Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Ilian70 »

Vid написа:
Ilian70 написа: От горния ти постинг излиза, че Рьоби Ексия е в ниския ценови диапазон и струва 65-70лв. нова, а това не е точно така.
Също така, твърдиш, че макарите Дайва под 300лв. не струват. Искам да те попитам колко такива и от кой модел си ползвал, че реши така.
Е добре де, не ли ясно на всички, че съм направил грешка на езика, т.е. имам в предвид не Ексията, а Екусимата.
Относно Дайвите, "не съм пораснал още" за да си купя такава макара. Но, съм въртял такива в реални условия и това ми е достатъчно за да придобия впечатления. Говоря за Crossfire, Procaster и Infinity.
Просто исках да ти обърна внимание да даваш мнение за неща, които си използвал и да не слагаш под общ знаменател цяла категория макари на базата на използването на два модела от продукцията им. Не знам ти как си ме разбрал. Нормално е да не си ползвал всички, аз също не съм и за това не мога да взема отношение по цитираните от теб модели.
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Ilian70 написа:
Vid написа:
Ilian70 написа: От горния ти постинг излиза, че Рьоби Ексия е в ниския ценови диапазон и струва 65-70лв. нова, а това не е точно така.
Също така, твърдиш, че макарите Дайва под 300лв. не струват. Искам да те попитам колко такива и от кой модел си ползвал, че реши така.
Е добре де, не ли ясно на всички, че съм направил грешка на езика, т.е. имам в предвид не Ексията, а Екусимата.
Относно Дайвите, "не съм пораснал още" за да си купя такава макара. Но, съм въртял такива в реални условия и това ми е достатъчно за да придобия впечатления. Говоря за Crossfire, Procaster и Infinity.
Просто исках да ти обърна внимание да даваш мнение за неща, които си използвал и да не слагаш под общ знаменател цяла категория макари на базата на използването на два модела от продукцията им. Не знам ти как си ме разбрал. Нормално е да не си ползвал всички, аз също не съм и за това не мога да взема отношение по цитираните от теб модели.
Може би си прав, па и що съм се разписал толкоз, приемам критиката и спирам да пиша в темата.
Поздрави...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Тъй като нямаше коментари и съвети относно поста ми за избор на въдица (поста по-горе в темата), реших да действам сам с избора на първи спининг комплект. Благодаря много на колегата Vid за събеседванията в риболова на спининг (на Л.С). и на останалите 2ма колеги,които изразиха мненията си за макарата Шимано Катана. :smt023
Реших да направя и аз едно представяне на въдицата и макарата, които си избрах. Ето и няколко скромни видеота от мен. Направени са по модела на колегата Sestrata :smt023 С времето очаквам и аз да натрупам полезен опит, който да споделя с вас, както и вие правите. Останах очарован от комплекта. Досега не съм имал подобен и много му се кефя :lol:

Това е макарата :

Това е пръчката :

Това е ревюто на спининг комплекта :

Очаквам вашите коментари :smt006
Изображение
bsdp
новобранец
новобранец

Мнение от bsdp »

Каква макара да сложа до 70лв. на Salmoto-225 грама е пръчката.
Ще се ползва за щука на Тунджата и Жребчево.
Благодаря предварително :partyman:
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

bsdp написа:Каква макара да сложа до 70лв. на Salmoto-225 грама е пръчката.
http://www.fishermanbg.com/product/260/ ... pl-sp.html
http://www.fishermanbg.com/product/268/ ... pl-sp.html
Изображение Изображение Изображение
Venci62
новобранец
новобранец

Мнение от Venci62 »

Здравейте , дилемата при мен е :

Shimano Catana BX 2.10 5-20 - ползвана/ без забележки - 50 лв. или

Sert EXCEED SPX 2.40м.М/5-21/ - нова - 64ле.
http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258

Които са ги попипвали повечко - моля за съвет ....

