Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Излети
 Излети

Водоеми и реки
 Водоеми и реки

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Излети
 Излети

Водоеми и реки
 Водоеми и реки

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Никои не обажда нищо за тоя лом   Чудя се дали да отида утре на лома или на текето.
 Чудя се дали да отида утре на лома или на текето.

Чудя се дали да отида утре на лома или на текето.
 Чудя се дали да отида утре на лома или на текето.- bachoivo
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
+1 от мен за Лом-а. Търси обаче по сенчести места. Помпената е добър вариант. Около х. Алпинист също или в района на Красен. Излизат добри каракуди, чат-пат шаран и сом. Пролетта и с бяла мряна малко над половинка се отчетох, и облез има на места. Но рибата е капризна, ама то в тая жега кой ли не еflex написа:Никои не обажда нищо за тоя ломЧудя се дали да отида утре на лома или на текето.
 Ако уцелиш ден става добър риболов
 Ако уцелиш ден става добър риболов- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."

- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Ще ти кажа само да не се занимаваш с Текето. Иначе тази седмица гепах едно шаране ама снимка утре.flex написа:Никои не обажда нищо за тоя ломЧудя се дали да отида утре на лома или на текето.

- 
				deto_g
- вече хвърля и на тежко 
В Събота следобед бях на прословутия Лом след помпената станция на Басарбово. Намерих си една свободна полянка на около 150 метра от помпената и се позиционирах до една върба да ми пази сенчица:flex написа:Никои не обажда нищо за тоя ломЧудя се дали да отида утре на лома или на текето.
Такава тарапана по Лома не бях виждал! Имаше поне 15 коли и микробуси. Народ като на панаир - лелки и чичаци по бански, тенти, маси, ракии, салати, барбекюта, дечурлига... Абе курорт! На всяка полянка минимум по 3-4 въдици. Аз пристигнах около 17.30 и лових до 21.30. През това време някой си тръгнаха, но дойдоха други да бивакуват и нощуват там. Сега за риболова - лових на фидер, хранилка 50 гр. /в последствие 30 гр./, захранка Nessa Black River с малко течен ароматизатор. За стръв използвах шарен червей. Уловът ми беше скромен - три таранки по около 300-400 гр. Беше доста топло и рибата определено не вземаше активно. Към 19.00 ч дофтасаха едни образи с 2 коли - цяла фамилия - дядо, баба, сина, снахата и дечурлигата. Разбраха че няма да нощувам и заопъваха палатки и запалиха барбекюто. Естествено риболова съвсем пропадна. Капацитетите ме светнаха, че не е правилно да ловя с хранилка, "малай си трябва". Тъй била свикнала рибата.
 Разправяха, че под помпата местните циганяги дирекно влизали във водата и на ръце вадели каракуди па кило. Като краен извод смятам, че през почивните дни там не е място, на което да си починеш, отдавайки се на хобито си. И рибата и понаплашена и дава слабичко. Поздрави!
 Разправяха, че под помпата местните циганяги дирекно влизали във водата и на ръце вадели каракуди па кило. Като краен извод смятам, че през почивните дни там не е място, на което да си починеш, отдавайки се на хобито си. И рибата и понаплашена и дава слабичко. Поздрави!
По сигнал на приятел, че бил скъсан на един държавен водоем, реших да пробвам да разбера какво го е скъсало. Та отивам аз уикенда и почвам да разпитвам хората там, къде е дълбок водоема, колко е дълбок, какво е давало до сега предните години на какво е давало. Съмнявах се, че го скъсал някой шаро понеже е захранвал с жито и ловял на жито. Питам един възрастен човек дали дава водоема шаран, а той ми отговаря: "Дяда, няма такива неща вече, шаран тука не съм виждал от 4 години". Така и така бях вече отишъл на язовира викам си да пробвам барем разбия таз седмица пък един язовирски мит  . Водата на повърхността някъде около 30 градуса - ще търсим бате шаро надълбоко. Пуснах сонара, видях къде има дълбочини, както предварително ме бяха информирали, харесах си едно уж перспективно място и застанах.  Към 2 часа поредния мит вече беше разбит - един дивак решил да похапне вкиснала царевица.
. Водата на повърхността някъде около 30 градуса - ще търсим бате шаро надълбоко. Пуснах сонара, видях къде има дълбочини, както предварително ме бяха информирали, харесах си едно уж перспективно място и застанах.  Към 2 часа поредния мит вече беше разбит - един дивак решил да похапне вкиснала царевица. 

. Водата на повърхността някъде около 30 градуса - ще търсим бате шаро надълбоко. Пуснах сонара, видях къде има дълбочини, както предварително ме бяха информирали, харесах си едно уж перспективно място и застанах.  Към 2 часа поредния мит вече беше разбит - един дивак решил да похапне вкиснала царевица.

