Велека

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Велека

Мнение от VRABCHO1974 »

До всички рибари които смятат да риболуват по велека ! От тази година риболова над моста е абсолютно забранен " Без указателни табели " и плаването по реката със каквито и да е плавателни средства са забранени ! " не и за лодките за разходка намиращи се под моста " вчера след като се връщах със семейството си от плаж на устието ме спират двама показват сини карти и ми заявяват че е забранено и при повторно нарушение ще ме глобят 5 хиляди лева . обяснявам им че лодката пълна със деца и жени чадъри и топки задвижвана от електрически двигател не правим никакви щети по реката но проверяващите твърдо ме предупредиха че ако не махна лодката от реката ще бъде конфискувана и ще ми бъде наложена тази глоба . колегите риболуващи във реката да знаят че разрешената част е от моста до устието на реката, да си нямат ядове успех на колегите риболовци .
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Велека

Мнение от playback »

Полезна информация ! мерси
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Колега,над моста риболова винаги е бил забранен.Това с лодките под моста е нещо ново и дано не се е отнасяло само за теб,защото аз лично съм виждал и СНИМАЛ ГОЛЯМА СИНЯ ПЛАСТМАСОВА ЛОДКА с двама местни дебила да хвърлят мрежи на завоя преди устието.После видях лодката ,,паркирана''на 100 метра под моста-нали се сещаш от кои са :?: :!:
Една сутрин имаха наглостта да дойдат да ме питат -дали не съм видял някой да им взема мрежата,че била изчезнала......................................
Ще се радвам забраната да е реална.............
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

RAAZIEL написа:Колега,над моста риболова винаги е бил забранен.Това с лодките под моста е нещо ново и дано не се е отнасяло само за теб,защото аз лично съм виждал и СНИМАЛ ГОЛЯМА СИНЯ ПЛАСТМАСОВА ЛОДКА с двама местни дебила да хвърлят мрежи на завоя преди устието.После видях лодката ,,паркирана''на 100 метра под моста-нали се сещаш от кои са :?: :!:
Една сутрин имаха наглостта да дойдат да ме питат -дали не съм видял някой да им взема мрежата,че била изчезнала......................................
Ще се радвам забраната да е реална.............
Всички ги познават единия " дебил има заведение в синеморец и във менюто е включен "шаран от велека" на тази река ловя от както се помня и само веднъж са ми искали риболовен билет винаги е била безконтролна и аз съм званял за бракониери и даже веднъж засяках и проверяващи да бракониерстват но до сега не е имало такъв контрол никой до сега не е ловял под моста незнам от къде черпиш инфо маже би от големите книги но на яве до сега риба по велека се ловеше единствено нагоре особенно сега като започват да капят джанките се ловят трофейни екземпляри
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

На Великата Велека съм ставал свидетел на зверски бракониерства, няма да изпадам в подробности (писал съм надълго и широко в този форум точно затова), контрол никога не съм виждал там ... Лодкарите са си част от играта и това е ясно на всеки, ама няма кой да промени ситуацията :( Бай Любо предни години също си пускаше пичове от Приморско (за които също съм писал кои са) съвсем спокойно да си разпъват мрежите по тъмната част, но пак нямаше кой да промени ситуацията там, тя просто си беше такава ...

Дано въпреки всички Великата Велека си остане все така велика, въпреки човешките издевателства ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

И какво излиза-само аз не съм ходил на риболов над моста.....
Така е като чета и спазвам само дебелите книги...............Пак ще отърва сезона на черниците.........................
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

RAAZIEL написа:И какво излиза-само аз не съм ходил на риболов над моста.....
Така е като чета и спазвам само дебелите книги...............Пак ще отърва сезона на черниците.........................
не си загубил много пролетта и есента са сезоните на многото риба а лятото когато всички се пробват реката е задръстена от водорасли и не можеш да опънеш въдица от постоянно разхождащите се лодки .
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

mita4eto написа:На Великата Велека съм ставал свидетел на зверски бракониерства, няма да изпадам в подробности (писал съм надълго и широко в този форум точно затова), контрол никога не съм виждал там ... Лодкарите са си част от играта и това е ясно на всеки, ама няма кой да промени ситуацията :( Бай Любо предни години също си пускаше пичове от Приморско (за които също съм писал кои са) съвсем спокойно да си разпъват мрежите по тъмната част, но пак нямаше кой да промени ситуацията там, тя просто си беше такава ...

Дано въпреки всички Великата Велека си остане все така велика, въпреки човешките издевателства ...
вече почти няма риба има страшно много водорасли а белицата я няма , шаран хванаха само два а появилите се дребни сомчета само засилиха бракониерските набези
Аватар
bg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bg »

къде ги мислят тея забрани бе? в заповедта на министъра не пише така? :lol:
http://iara.government.bg/wp-content/up ... oved-2.pdf
Аватар
vnh
новобранец
новобранец

Мнение от vnh »

bg написа:къде ги мислят тея забрани бе? в заповедта на министъра не пише така? :lol:
http://iara.government.bg/wp-content/up ... oved-2.pdf
Точно така си пише, чети по-внимателно!!! Обаче вижте че пък е разрешено за ропотамо на горе от моста! Малоумна работа.
Аватар
bg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bg »

абе все си мисля, че устието с Младежка и местността Качул са на доста километри от моста на устието?! :wink:
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

bg написа:абе все си мисля, че устието с Младежка и местността Качул са на доста километри от моста на устието?! :wink:
и ние изчетохме всичко говорихме със директора на парк Странджа а той ни прехвърли на еколога на царево а той си изми ръцете със басейнова дирекция но проверяващите показват извадка от държавен вестник гласувано на скоро и не било вписано във регистрите
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

последно може или не може :?: :!:
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

MIR4EV написа:последно може или не може :?: :!:
Може ако ги няма проверяващите иначе бягай под моста . и сега има рибари над моста но са във бойна готовност за бърза евакуация
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”