Ще меткат - по р. Искър ;)

Благодаря предварително!
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

bsdp написа:Каква макара да сложа до 70лв. на Salmoto-225 грама е пръчката.
Аз съм с тази http://megafishing.bg/product/950/makar ... gb-fd.html модел 2500 само ,че пръчката ми е 180гр(предполагам че при тебе ще се балансира с 3000).От 2009г я ползвам само с плетени влакна ,до сега не ми е правила бради ,няма и никакви луфтове след 3 годишна употрба.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Venci 62,имам същата Шимано Катана на 2,10 м и я ползвам от две и половина години по реките Арда,Черна и Върбица - в някои техни участъци,са сходни с планинската част на Искъра.Пръчката при качествен спининг-монофил 0,16-0,18 / макарата на тази пръчка е съвсем непретенциозен Шекспир Катера /,работи идеално за кефал,пъстърви,даже имам и морунаж,с блесни № 0,№ 1 и за по-слабо течение с № 2 по номерациите на "Мепс",както и с двусантиметрови воблерчета.Често я сменям със Серт Ексийда,който имам от миналата година,само че при мен и тази пръчка е на 2,10 м.Тя работи даже с блесни № 00 и №0 -в този период си ми трябват и двете пръчки :) Ако се налага да избираш,вземи все пак Серта,по-нова разработка е,а и има достатъчно добри отзиви тук във форума за качествата на тези пръчки от серията на Серт Ексийд.
Venci62
новобранец
новобранец

Мнение от Venci62 »

INCUBUS написа:Често я сменям със Серт Ексийда,който имам от миналата година,само че при мен и тази пръчка е на 2,10 м.Тя работи даже с блесни № 00 и №0 -в този период си ми трябват и двете пръчки :) Ако се налага да избираш,вземи все пак Серта,по-нова разработка е,а и има достатъчно добри отзиви тук във форума за качествата на тези пръчки от серията на Серт Ексийд.
Благодаря за изчерпателния отговор INCUBUS , а горната граница на Ексийда 2.10 докъде си я пробвал ? Добре ли се държат в слабо течение Мепс 2 -ка и воблери 3 - 4 см. (3-4 гр.) ? Че сега везните наклониха към Серта на 2.10 ... :)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За слабо течение няма никакъв проблем и с Мепс № 2,както и с три-четири сантиметрови воблери например на Салмо,Алекс,Фладен,Ъгли дъкинг,Екогиър и пр.С блесни № 2 и по-големшки воблери вижда определено зор в яките бързеи -не,че няма да извадиш дай боже рибата,ама като гледам как се огъва от съпротивлението на примамката в течението,започва да ми става зле :)
Venci62
новобранец
новобранец

Мнение от Venci62 »

^ Супер си :) Благодаря за отговора !!!
Ще спретна като твоя комплект 2.10 Сертче и ги почвам :)
Пиши на лично (когато имаш път към Сф) да почерпя :) :drinkers:
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Venci62 написа:Здравейте , дилемата при мен е :

Shimano Catana BX 2.10 5-20 - ползвана/ без забележки - 50 лв. или

Sert EXCEED SPX 2.40м.М/5-21/ - нова - 64ле.
http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258

Които са ги попипвали повечко - моля за съвет ....

Ще меткат - по р. Искър ;)

Благодаря предварително!
SHIMANO CATANA BX 240L 3-15 гр. в продължение на 3 години ми служи вярно - прекрасна пръчка с мааалко по-дългичка дръжчица, с която се свиква по-бързо отколкото предполага човек. Разликата с посочената от теб Catana BX 2.10 5-20 едва ли е голяма, така че можеш да очакваш много приятни емоции, стига да я окомплектоваш с читава макаричка.
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
peterman
новобранец
новобранец

Мнение от peterman »

Какво мислите за ENERGOTEAM POWER SPIN 300
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Тези дървесна марка напоследък е много популярна. Но трябва да се признае, че звучи енергично.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
peterman
новобранец
новобранец

Мнение от peterman »

колега това е пръчката ми!
ENERGO TEAM POWER SPIN 300, IM8-KEVLAR, 40-80g, 3m, 2 sections
някой има ли впечатление и какво може да ми каже за нея - имам я от вчера!
а макара с нея - MITCHELL T-30 - и за нея какво мислите.
освен това какво влакно да сложа?
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”