Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Моите покупки на такъми през края на 70-те и 80-те г. на ХХв
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Re: Моите покупки на такъми през края на 70-те и 80-те г. на
Магазинчето беше на гърба на солни пазар, но изкара малко време.... този на Борис в безистена и Попето беха наблизо и по заредени.кирил великий написа:Приятелю, Bethoven...
А същите пръчки ги имаше и в безистена 4-5 размера. А в спортния на Витошка чат пат пускаха и немски пръчки Жермина фивростъкло и макари Роен и Риле-Рекс, но си требваха връзки. Само руските алуминови пръчки, катюшките и делфинките ги имаше на щанда....всичко друго отдолу.

- кирил великий
- разбира нещата
За старите ми рибовни макари ще пусна друга тема - имам и Роен с три ролки; Мичел Галеон от Попето купен; Никси'с (Русалки демек) от DDR. Руски риболовни принадлежности - от спортния на Витошка една спинигова пръчка, ама май не съм я водил на риба никога.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Я някой да се поразрови и открие Ретро-темата!Доста от снимките заминаха след смъкването на галерията,но все още има какво да се види! 

Страхотно готина тема.
Търсих другата и не я намерих. Ето и от мен:
Неизвестен произход и възраст

От 60–те години. Бланката /май така му се вика напоследък, каквото и да значи/ е хексагонална. Доста ми прилича на мухарка, но не съм сигурен.

От 70-те години

От 1976 година и все още в боя безотказно:

Биче:

Киликанзер:

Търсих другата и не я намерих. Ето и от мен:
Неизвестен произход и възраст
От 60–те години. Бланката /май така му се вика напоследък, каквото и да значи/ е хексагонална. Доста ми прилича на мухарка, но не съм сигурен.
От 70-те години
От 1976 година и все още в боя безотказно:
Биче:
Киликанзер:
- кирил великий
- разбира нещата
Въдицата от 70-те години е съветско производство, нали, пич?
GERMINA
Made in German Democratic Republic
Т.е. класика
Made in German Democratic Republic
Т.е. класика
- кирил великий
- разбира нещата
Едно време,колеги,трудно се намираха въдичарски принадлежности,но поне бяха качествени! Аз и сега работя ,и то безотказно,с пръчки Germina и макари Rille! А колко шарани съм извадил с тях.........малеее!
А колко риба имаше по язовирите!Ех, спомени,спомени!

Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Тази тема трябва да се закачи най-отгоре,като важна или както се води там.И може би да и се смени името на Нашите покупки...... стига автора да не претендира.Много ме радва тази тема.
Че трудно се намираха е вярно, но по въпроса за качеството определено не съм съгласен.dechev написа:Едно време,колеги,трудно се намираха въдичарски принадлежности,но поне бяха качествени! Аз и сега работя ,и то безотказно,с пръчки Germina и макари Rille! А колко шарани съм извадил с тях.........малеее!А колко риба имаше по язовирите!Ех, спомени,спомени!
![]()

От горния модел имам два броя все още, от киликанзера скъсах единия сега имам само един. Страшно много го харесват щуките по блатата, уникален!pitcha написа:
Биче:
Киликанзер:
А с мухите за булдо като 14-15 годишен въртях по р.Искър, много кефал, много нещо. Баща ми ги купуваше и ходехме и двамата понякога. Еее какви времена бяха, с много кефал, сега с тоя ток

Наистина, въпреки че съм доста по-малък от повечето от вас, тази тема навява носталгични чувства в мен.
Е тия още ловят,по 5 месеца в годината
Е и пръчката от источна Германия с телените водачи
Ползва ги пенсионер мой познат,който е по цяло лято там.

Риболовци.