Хайки срещу бракониери

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Хайки срещу бракониери

Мнение от koko6oko »

Доста рибари познавам,но не знам някой да взима риба само в рамките на определеното от закона.Е разбира се когато е налично количество.. цинично е да взимаш рибата уловена с въдица,а да упрекваш мрежари и сие.Нека си пускаме рибките,другото е само дъра бъра,успех на всички :wink:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тц ! Цинично е когато някой бракониер определя други като такива :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
anton_BG
новобранец
новобранец

Мнение от anton_BG »

Павел Иванов написа:Тц ! Цинично е когато някой бракониер определя други като такива :idea:
Добре тука поне сме на едно мнение :lol: , иначе относно риболова през ноща и аз съм го правил, но ако риболов наричаш да играеш карти и да седиш до скарата и пържолите, докато си метнал 2 въдици, които никой ги не гледа, наречи ме бракониер :lol: :lol:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

това, което го предлага автора на темата ще доведе до ефективни присъди за "организирана престъпна група" - никой, дори и полицоите не могат да бият и да конфискуват нечии такъми, които след това да продадат... Ако не вярвате, пробвайте! Ама да не съжалявате после :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

anton_BG написа:... наречи ме бракониер :lol: :lol:
Директно си те наричам такъв с надеждата да спреш да го правиш . Иначе въдиците спокойно могат да не бъдат заметнати през ноща и пак никой да не ги гледа :wink: Както споменах личното интерпретиране на това дали съм , е или не бракониер в случаят не играе роля . Примерно да погледнем от страна виждането на средностатистичният мрежар , токаджия и пр. Ами по този начин той изхранва себе си и семейството си . Особено сега когато господина Дянков направи всичко възможно да бастиса дребният и средният бизнес . Да вземе всичко от джоба на малкият обикновен частник и да го изкара на улицата . Да върне Виденовите времена в условия на валутен борд . Да ама по време Виденов поне имаше перспективи и хората все още имаха скатани някой и друг лев а ся сал на въздух + миризми за гарнитура го карат в много случаи . Ами човека трябва по някакъв начин да храни себе си и семейството си . Демек в случаят той го прави с цел да изкара насъщният си , а ти го правиш за удоволствие щото през твоето виждане не бракониерстваш :? Та айде сега кажи кой е бракониер и кой не е като го погледнеш и от двете страни ?

Павел Иванов
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

а, ти ми обясни каква е логиката да си на язовира нощно време и да не си хвърлиш въдиците?пребиваваш няколко дена ,сутрин хвърляш, вечер вадиш!!! е и какво се цели с тази ,,ИЗМИСЛЕНА НАРЕДБА,,нали пак си до водоема, като искаш вместо въдици ще си хвърлиш мрежи.има толкова много неогледани разпоредби във всяко едно естество и заради това сме на това дередже :idea:
На колегите които ВИЖДАТ НЕЩО ЗЛОВЕЩО в това някои да си хапне риба мога да спомена един лаф за,, сиренето и още ....НЕЩО КОЕТО МЯЗА НА ОНУЙ НЕЩО,,.който него знае мога да му го кажа в прав текст.
А за мрежарите дали си изкарват с това хляба или не се поогледай и ще разбереш.90% ГОНЯТ ЛЕСНАТА ПЕЧАЛБА -пуска си мрежите или тока ,хваща 100-200 кг.,пък ти работи за 20-30 лв надник.по морето всички пищят че няма риба ,ама никой нехваща мотиката.

пп.ако може някой да направи една анкета ,,вадим ли си въдиците през ноща,, и да се преброим кои сме за ЗАТВОРА и ще стигнат ли килиите :lol: :lol: :lol: :drinkers:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Дельо , не виждам какво да ти обяснявам , ако ти е трудно да разбереш нещо то явно проблема си е в твоят телевизор :idea: Инак отдавна вече не съм втори клас голямото междучасие та да пускам анкети за всяка глюпост де ми мине през главата ! Както вече споменах това кое на кой му се струва измислено или недомислено си е негов проблем , до момента в който нещото е актуално и регламентирано , то всеки неспазващ го си е бракониер и колкото повече , толкова по-лошо :idea: :idea: :idea: Демек ако пак не ти е ясно - бракониерът няма никакво право да нарича или определя другите като бракониери :idea: Капиш ?

