За или против даването на лош пример?

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Форумът трябва да е място, където са дава добър пример и се поощрява спазването на закона
80
86%
Форумът трябва да е място, където са дава лош пример и се поощрява неспазването на закона
13
14%

Общо гласове: 93

Аватар
Respect the law
новобранец
новобранец

Мнение от Respect the law »

На вниманието на:
- Собственика на сайта
- Администратора на форума
- Членовете на форума

Като продължение на тенденцията да се дава лош пример с публикуване на излети, в които се нарушава Закон за рибарството и аквакултурите и липсата на реакция от страна на модераторите:

Нека членовете на форума да дадат глас за/против толерирането на лошия пример и неспазването на закона.

ПС: Каква е официалната позиция на собственика на сайта и на администратора на форума по въпроса: Дали форумът ще стане място за даване на лош пример, чрез позволяването на публикуване на излети, в които се нарушава закона?
Ignorantia juris non excusat - Непознаването на закона не освобождава от отговорност
djingiz
новобранец
новобранец

Re: За или против даването на лош пример?

Мнение от djingiz »

ако за теб критиките са удоволствие :butthead:
за нас риболовците ходенето и ловенето на риба е най-голямото
удоволствие :axe: :axe: :axe: :finga: :finga: :finga: :butthead:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Моето мнение е, че форумите са място където всеки изразява свободно мението си. Те са и един вид образ на действителноста, без значение дали това ни харесва или не. На мен лично много от постовете и мненията не ми харесват, но трябва да уважаваме и мнението на останалите(дори и грешни да са те).

Иначе по темата ще кажа, че ако ИАРА си гледат работата както трябва, няма да има теми с риболовни излети които са в разрез със закона или поне няма да има постове в такива теми от рода "браво колега". Аз лично няма да прикривам бездействието на системата. Реално вие искате да се трият теми с риболовни излети които са в нарушение, а това, че ги има вас не ви ли притеснява. Лош пример господине от ИАРА е да се правите, че работите и когато съвестни риболовци ви се обаждат за бракониерски набези да търсите извинения за да не реагирате адекватно. Иначе е дезмислено да пускате подобна анкета търсеща интрига и вменяване, че ние от nariba.com толерираме бракониерството. Нашият начин да се бориме с бракониерите е като показваме, че ги има, а вашият начин е да ги ловите и наказвате.

Иначе като казвам ВАС визирам ИАРА а не лично човека. Сигурно сте един от малкото в тази организация който наистина искате промени. Но повярвайте промените ще дойдат, не като ги прикриваме а като се бориме адекватно с проблема.

И като последно като хора държащи на закона и прилагащи го е редно да прочетете правилата на форума и да ги спазвате. Сигнатурата ви е в нарушение на правилата както и съществуването на три профила пишещи от този IP адрес.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Respect the law написа:....... Дали форумът ще стане място за даване на лош пример, чрез позволяването на публикуване на излети, в които се нарушава закона?
Излез от анонимност и дай примери с теми,които доказват твърденията ти !? :wink:
P.S. А иначе,ако действително сте от ИАРА,администраторът на сайта ви го каза много точно-Първо почистете собствената си къщичка !!!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
lyukost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lyukost »

Така поставен въпросът е изключително тенденциозен и в подкрепа мнението на питащия.
Естествено че няма член на форума, който да подкрепя нарушаването на закона. А за това кой дава лош пример и кой не, мисля че ако някой го е направил, било то съзнателно или не, винаги ще се намерят поне двама които да го поправят.

Та в този ред на мисли:
Господине Уважаващ закона, не задавайте отговори, а въпроси. Току виж някой Ви отговорил...
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

