 хранилки ги подарих на водоема.
Та защо се получава така даже по едно време от яд съжалих че съм си взел фидер.

Re: Помощ за фидер
Да не си направил много слаб възел
.

Най-вероятно някъде оплиташ преди замятане и късаш, а бигела нали отваряш на макарата?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Ако броим откъм върха на пръчката:
кошничка, силиконово мънисто служещо за амортизатор на възела, вирбел, вързан с възел паломар.
На вирбела (с или без карабинка - повод). Обикновено това при мен издържа цял ден.
кошничка, силиконово мънисто служещо за амортизатор на възела, вирбел, вързан с възел паломар.
На вирбела (с или без карабинка - повод). Обикновено това при мен издържа цял ден.
По същия начин е и моят монтаж
-
- учете се от него
Пробвай дали няма да скъсаш влакното с ръце; кой знае колко години е седяло в някой забутан склад!

не
здраво е

здраво е

-
- учете се от него
Е как се къса- при замятането или по време на полета; ако е имало много силен страничен вятър, може да оплете линията в долните водачи или върху дръжката на макарата по време на полета; аз съм късал по тази схема три хранилки от пет замятания!
Ако водачите са "Фуджи" или подобни от висок клас, това няма как да стане защото това предварително е планирано, тествано и съответно проектирано, но едва ли "Филстар" ще са сложили нещо подобно- един комплект "фуджита" струват повече от фидера им; разгледай внимателно и дали няма някъде спукан ринг(пръстен) по водачите и най-вече връхният, който да прищипва и къса влакното!?? 

С 0.25 по време на полета ,но не се беше оплело
с 0.30 нак по време а с 0.35 при замятането и точно тогава помислих че съм счупил фидера
,
с 0.30 нак по време а с 0.35 при замятането и точно тогава помислих че съм счупил фидера
,
-
- учете се от него
Значи оплитането е в големите водачи по време на полета или дръжката на макарата, пак така; вероятно си препълнил шпулите и влакното се е изнизвало(саморазвивало от шпулата) по-бързо от колкото го издърпва кошничката; ако е имало и малко страничен вятър, фала е 100% сигурен. Даже и без вятър, при препълнена шпула и дебели, твърди влакна, пак е почти сигурен. Наистина се получава страхотен удар върху пръта и чувството че си е заминал звинаги...
За мен горната граница на фидерните влакна е 0.235, освен ако не е някакъв много специализиран риболов на много едри риби с "биг пит" макари или размери 6000 "лонг каст" и "екстра хеви" фидери!
п.п. щракни ако може една снимка на фидера, макарите и шпулите, макар че те вече са се поразтоварили от към влакно?

п.п.п Спинингистите много добре ги знаят тия номера с водачите, вятъра и т.н.(или поне, би трябвало да ги знаят), а Шимано напоследък на "Евро"-моделите измислиха т.н AR-C шпула със скосен ръб, която аз никога не бих сложил на фидер или мач и да си гледам глупавата шпула, полупразна; този тип шпула според мен е за плетени влакна и е конструирана така точно по описаните по-горе от мен причини. Лошото е че вече евтинджосите на Шимано в ценови клас до 150-200 лева се правят само с тия тъпи шпули!

За мен горната граница на фидерните влакна е 0.235, освен ако не е някакъв много специализиран риболов на много едри риби с "биг пит" макари или размери 6000 "лонг каст" и "екстра хеви" фидери!

п.п. щракни ако може една снимка на фидера, макарите и шпулите, макар че те вече са се поразтоварили от към влакно?

п.п.п Спинингистите много добре ги знаят тия номера с водачите, вятъра и т.н.(или поне, би трябвало да ги знаят), а Шимано напоследък на "Евро"-моделите измислиха т.н AR-C шпула със скосен ръб, която аз никога не бих сложил на фидер или мач и да си гледам глупавата шпула, полупразна; този тип шпула според мен е за плетени влакна и е конструирана така точно по описаните по-горе от мен причини. Лошото е че вече евтинджосите на Шимано в ценови клас до 150-200 лева се правят само с тия тъпи шпули!

- genov_eng
- научил се да хвърля
Здравейте.
Според мен нещо прерязва влакното. Провери водачите и макарата. Колеги, та това е влакно 0,35 !!! Аз със 100 гр. тежест и яко замятане трудно бих го скъсал
Има някакъв друг проблем.
Според мен нещо прерязва влакното. Провери водачите и макарата. Колеги, та това е влакно 0,35 !!! Аз със 100 гр. тежест и яко замятане трудно бих го скъсал

- stan4o__vd
- научил се да хвърля
И аз мисля че си препълнил шпулата. При мен на блеснарката се получи така няколко пъти, докато не премахнах част от влакното. Звука наистина е много кофти (все едно се чупи)
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
- М. Сталев
- разбира нещата
Тия тъпи шпули доказано имат по добър кастинг ,отколкото стария модел ,даже съм си правил и изпитанияБачо Илия написа: п.п.п Спинингистите много добре ги знаят тия номера с водачите, вятъра и т.н.(или поне, би трябвало да ги знаят), а Шимано напоследък на "Евро"-моделите измислиха т.н AR-C шпула със скосен ръб, която аз никога не бих сложил на фидер или мач и да си гледам глупавата шпула, полупразна; този тип шпула според мен е за плетени влакна и е конструирана така точно по описаните по-горе от мен причини. Лошото е че вече евтинджосите на Шимано в ценови клас до 150-200 лева се правят само с тия тъпи шпули!

Колеги разбрах какъв е проблема!!От шпулата на макарата е- при рязко дърпане къса влакното ,а шпулата е гладка!!С ето тази макара съм( в магазина ми я препоръчаха http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3535)
Просто нямам думи :@ .За какво мога да е ползвам, защото очевидно с нея не мога да мятам олова. За риболов на леко става ли?
Просто нямам думи :@ .За какво мога да е ползвам, защото очевидно с нея не мога да мятам олова. За риболов на леко става ли?
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Върни им я в магазина те да ловят с нея ! И им кажи какво се случва !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;