РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Мнение от къца - кълве »

Vid написа:Към къца - кълве, това не го знаех, сега те разбрах. Продължавам да следя темата с интерес...
Благодаря !!!
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

къца - кълве написа:
Vid написа:
къца - кълве написа:Бях обещал доклад.Водата беше висока и бистра.В петък хванах това воблера се вижда на снимката. http://imageshost.ru/photo/378446/id2097330.html
В събота хванах това: http://imageshost.ru/photo/1324806/id2097333.html
на същия воблер,но след това го продадох и още няколко на рибари които казват,че в Огоста няма риба :D
В неделя хванах това: http://imageshost.ru/photo/1834781/id2097336.html Воблера беше същия като онзи дето продадох,но продадох и него.
Разбрах и видях репортажа с нанизаните риби, ама само не разбрах защо всички воблери с които ги ловиш ги продаваш в последствие? Тук идеята е, че реката държи риба и се лови на всичко или че ти си много добър в риболова на кефал??

Аз ги правя.
Може да прозвучи не скромно ,но аз с моите воблери съм много добър в риболова на кефал.
Случвало се е да продам воблера с който съм хванал много риба и да срещна човека след десетина дни.За моя голяма изненада той не беше хванал нищо на същата река.Воблера прави 50% от риболова другите 50% са от риболовеца.Аз се надявам,че притежавам поне 90%. :D Хващал съм освен кефал:
Щука,бяла риба,костур,мрена и разпер мои клиенти са ловили сомче и пастърва.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не ми се иска да бъда разбран криво,но това,че за сега не хващам риби на закупените от нашия колега Къца-Кълве воблери,изобщо не означава,че причината е в самите воблери.Освен ,че имат форми ,качество на изработка и оцветяване,сравними с най-реномираните вносни подобни изработки,всичките досега мои 20 парчета имат великолепна игра при най-елементарното водене,само си представям,като напредна с воденето им,какви фантастики ще правят,така,че... Моите значими риби си ме чакат :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

INCUBUS написа:Не ми се иска да бъда разбран криво,но това,че за сега не хващам риби на закупените от нашия колега Къца-Кълве воблери,изобщо не означава,че причината е в самите воблери.Освен ,че имат форми ,качество на изработка и оцветяване,сравними с най-реномираните вносни подобни изработки,всичките досега мои 20 парчета имат великолепна игра при най-елементарното водене,само си представям,като напредна с воденето им,какви фантастики ще правят,така,че... Моите значими риби си ме чакат :)
Мисля, воблерите са по удачни за големите реки в равнинната част на страната където ги обитават и по големи екземпляри. Има реки където воблера е примамка с нулева ефективност. Тук цитирам р.Арда на която какви ли не воблерчета съм пробвал..., сменям ги с това в размери 1 до 2:
Изображение и настава "масова сеч"....
Когато пък сложа това:
Изображение, кефалчетата спират да вземат и започва "масова сеч" на костурчета. Човек да се чуди и не може да се начуди. Всеки водоем си е специфичен и рибите си имат лични предпочитания....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