- bachoivo
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
В последно време от как се разчу че излизали каракуди е все така...последния път като ходих до мен имаше едни пичове с един бус. Дошли за риба с женорята, с децата, чалгата дъни от буса и като ги питах как е - "няма брат, само една таранка" на качамак ест., а от сутринта били там. Аз бях на 20 м тях с фидера и за 3 часа дръпнах 3-4 риби.deto_g написа: Такава тарапана по Лома не бях виждал.....
Както и да е.
Ориентирам се към едни други места където е по-голяма джунгла и е по труднодостъпно
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.

Тези, които са ти казали това хал хабер си нямат от риболов.deto_g написа:Капацитетите ме светнаха, че не е правилно да ловя с хранилка, "малай си трябва". Тъй била свикнала рибата.

- 
				deto_g
- вече хвърля и на тежко 
kasabinho написа:Тези, които са ти казали това хал хабер си нямат от риболов.deto_g написа:Капацитетите ме светнаха, че не е правилно да ловя с хранилка, "малай си трябва". Тъй била свикнала рибата.
 Изобщо и не спорих с тях! Идеята им беше, че храната от кошничката бързо се измивала от течението
 Изобщо и не спорих с тях! Идеята им беше, че храната от кошничката бързо се измивала от течението   а малая, разбираш ли, си стоял и таранката не можела да му устои. Нищо че аз презамятам на 10-15 мин., а те слагат звънците и поркат парцуца. Демек, най-важното за такива е да няма преразход за материал
 а малая, разбираш ли, си стоял и таранката не можела да му устои. Нищо че аз презамятам на 10-15 мин., а те слагат звънците и поркат парцуца. Демек, най-важното за такива е да няма преразход за материал  И все пак съм готов друг път да експериментирам с инлайн метод хранилка с по-лепкава храна и къс повод под нея. Там течението го позволява
 И все пак съм готов друг път да експериментирам с инлайн метод хранилка с по-лепкава храна и къс повод под нея. Там течението го позволява 

Все пак това е идеята на фидера.deto_g написа:Изобщо и не спорих с тях! Идеята им беше, че храната от кошничката бързо се измивала от течението
а малая, разбираш ли, си стоял и таранката не можела да му устои. Нищо че аз презамятам на 10-15 мин., а те слагат звънците и поркат парцуца.
Най-вероятно ще сгрешиш.deto_g написа:И все пак съм готов друг път да експериментирам с инлайн метод хранилка с по-лепкава храна и къс повод под нея. Там течението го позволява

- bachoivo
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
И като се задържа повече, хабим по-малко, а глупавите таранки се нареждат край него и си смучат, и обикалят цялата река да намерят една топка полузабита в тинятаdeto_g написа: ...малая, разбираш ли, си стоял и таранката не можела да му устои. Нищо че аз презамятам на 10-15 мин., а те слагат звънците и поркат парцуца.

Абе тоя чалъм и аз се каня отдавна да го пробвам, както ти казваш там течението е слабичко, ама все си мисля че ще се капотирам...deto_g написа:И все пак съм готов друг път да експериментирам с инлайн метод хранилка с по-лепкава храна и къс повод под нея. Там течението го позволява
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.

- nikolaiiliew
- сериозен играч 
kasabinho, кой е този държавен водоем?

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!

- 
				tenesista_
- ще става разбирач 
Няма малай няма фидер храна направо 1 жълта кука връзваш - тя рибата като забележи жълтия цвят ще го асоциира с храна.   

- 
				^6tukar4eto^
- новобранец 
Здравейте колеги дойде време и аз да се похваля с една хубава рибка хваната на Антимово.Рибката е амур 7 и 300 хванат на качамак.Снимки нямам защото кабела на фотоапарата е при един приятел,а ако благоволи да ми го върне ще се опитам да кача някоя снимка.....Итерестното за язовира е,че язовира е държавен,а идва един смешник и гони хората и се прави на интересен сигурно да могат да си слагат мрежичките необезпокоявани не зная.НАСЛУКА.

- potrebitel_666
- новобранец 
Здравей колега, само да питам под "държавен" значи имаш в предвид големия язовир така ли? Понеже разбрах че там били 2 и не ми е ясно. Иначе съм ходил там отдавна и съм хващал риба. Моля за малко повече инфо! Благодаря предварително^6tukar4eto^ написа:Здравейте колеги дойде време и аз да се похваля с една хубава рибка хваната на Антимово.Рибката е амур 7 и 300 хванат на качамак.Снимки нямам защото кабела на фотоапарата е при един приятел,а ако благоволи да ми го върне ще се опитам да кача някоя снимка.....Итерестното за язовира е,че язовира е държавен,а идва един смешник и гони хората и се прави на интересен сигурно да могат да си слагат мрежичките необезпокоявани не зная.НАСЛУКА.
- 
				^6tukar4eto^
- новобранец 
Да колега на големия,а малкия е частен.