Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг край Ямбол
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- rivertundja
- новобранец
Re: Спининг край Ямбол
Най/много кефала дава следобед естествено/сутрин иълизат други риби;да 4уем и колегите:);ПОНЕ АЗ НЕ СЬМ ФАТАЛ КАБАКУЛАК СУТРИН;да ,та4ев,приятелю,твоя воблер ги уби и пак покаъах на някои що е спининг:) риболов;наслика/монев 67
SPINING FOR LIVE...!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Блазе ти за расперчето и за това ,че няма КОПРИВА 2 м висока.
Сега само да кажа , че кефалът дава целодневно
и това дали е сутрин или вечер или голяма жега е според мястото , примамката и деня !!! Това , че някой хващал следобед , а друг сутрин на мен не ми е критерий , пък ни най - малко да се влияя от хорско мнение било пък то дори и на приятели ! Сам си вадя изводите и затова и почти нямам излети капо , пък даже почти винаги си хващам и по някоя качествена рибка
! Ех , че съм надут 

Туй риболова не е за мен 

Монев , расперчето е около 50 и 2,3 санта и с лайта и 0.18 монофил си е голям кеф в бързата вода. Всъщност от както минах на лайт спининг съм много много доволен.Monev67 написа:Блазе ти за расперчето и за това ,че няма КОПРИВА 2 м висока.
Туй риболова не е за мен 

-
- вече хвърля и на тежко
rivertundja написа:Най/много кефала дава следобед естествено/сутрин иълизат други риби;да 4уем и колегите:);ПОНЕ АЗ НЕ СЬМ ФАТАЛ КАБАКУЛАК СУТРИН;да ,та4ев,приятелю,твоя воблер ги уби и пак покаъах на някои що е спининг:) риболов;наслика/монев 67
Аз пък за поледните няколко ходения следобедите -около 2 -5 часа просто скучаех.Миналата година 13-15 часа ми бяха най-силни за кефал.ФАКТОРИТЕ са много-затова търся и други мнения.Колегата don misho например днес казва друго.Екогиърите миналата година ги убих да ги мятам -при мен просто не се получава.Хайде колеги КОГА върви кефала и от КАКВО зависи?
Много ще трябва още да ходи , че да кажеMonev67 написа: КОГА върви кефала и от КАКВО зависи?

Туй риболова не е за мен 

- rivertundja
- новобранец
Еми браво:);аз най/много сьм хващал следобед или ве4ер...!Ч!!ама аз не сьм казал кои кога да лови;просто моето мнение е 4е кефал4ето дава основно следобед и приве4ер/....ина4е по тая тема можем да говорим цяла нощ.....
SPINING FOR LIVE...!!!
-
- вече хвърля и на тежко
tachev написа:Монев , расперчето е около 50 и 2,3 санта и с лайта и 0.18 монофил си е голям кеф в бързата вода. Всъщност от както минах на лайт спининг съм много много доволен.Monev67 написа:Блазе ти за расперчето и за това ,че няма КОПРИВА 2 м висока.
Рано или късно всеки практикуващ спининг риболова минава на лайт и после на мухарка.Аз явно още явно не съм готов......иначе имам спининг 3-8 което не е точно лайт ,но засега отлежава....
- rivertundja
- новобранец
...ами днес бяхме 5/ма спинингиста основно теоретици.....само гледаха;важно е всеки метьр да се претьрсва ;...и да отделищ по4ти един ден за риболов....и дале4 от теоретици.....
наслука

SPINING FOR LIVE...!!!
-
- вече хвърля и на тежко
..rivertundja написа:...ами днес бяхме 5/ма спинингиста основно теоретици.....само гледаха;важно е всеки метьр да се претьрсва ;...и да отделищ по4ти един ден за риболов....и дале4 от теоретици.....наслука
Като тръгна за риба обикновено ходя САМ и минавам 100 и повече километра в едната посока.За последните 10 дни са 4 пъти .Спининг риболова е между 6 -8 часа без прекъсване.Понякога пеша изминавам 3- 5 километра ,друг път с колата доста повече търсейки подходящи условия.Някои места ги минавам по няколко пъти с различни идеи 3-5-8-10 воблера после блесни търсейки дълбочина ,цвят и т.н. В повечето случаи не хващам - толкова си мога , но определено не съм теоретик ,който си седи на компа и просто убива времето .Опитвам се да хвана този форум под друг аспект-не да си меря каквото и да било.Идеята според мен е да понаучим нещо.........
- Vid
- кандидат преподавател
Принципно, кефала се лови на изкуствени примамки през лятото в светлата част на деня, кога слънцето се вдигне над хоризонта (кога се вдига сега, не зная, щот не ставам толкоз рано) и след като започне залеза, сега е около 20,30 ч. - рибата спира да кълве напълно. При изгрев и залез е безпредметно да се търси кефал, през нощта има наблюдавана някаква активност, но слаба...Monev67 написа:Аз пък за поледните няколко ходения следобедите -около 2 -5 часа просто скучаех.Миналата година 13-15 часа ми бяха най-силни за кефал.ФАКТОРИТЕ са много-затова търся и други мнения.Колегата don misho например днес казва друго.Екогиърите миналата година ги убих да ги мятам -при мен просто не се получава.Хайде колеги КОГА върви кефала и от КАКВО зависи?rivertundja написа:Най/много кефала дава следобед естествено/сутрин иълизат други риби;да 4уем и колегите:);ПОНЕ АЗ НЕ СЬМ ФАТАЛ КАБАКУЛАК СУТРИН;да ,та4ев,приятелю,твоя воблер ги уби и пак покаъах на някои що е спининг:) риболов;наслика/монев 67
Относно примамките - в горещите летни дни предпочита воблери 3-4 см., а напролет и на есен по добри резултати дават въртележките 1-3 номер по мепс.
Това е принципно положение, но в зависимост от условията в конкретния водоем и рибите, трябва да се експериментира....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
Аз пък успях да се кача на Товарния Влак

6.730 кг., 105 см. Mepps Aglia 3 (бяла с червени точки)

6.730 кг., 105 см. Mepps Aglia 3 (бяла с червени точки)

ALWAYS ONE FISH AHEAD
- Vid
- кандидат преподавател
Поздрави за слуката.... Имаш в предвид въртележката Mepps Aglia Decore №3 ?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
Браво .Много хубава риба.Който си го може......
- каридата
- учете се от него
Браво на всички които топнаха примамките през уикенда,Наща банда сондира около княжево и за цял ден имаме по 10-15 клена,реката е ок вече но тупалките ги няма.Записах се с соме кило и сто в късния следобед на самоделка(първия ми).Вла видях Иво да изтича и се заприказвахме,каза ми за тая мустаката риба,ако бях поостанал в район ащяхме да се видим.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''