Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- der fuhrer
- новобранец
Re: Има ли гъбари?
http://en.wikipedia.org/wiki/Clathrus_ruber мяза да е.
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев
Димитър Талев
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мяза много, даже е същата сигурно. За пръв път виждам такава гъба, прилича на кошница.der fuhrer написа:http://en.wikipedia.org/wiki/Clathrus_ruber мяза да е.
Аз съм я намирал на Дружба. Мирише на мъртви попчета. Лигава и с насекоми по нея.
Ти къде я намери ?
Ти къде я намери ?
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В Аспарухово . Беше лигава, но миризма не усетих ,не я докоснах хич.iph написа:Ти къде я намери ?
- кирил великий
- разбира нещата
Тази гъба в повечето държави фигурира в Червените книги, защото е много рядка. Успех сте имали, че сте я видели, а и е заснета.
Най-добре е да не отваряме дума за червената книга.кирил великий написа:Тази гъба в повечето държави фигурира в Червените книги, защото е много рядка. Успех сте имали, че сте я видели, а и е заснета.
Кой я пише и как определя дали "нещо" е на изчезване е интересен въпрос ?
Да си пишем за гъбите.
Тази гъба си има местообитания и там се намира всяка година.
По другите краища на България е рядка наистина.
Но ...... и кафето е рядкост в България, нали ?
Тук във Варненско се изля във вторник и сряда. Смятам да направя един излет в неделя.

Дават го още 3 дни жега до 40 градуса до Понеделник и след това яко дъжд дъжд дъжд и температурите падат с 10 градуса .и след 3 дни сме на гъбобер цел ден .До мръкване .
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Дано, дано
!
А аз ще проверя и утре, за всеки случай
!

А аз ще проверя и утре, за всеки случай

-
- ще става разбирач
За съжаление в близките 10 дена не се вижда никакъв дъжд.
- G.Petkov
Вчера влязох в в Средна гора, има влага от последните дъждове, ама няма хубави гъби!
Намерих само тези манатарки, които не събирам и не ям, а след предупреждението на Бгбул за манатарките с червеникави тръбички, още повече,

Гъбите бяха запазени и съвсем слабо червясали, а при разрязване посиняха и потъмняха на среза,

Намерих само тези манатарки, които не събирам и не ям, а след предупреждението на Бгбул за манатарките с червеникави тръбички, още повече,
Гъбите бяха запазени и съвсем слабо червясали, а при разрязване посиняха и потъмняха на среза,
Тези синоптицище ще ни побъркат сега пък 10 дневната прогноза за времето била без валежи само температурата щяло рязко да падне с 5-10 градуса.Ще чакаме есенните дъждове тази година е ненормална .Пролетта беше с яко валежи .Сега лятото ще е без капка дъжд. Някъде вали здраво и ги дави от дъжд .Тука в България ни пече яко до 44 градуса.С гъбите до тук...
-
- новобранец
Аз пообиколих малко днес. Както предполагах - нищо. Намерих само една посиняваща манатарка. Явно на тях по-не им пречи сухото време.
Коластра и Зелена енергия на АкваСорс (AquaSource)
- G.Petkov
И аз се размислих, че така ще стане.alenov77 написа:...С гъбите до тук...
Миналата есен не намерих и една гъба, само разходки