МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
SONY
учете се от него
учете се от него

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от SONY »

Ами добре,колега.Имаш пълното право да не се съгласяваш.Щом смяташ,че март и април са по-кефалски месеци от октомври и ноември,няма да го успорвам. :P Аз съм останал с впечатлението,че кефала обича по-малка вода,но явно съм бъркал.
А и не съм казвал,че е изключено да се хване риба.
Имах предвит,че в останалото време от годината,освен кефал се включват силно скобар,морунаж,мряна,шаран и други местни представители. :P
TICA FAN
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Не се карайте де!Питам,понеже бях надвечер на старото си място за кефал(юли там съм ги трепал,над 20 кефала за 2 часа и ми е омръзвало да ги ловя)Сега даде само един към 300гр. на царевица.Имам и рекор 2,400 - пак на царевица.Затова питам.А шарана как е къде го гоните(чакате де)? :lol:
Аватар
L1v3ruS
новобранец
новобранец

Мнение от L1v3ruS »

Добър ден, колеги.Понеже съм от Пловдив ,винаги съм пренебрегвал р.Марица :shock: Някой може ли да ме посъветва за местенце където е що-годе спокойно да идем с жената,тя да си почива на сянка,а аз да метна тоягата за някое кефалче и мрянка :) ?
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

След скобелева майка надолу търси по спокойните места без силно течение за кефала.Умерено да е.За мряната не знам,нека колегите кажат! :wink:
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Днес бях по Марица,не можах да снимам,че тел-а ми се развали.2 удара имах.1 шаран около 1кг и един изпуснах.А пък един наглио се хвърли точно между двете ми пера! :roll: :lol:
joko75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joko75 »

Атанас Катцарски написа:Днес бях по Марица,не можах да снимам,че тел-а ми се развали.2 удара имах.1 шаран около 1кг и един изпуснах.А пък един наглио се хвърли точно между двете ми пера! :roll: :lol:
Катцарски,а между дънните ти хвърли ли някой нагляр!!! :lol:
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Бе,ако имаше някой щеше да хвърли сигурен съм.Беше хубав парцал.
Ще добавя ,че шараните ми удариха на 60 см. дълбочина близо до брега.Към 5 часа следобед.Стръв царевица,захранка кюспе + царевица + още нещо,то си е мое дело. ;)
Жалко,че втория не успях да го изкарам.
TerzievG
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от TerzievG »

Атанас Катцарски написа:Днес бях по Марица,не можах да снимам,че тел-а ми се развали.2 удара имах.1 шаран около 1кг и един изпуснах.А пък един наглио се хвърли точно между двете ми пера! :roll: :lol:
А ще споделиш ли мястото? :rolleyes:
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Е ми аз и рибата ако ида да ти хвана,ко праим! :lol:
Около 9-та е.Не казвам точното местонахождение заради бракониерските набези които ще почнат.
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Атанас Катцарски написа:А какво става с малките шарковци,пораснали ли са вече или ги изловиха и изодаха!?
Колега , тази зима кормораните изядоха всичко, пролетта като ходех ята по сигурно 500 корморана на едно място.Говорил съм с други колеги те са на същото мнение.А бракониерите са отделна работа..
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Те май едни други корморани я изядоха!С бусове и т.н.Да имаше как и с ремъркета да мъкнат щеше да е добре.
Не е от това колега.Иска ходене,редовно и ТИШИНА,АМА МНОООГО ТИШИНА! :)
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Току що се прибрах от Марица-9км.Тръсихме шаран и сом,но уви без удар.Стръв царевица и грозд земен червей.Захранка-царевица(смесена и млечна и такава от консерва) + кюспе.Все едно нямаше риба в реката,дори не играеше нищо.Водата не падаше. :cry:
Аватар
L1v3ruS
новобранец
новобранец

Мнение от L1v3ruS »

Същото положение,вчера бяхме сутринта на отбивката преди Оризари.2 маломерни чаушана на бял червей за 4 часа.Иначе пробвахме блесни,воблери,царевица,жито,торен,кус-кус....епизодични кълване и това е :(
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

На 13-14-ти бях на реката ...Сравнително слаб риболов,но е било и по зле.Хванах 10-тина кефала околко 20 см и едно сомче бебе.Ще пусна снимки по-късно.Поздрави
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

И аз да докладвам: в събота слетобед записах поредния Маришки валат на спининг.Излезнах с презумцията да търся кефала по бързеите.Газих в средата на реката, но не регистрирах дори и удар, а сменях какви ли не реномирани кефалски примамки.Надвечер ми писна да газя, закотвих се на едно островче, сложих сомския такъм,най-голямата клатушка в комплекта и взех методично да обстрелвам едни шавари на отсрещния бряг.Рибата се раздвижи чак към 8,30 часа.Видях една баба щука, която едва не уцелих на няколко пъти по кратуната с различни примамки, но не прояви никакъв интерес към тях.Интересно - хвърлях в продължение на 15 минути на един метър от нея и бях почти сигурен ,че ще захапе, ама не и не...явно и рибата е слънчасала напоследък :).Към 9 часа като излезнаха едни рояци комари - направиха ме на решето за нула време, докато излеза от реката и стигна до колата.Сега 2 дни ближа рани и жената ме маже с Фенистилче, щото мясам на наркоман с надупчени вени :).
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”