Помощ за фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

bigbossbs
новобранец
новобранец

Помощ за фидер

Мнение от bigbossbs »

Здравейте колеги.
Взех си този фидер преди три дни Filstar Universal Feeder 3.60 м. защото съм начинаещ.
Купих си специално влакно D.A.M. - Damyl Sumo Royal Feeder 0.25 и 0.30
Също така си купих и кошничка 30 гр
Та вчера слагам 0.25 зареждам и замятам и сичко е ок
Вадя и пак правя същото и хвърлям и се чува едно "ПЛЯС".Поглеждам напред и гледам хранилката лети а месината е при мен :D .Помислих си че е тънко влакното и слагам 0.30,пак замятам и пак същото даже помислих че съм счупил фидера.Ядосах се и извадих едно 0.35 ,слагам ,мятам,и пак гледам хранилката лети а влакното при мен.
И така за 10 мин 3 хранилки ги подарих на водоема.
Та защо се получава така даже по едно време от яд съжалих че съм си взел фидер. :roll: :roll: :roll: :roll:
pluvka556
новобранец
новобранец

Re: Помощ за фидер

Мнение от pluvka556 »

Да не си направил много слаб възел :D .
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Най-вероятно някъде оплиташ преди замятане и късаш, а бигела нали отваряш на макарата?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
spasov
новобранец
новобранец

Мнение от spasov »

Ако броим откъм върха на пръчката:
кошничка, силиконово мънисто служещо за амортизатор на възела, вирбел, вързан с възел паломар.
На вирбела (с или без карабинка - повод). Обикновено това при мен издържа цял ден.
bigbossbs
новобранец
новобранец

Мнение от bigbossbs »

По същия начин е и моят монтаж
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Пробвай дали няма да скъсаш влакното с ръце; кой знае колко години е седяло в някой забутан склад! :idea: :wink:
Изображение
bigbossbs
новобранец
новобранец

Мнение от bigbossbs »

не
здраво е
:(
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Е как се къса- при замятането или по време на полета; ако е имало много силен страничен вятър, може да оплете линията в долните водачи или върху дръжката на макарата по време на полета; аз съм късал по тази схема три хранилки от пет замятания! :idea: :wink: Ако водачите са "Фуджи" или подобни от висок клас, това няма как да стане защото това предварително е планирано, тествано и съответно проектирано, но едва ли "Филстар" ще са сложили нещо подобно- един комплект "фуджита" струват повече от фидера им; разгледай внимателно и дали няма някъде спукан ринг(пръстен) по водачите и най-вече връхният, който да прищипва и къса влакното!?? :idea:
Изображение
bigbossbs
новобранец
новобранец

Мнение от bigbossbs »

С 0.25 по време на полета ,но не се беше оплело
с 0.30 нак по време а с 0.35 при замятането и точно тогава помислих че съм счупил фидера

,
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Значи оплитането е в големите водачи по време на полета или дръжката на макарата, пак така; вероятно си препълнил шпулите и влакното се е изнизвало(саморазвивало от шпулата) по-бързо от колкото го издърпва кошничката; ако е имало и малко страничен вятър, фала е 100% сигурен. Даже и без вятър, при препълнена шпула и дебели, твърди влакна, пак е почти сигурен. Наистина се получава страхотен удар върху пръта и чувството че си е заминал звинаги... :D
За мен горната граница на фидерните влакна е 0.235, освен ако не е някакъв много специализиран риболов на много едри риби с "биг пит" макари или размери 6000 "лонг каст" и "екстра хеви" фидери! :idea:

п.п. щракни ако може една снимка на фидера, макарите и шпулите, макар че те вече са се поразтоварили от към влакно? :D :wink:

п.п.п Спинингистите много добре ги знаят тия номера с водачите, вятъра и т.н.(или поне, би трябвало да ги знаят), а Шимано напоследък на "Евро"-моделите измислиха т.н AR-C шпула със скосен ръб, която аз никога не бих сложил на фидер или мач и да си гледам глупавата шпула, полупразна; този тип шпула според мен е за плетени влакна и е конструирана така точно по описаните по-горе от мен причини. Лошото е че вече евтинджосите на Шимано в ценови клас до 150-200 лева се правят само с тия тъпи шпули! :wink:
Изображение
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Здравейте.
Според мен нещо прерязва влакното. Провери водачите и макарата. Колеги, та това е влакно 0,35 !!! Аз със 100 гр. тежест и яко замятане трудно бих го скъсал :) Има някакъв друг проблем.
Гено Генов
Изображение
Аватар
stan4o__vd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stan4o__vd »

И аз мисля че си препълнил шпулата. При мен на блеснарката се получи така няколко пъти, докато не премахнах част от влакното. Звука наистина е много кофти (все едно се чупи)
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Бачо Илия написа: п.п.п Спинингистите много добре ги знаят тия номера с водачите, вятъра и т.н.(или поне, би трябвало да ги знаят), а Шимано напоследък на "Евро"-моделите измислиха т.н AR-C шпула със скосен ръб, която аз никога не бих сложил на фидер или мач и да си гледам глупавата шпула, полупразна; този тип шпула според мен е за плетени влакна и е конструирана така точно по описаните по-горе от мен причини. Лошото е че вече евтинджосите на Шимано в ценови клас до 150-200 лева се правят само с тия тъпи шпули! :wink:
Тия тъпи шпули доказано имат по добър кастинг ,отколкото стария модел ,даже съм си правил и изпитания ;)
bigbossbs
новобранец
новобранец

Мнение от bigbossbs »

Колеги разбрах какъв е проблема!!От шпулата на макарата е- при рязко дърпане къса влакното ,а шпулата е гладка!!С ето тази макара съм( в магазина ми я препоръчаха http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3535)
Просто нямам думи :@ .За какво мога да е ползвам, защото очевидно с нея не мога да мятам олова. За риболов на леко става ли?
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Върни им я в магазина те да ловят с нея ! И им кажи какво се случва !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”