Павел Иванов
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

така като ти чета мненията сякаш си нямаш собствено мнение и гледаш кой каквото измъдри да се съгласяваш с него.с еда дума -каквото ти сипят такова сърбаш.кажи си мнението -за или против нощния риболов си?и за хиляден път ви питам : извън риболова на 100% ЛИ СТЕ СЪВЕСТНИ ГРАЖДАНИ НА ЗЕМЯТА И НЕПРАВИТЕ И НИ НАЙ-МАЛКО НАРУШЕНИЕ.А КОЙТО ГО ПРАВИ КАК ДА ГО НАРИЧАМЕ???
извън темата: на вас софиянци такива дето си траете, заради това ви го набиха с увеличаването на таксата за синя зона,ама лошото е че и други градове могат да копират.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Дельо , явно не си ми чел мненията щото все си мисля че имам силно изразено собствено такова и го поддържам без притеснения ни`кви :idea: На мен лично ми дреме ама на макс за нощният риболов . Друг е въпроса че единствено нашият клуб , от подписа ми , внесе официално искане за разрешаване на нощният риболов , на база което се чака да бъдат разрешени десет такива експериментално . Това само да ти се изясни че хора на които име е се тая за нощният правят нещо по въпроса , докато куп други сал са правят на мАже по форумите , с цел постигане на душевна полюция явно :lol:
Форума е риболовен и извън риболова който прави нарушения си ги прави извън него , та тъй :idea:
Инак това за увеличаване на синята зона ми е само в плюс щото от как две трети от Шумен се изнесе насам , това е един от начините спокойно да си паркирам с пропуска къде ми скимне , а инак места за това йок :mrgreen:

Павел Иванов
darkz
новобранец
новобранец

Мнение от darkz »

От мрежари, токаджии, парашутисти и всякаква подобна сган не остана риба по свободните водоеми. Единственото добро от цялата им дейност е, че са изловили и слънчевките.
Няма риболовец в България, който да не е минал през бракониерски период. Просто някои ИЗКЛЮЧИТЕЛНО дълго се задържат там и им трябва допълнителен стимул за да го преодолеят :axe: :axe: :axe: :rolleyes: . Браво на Антон БГ за идеята и ако има още такива ентусиасти след десетина години отново може да се видим с риба в реките и езерата :drinkers:
Някой са много силни пред клавиатурата или когато риска е равен на НУЛА, но настане ли време за действия, стават по-ниски от тревата на стригана морава. Ако има повече луди глави, за които не важи поговорката "Преклонена глава, остра сабя не сече", положението в България като цяло ще е доста по-различно (различно=ДОБРО)
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Patera »

Ами то законът затова си е закон - да се спазва, това, че на някого му пречи, си е лично негов проблем. И на мен ми е тъпо, че не мога да пречукам един съсед, който много ме дразни, ама какво да правя, пусти закони...
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
darkz
новобранец
новобранец

Мнение от darkz »

Много правилно си го казал колега - ЗАКОН (ЗА КОН). Там е работата че бракониерите си мислят че са лъв и от лъв нагоре, та затова трябва да им се избият тези глупости от главите :ANAL: по един или друг начин и да се вкарат в табуна където има закончета. Казано е преди доста време - "Со кротце, со благо...............и со малко кютек"
dddkkk
новобранец
новобранец

Мнение от dddkkk »

abe tigri ne ste popadnali na brakonieri 6te bie6 ama na san
7,8 40veka ama kolko 6te ostanite kogato izleza
nali se se6ta6 4e sam si slojil glavata v torbata aaaaaaaaaaa
babrek dalak
otvorko
dddkkk
новобранец
новобранец

Мнение от dddkkk »

Ами то законът затова си е закон - да се спазва, това, че на някого му пречи, си е лично негов проблем. И на мен ми е тъпо, че не мога да пречукам един съсед, който много ме дразни, ама какво да правя, пусти закони...

abe zakona ne napraven da se spazva bre
a da se naru6ava
za tova vinagi 6te ste ot gybe6tata strana
hahahahhahahhahahahha
jabari
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

dddkkk написа:...abe zakona ...
Ти па отде са пръкна :evil: Смешник некъв.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”