Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

възел на шпула
Модератор: sapuna
възел на шпула
Здравейте колеги,
като се върже влакното към шпулата в горната или в долната част на шпулата трябва да се стегне. Как е правилно да се направи и оказва ли това на реденето на влакното. Предварително Благодаря и на всички желая: На СЛУКА!
като се върже влакното към шпулата в горната или в долната част на шпулата трябва да се стегне. Как е правилно да се направи и оказва ли това на реденето на влакното. Предварително Благодаря и на всички желая: На СЛУКА!
- kosatkata
- ще става разбирач
Ами аз правя примка като за кюспе и едва ли има значение какув е възела важното да е здрав.А по въпроса дали трябва да е по средата на шпулата за да се навие после добре влакното......това няма значение.След него и върху него има няколко стотин намотки че с това откъде е започнало да се навива влакното едва ли ще повлияеш за правилното му навиване на шпулата особенно ако макарата не го реди добре.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй , тъй , се да ти е през к..а с какъв възел ще вържеш влакното за шпулата и къде ! Единственният недостатък е че ако е по-хлабав възела ( а не самозатягащ как при Сапуна ) ще трябва първите две три намотки да ги придържаш с пръст докат почне да се намотава без да изпуска 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И наи обикновен възел ти върши работа. Стига да не ти е малко влакното и възела да не пречи при замятане. Познавам едон колега който изобщо не прави възел. Като го попитах защо отговори, никога не мога да хвърля толкова много. Макар че тогава му ги вкарах с лодката ама по наблизко от мойте и тои си хвана бяла рибка, а аз с вързаните 200 метра влакна и общо 6 въдици с жената бяхме капо.
А по темата с въдиците я да питам да не отварям нова тема, с жената и тя има билет винаго опъваме 6 въдици сега на Жребчево тя няма да идва дали мога с неиния и моя билет пак да си пусна и 6-те. Законо ми е ясно че не мога въпросът ми е с някоинякога заяждали ли са се горските за броя въдици и по специално на Жребчево.
А по темата с въдиците я да питам да не отварям нова тема, с жената и тя има билет винаго опъваме 6 въдици сега на Жребчево тя няма да идва дали мога с неиния и моя билет пак да си пусна и 6-те. Законо ми е ясно че не мога въпросът ми е с някоинякога заяждали ли са се горските за броя въдици и по специално на Жребчево.
- pi4a94
- ще става разбирач
тва е хубаво саитче ама да беше бгCAVERN написа:http://www.fintalk.com/fishing-knots/reel-spool.html

Аз като гледам колко майстори на риболова ще бъдете там, имам опасения, че и 3 ще са ти много. То ако всички опънат по 6 няма да ви стигне километър брегова ивица. А пък ако речете да си ги следите (въдиците) от близо, ще трябва да си викате наздраве по телефонитеnasco2 написа:И наи обикновен възел ти върши работа. Стига да не ти е малко влакното и възела да не пречи при замятане. Познавам едон колега който изобщо не прави възел. Като го попитах защо отговори, никога не мога да хвърля толкова много. Макар че тогава му ги вкарах с лодката ама по наблизко от мойте и тои си хвана бяла рибка, а аз с вързаните 200 метра влакна и общо 6 въдици с жената бяхме капо.

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Проблеми няма да имаш казваш че жена ти е отишла някъде из гората и готово.... Проблем ще е ако някой недобросъвестен колега раздуха и като нищо те искарали царя на бракониерите.... Вземи ги въдиците и билетите и там ще прецениш но ако питаш мен не си слагай таралежа в гащите много е гадно после да четеш кофти мнения по твой адрес.... Мойто идване на Жребчево въври към прецакване в събота имам много важна среща която неможах да отложаnasco2 написа:И наи обикновен възел ти върши работа. Стига да не ти е малко влакното и възела да не пречи при замятане. Познавам едон колега който изобщо не прави възел. Като го попитах защо отговори, никога не мога да хвърля толкова много. Макар че тогава му ги вкарах с лодката ама по наблизко от мойте и тои си хвана бяла рибка, а аз с вързаните 200 метра влакна и общо 6 въдици с жената бяхме капо.