barutchiata © написа:Моето мнение е, че форумите са място където всеки изразява свободно мението си. Те са и един вид образ на действителноста, без значение дали това ни харесва или не. На мен лично много от постовете и мненията не ми харесват, но трябва да уважаваме и мнението на останалите(дори и грешни да са те).
Иначе по темата ще кажа, че ако ИАРА си гледат работата както трябва, няма да има теми с риболовни излети които са в разрез със закона или поне няма да има постове в такива теми от рода "браво колега". Аз лично няма да прикривам бездействието на системата. Реално вие искате да се трият теми с риболовни излети които са в нарушение, а това, че ги има вас не ви ли притеснява. Лош пример господине от ИАРА е да се правите, че работите и когато съвестни риболовци ви се обаждат за бракониерски набези да търсите извинения за да не реагирате адекватно. Иначе е дезмислено да пускате подобна анкета търсеща интрига и вменяване, че ние от nariba.com толерираме бракониерството. Нашият начин да се бориме с бракониерите е като показваме, че ги има, а вашият начин е да ги ловите и наказвате.
Иначе като казвам ВАС визирам ИАРА а не лично човека. Сигурно сте един от малкото в тази организация който наистина искате промени. Но повярвайте промените ще дойдат, не като ги прикриваме а като се бориме адекватно с проблема.
И като последно като хора държащи на закона и прилагащи го е редно да прочетете правилата на форума и да ги спазвате. Сигнатурата ви е в нарушение на правилата както и съществуването на три профила пишещи от този IP адрес.
Абсолютно съгласен!!! Стига с извинения от типа: "Няма бензин....много далече....ама те сега колегите са на друго място"

P.S.Силно се съмнявам човека постнал темата и анкетата да е свързан с ИАРА. По-скоро ми намирисва на неправомерно използване на чужд символ и опити за всяване на излишни дрязги и интриги. Ако бъркам моля за извинение!

P.P.S. А ако по някаква случайност respect the law наистина е от ИАРА поне да се представи както трябва...
Последно промяна от bachoivo на Пон Юли 09, 2012 12:23 pm, променено общо 1 път.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

barutchiata © написа:Моето мнение е, че форумите са място където всеки изразява свободно мението си. Те са и един вид образ на действителноста, без значение дали това ни харесва или не. На мен лично много от постовете и мненията не ми харесват, но трябва да уважаваме и мнението на останалите(дори и грешни да са те).

:smt023
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

За неспазването на закона си има съд.Форумът е място,където всеки член може да изрази свободно мнение и отрази каквото пожелае,стига да е съобразено с правилата тук.Всичко друго е празни приказки.Това е моето мнение.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ба си тъпнята е тази анкета.
В този форум колкото съм чел до сега,единственото
нарушение на закона от някои съфорумци е:
че понякога надвишават 3-те кг улов и чат пат вземат по някоя маломерка.
А закона за рибарство и аквакултури не е
само от 2 точки.
Аре сега ИАРА да подгонят в морето РК-тата,че с тонове
маломерни риби вадят на пазара.
А що мрежи без знаци се закачат по такъмите ни,не е истина.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Горските навремето вър6еха повече работа по реката!!! :mrgreen:
Аватар
Respect the law
новобранец
новобранец

Мнение от Respect the law »

Моля, изпращайте информация за нередности касаещи работата на служители на ИАРА с писмо с обратна разписка или предавайте директно в деловодство на адрес София, 1606, бул. “Хр. Ботев” 17. Както знаете в държавната администрация по-сигурния начин за разглеждане на оплакване, молба, искане и т.н. е с писмо заведено с входящ номер.
Ignorantia juris non excusat - Непознаването на закона не освобождава от отговорност
Аватар
avto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от avto »

Абе за тоя сигурни ли сте ,че е от ИАРА?Три регистраций,тъпи анкети,да се представи ако има смелост,пък шефовете-блазе им за такъв персонал!Кой знае я токаджия е я мрежар!Кажи си името и от къда си! :finga:
Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Toя смотаняк е толкова от ИАРА, колкото аз съм от Майкрософт :axe:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
kabaero
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kabaero »

Respect the law написа:Моля, изпращайте информация за нередности касаещи работата на служители на ИАРА с писмо с обратна разписка или предавайте директно в деловодство на адрес София, 1606, бул. “Хр. Ботев” 17. Както знаете в държавната администрация по-сигурния начин за разглеждане на оплакване, молба, искане и т.н. е с писмо заведено с входящ номер.
Абе ти нормален ли си ?
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Ще ви помоля всички да спазвате добрия тон и да не се обиждате. Обсъждайте, спорете но не се нападайте.
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”