За или против PVA ТОРБИЧКИТЕ/МРЕЖИТЕ

Модератор: sapuna

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: За или против PVA ТОРБИЧКИТЕ/МРЕЖИТЕ

Мнение от С.Върбанов »

Чета глупости и немея :shock: Илия Ви го каза точно кратко и ясно - кое не разбрахте не знам :?: Какви салфетки какви глупости :lol: Колко струва 1 пакет пва ? Пак забравихте ,че риболова е СКЪП СПОРТ , а не начин на прехрана с всичките му " тънки " циганийки :idea: Ако не можеш да си го позволиш недей се захваща с този СПОРТ ! Обедняхте с 10 торбички леле майко ................ давам Ви жокер - купувате си плавници и жилетка + 1 кофа 20л и я тъпчете с каквото имате и плувате да си разпъвате и захранвате петното - спестявате от торбички използвате аксесоарите- плавници и жилетка дълги години без да се набутате и стотинка повече и същевременно влизате във форма :idea: Ужас :evil:

п.п. Колегата пуснал темата GRASSCARPHUNTER не разбрах точно какво иска да каже на сънародниците си освен ,че трябва да не ползват нищо освен царевица и да дообезрибят водоемите ! ПВА работи когато има риба това трябваше да напишеш , а не да развиваш теории кое , как къде и как ! Ясно е ,че там където си има в пъти повече риба по водоемите , но запитай се защо е така г-н амуроловец !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

GRASSCARPHUNTER написа:Здравейте, колеги ! Привет от Denver /Colorado /USA.Отварям тази тема ,защото много колеги в БГ привнасят автоматично способите използвани oт колеги pиболовци в United Kingdom или France ,без да се съобразяват с конкретните условия на водоемите в БГ.Основавайки се на своя опит и на този на моите приятели в БГ ,мога да твърдя ,че PVA порбичките HE работят на българските водоеми.Защо ли ? Ще се обоснова: 1.В 90% от водоемите в БГ ,ШАРАНА е в скромни количества ,това налага активно хранене с ракета или c помощта на лодка.2.Цената на PVA продуктите в БГ е висока.Не може да стане сравнение между един средностатистически работник ,запален шаранджия в UK или FR ,който ще плати без да се замисли цена от 5 GBR за 10 метра PVA ПРОДУКТ и средностатистическия шаранджия в БГ,за когото подобна цена в лева е прекалено висока.Аз лично предпочитам за тези пари да си купя царевица и резултата ще бъде много по-добър .Тук в Denver има около 600 езера/ Lakes and Reservoirs/ ,разположени на доста голяма територия-Denver Metropolipan Area e120 miles на широчина и 150 miles на дължина/ 1миля е 1609 метра/.Аз риболовствам на 4 езера .Мога да кажа ,че във 90% от езерата тук има богата популация на шаран .Конкретно сега ловя амур.Подхранвам с ракета с варена царевица/купувам суха и я варя с ароматизатор/ и използвам Safety Bolt Rig или In line System и eстествено ,когато ловя амур повдигам царевицата над дъното.НИКАКВИ PVA"ГЛУПОСТИ "!!!За един риболов използвам 1-1.5 кг. варена царевица и за 5-6 часа имам 4-5 удара/шаран/ но ,амурите са великолепни 22-24 lb/10 -12kg/ обикновенно правят 1-2 удара от 3 до 7 часа надвечер.А сега, кажете ми как да напусна този риболовен рай!?!Приятелите ми в БГ ,постоянно ме питат :кога ще се прибираш в БЪЛГАРИЯ ? Какво да им кажа ,че не ми се прибира в станата на крадливите политици и на обраните от бракониери водоеми!!!Трудно е за всеки имигрант ,независимо в коя чужда държава живее!Но когато дойдох тук на 2-рия месец си купих шаранско оборудване -Rods-PROLOGIC,Reels-DAIWa Emblem Pro 5500,Bite Alarms-FOXY,Pod-Prologic и всичко необходимо за шарански риболов.В БГ можех само да си мечтая за подобно оборудване с 280 лева заплата.И като си припомня какъв беше риболова в БГ -Излет на ''Пясъчник " или на ''Овчарица" 5-6 дни ,базово хранене 20кг.варена царевица,после по 4-5 кг на ден и можеш да разчиташ....едва на 4-5 големи риби за няколко дни.А последния риболов ,преди да замина за USA -3 дни ,на платен водоем с базово хранене 1 седмица преди риболова и накрая 1'' добра''риба/под добра риба ,разбирам шаран над 4 кг./,останалото-дребосък.За това колеги ,поддържам "горещо" тезата-в БГ е- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЛОДКА ПРИ ЗАХРАНВАНЕ ИЛИ В КРАЕН СЛУЧАЙ -РАКЕТА И ДА СЕ ХРАНИ С ''ПРОМИШЛЕНИ КОЛИЧЕСТВА" ЗАХРАНКА,НИКАКВИ PVA" ИЗМИСЛИЦИ"-те са за водоеми с много риба,което за съжаление в БГ е много,много рядко явление.Желая успех на всички колеги!

колега пишеш глупости :lol: пълни глупости :lol:
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Към последните две мнения, просто няма какво да добавя. Тоз колега му се е зел акъла от хамериканската действителност и пише пълни простотии.
просто торбичките или мрежата от ПВА са незаменими в много случай, а има язовири където с тези торбички направо се лови. А това че голяма част от колегите не знаят даже и за какво иде реч си е техен проблем.
Тоз хамериканеца имам чувството че говори за "торбички при повръщане" дет дават в самолетите.
ПП изчезнаха ми имотиконите иначе щях да лепна една две усмивки.......
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

GODzillata написа:С тоалетна хартия дали ще стане? :roll: :mrgreen:
Ще о*ерете темата ! По-сериозно.
dakawe5
новобранец
новобранец

Мнение от dakawe5 »

здравейте колеги искам да ви попитам за една захранка понеже съм ощте начинаешт значи много съм доволен от една захранка булгарска бисквита с ванилия искум да и добава ароматизатор течен но сум си закупил в голямо количество ароматизатори с ягод апречи ли ако се добави на захранка ванилия ароматизатор ягода ... сори за спама и благодаря много ако ми отговори някои :)
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Що се палите толкоз,темата е почната през далечната 2008година!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

трапера написа:Що се палите толкоз,темата е почната през далечната 2008година!
Няма значение кога е почната ! Трябва ли да се пишат глупости ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Преди четири години не бяха глупости!Имаше риба и искаше манджа!
А преди седем не знаех какво е ПВА продукти/а и да знаех нямах такъми за тях/ и замразявах чашки с царевица за всяко нанасяне!Чувала беше единица за първоначално захранване!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
atanas7711
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas7711 »

ще стане ако не е използвана преди това и няма по нея ДНК :lol:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

atanas7711 написа:ще стане ако не е използвана преди това и няма по нея ДНК :lol:
Тц.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”