INCUBUS написа:Не ми се иска да бъда разбран криво,но това,че за сега не хващам риби на закупените от нашия колега Къца-Кълве воблери,изобщо не означава,че причината е в самите воблери.Освен ,че имат форми ,качество на изработка и оцветяване,сравними с най-реномираните вносни подобни изработки,всичките досега мои 20 парчета имат великолепна игра при най-елементарното водене,само си представям,като напредна с воденето им,какви фантастики ще правят,така,че... Моите значими риби си ме чакат :)
БЛАГОДАРЯ!!!
Ще си позволя някой съвет.Хвърляш воблера близко до отсрещния бряг.Държиш върха на пръчката близко до водата.Теглиш бавно.Може и да променяш темпото.Като го хвърлиш може да го оставиш на течението да го отнесе където ти харесва и след това навиваш.Като хвърлиш 7-8 пъти и няма резултат сменяш вира,не воблера.И така докато откриеш рибата.Като усетиш удар се задържаш на мястото по дълго.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Vid написа:
Мисля, воблерите са по удачни за големите реки в равнинната част на страната където ги обитават и по големи екземпляри. Има реки където воблера е примамка с нулева ефективност. Тук цитирам р.Арда на която какви ли не воблерчета съм пробвал..., сменям ги с това в размери 1 до 2:
Изображение и настава "масова сеч"....
Когато пък сложа това:
Изображение, кефалчетата спират да вземат и започва "масова сеч" на костурчета. Човек да се чуди и не може да се начуди. Всеки водоем си е специфичен и рибите си имат лични предпочитания....
Ако ви кажа на какви рекички съм хващал,няма да ми повярвате.През лятото пресъхват.Само слагам кука № 14.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Няма ли някой да се похвали с резултати ?
Аз ходих два дена на Дунава,но само една Шутовица 1 кг.Не знам дали сте чули това име,но тук местните и викат така.Като я хванах питах риболовците около мен какво е това. :D
daka_rs
новобранец
новобранец

Мнение от daka_rs »

ето и резултата от 1 час престой на р.Бели лом.За дължина не сам го мерил но като тегло 1,560кг.
DSC05839 (600 x 400).jpg
DSC05839 (600 x 400).jpg (64.76 KiB) Преглеждано 1127 пъти
DSC05840 (600 x 400).jpg
DSC05840 (600 x 400).jpg (65.37 KiB) Преглеждано 1127 пъти
DSC05842 (600 x 400).jpg
DSC05842 (600 x 400).jpg (64.92 KiB) Преглеждано 1127 пъти
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Как ти даде сърцето да "вземеш" такава добра риба?
daka_rs
новобранец
новобранец

Мнение от daka_rs »

за 1 час хванах 5 такива и си взех само една понеже от него става страхотна супичка :D
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Събота и неделя имах малко работа до София и на връщане минах през Огоста,нали знаете всички пътища водят към Огоста за 1 час хванах това:
http://imageshost.ru/photo/726976/id2145124.html
Miracle
новобранец
новобранец

Мнение от Miracle »

След няколко дни ще ходя до р. Огоста. Целта ще са кленовете, но до колкото разбирам има вероятност и щуки да удрят. Ако сложа тънък метален повод, дали няма да отблъсна всички кленове....? Май ще е по - добре да рискувам... :(
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Miracle написа:След няколко дни ще ходя до р. Огоста. Целта ще са кленовете, но до колкото разбирам има вероятност и щуки да удрят. Ако сложа тънък метален повод, дали няма да отблъсна всички кленове....? Май ще е по - добре да рискувам... :(
Не ми се вярва да отблъснеш кленовете.Ако ловиш от Монтана до с.Михайлово няма голяма опасност от щуки аз ловя в този район от доста години и съм хванал само една маломерна щука миналата година.Преди три години ми скъса нещо,но не знам какво беше.За разлика от клена това атакува много агресивно падна на дъното и в следващия момент се обърна и замина заедно с жабката.Ловил съм малък костур и две мрени другото всичко е клен.Чувал съм,че има много щуки в района на с.Гложене.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Здравейте !
Събота и неделя съм на Огоста :D
Понеделник докладвам.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Бях обещал доклад.В петък от бързане си забравих фотоапарата.Водата беше бистра,ниска и топла.Лових няколко дребосъка и ги пуснах взех две клечета по 400 гр., но интересното бяха щуките хванах една 40 см. а две ми отнесоха два воблера рибка.Не бях подготвен за такова нашествие на щуки.Искам да обърна внимание на Miracle ,че има опасност и трябва да ползва повод.В събота сложих повод и станах рано,но водата беше висока и леко мътна ,носеше много водорасли и трева и беше невъзможно да водя воблера без да хване трева.Към 10 часа успявах да го промъкна и хванах три кленчета по 400 гр.Хванах и едно щукле колкото химикалка :D което пуснах разбира се.Повода не пречи за клена.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”