Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Примамки за дунавски костури !!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- eroucma
- разбира нещата
Re: Примамки за дунавски костури !!!
Любчо здравей моето момче, се ме гложди един въпрос, защо си захвърли старата регистрация и се регистрира втори път- нали знаеш че е против правилата на форума.
А сега за да не е спам мнението ми ще ти дам няколко предложения, които са по универсални
1. Mepps XD- на това съм имал доста костури, а и лети добре и се приводнява веднага щом плйосне у вудътъ. вземи си сребриста и златиста 3 номер.
2. Mepps - Aglia Blanc/Rouge - пак земи около 3 номер че да е по универсална, на това съм вадил и костурчета и щука имам 1-2
3. Mepps - Aglia TW - тази я нямам, но колегата с когото ходих за риба на нея изпатк а3 костурчета са 2 минути- но гледаше къде ще подгонят и хвърляше пред тях
4. Mepps - Aglia - класическата. отново си търси 3 номер, на Беляковският язовир костурите доста я харесват.
5. И на последно място, но не по значение SPRO - ASP Jiggin´ Spinner и това си е класика
Нека и колегите да споделят техните фаворити, аз умишлено не съм споменал силикони, защото на такова все още костур нямам.
А сега за да не е спам мнението ми ще ти дам няколко предложения, които са по универсални
1. Mepps XD- на това съм имал доста костури, а и лети добре и се приводнява веднага щом плйосне у вудътъ. вземи си сребриста и златиста 3 номер.
2. Mepps - Aglia Blanc/Rouge - пак земи около 3 номер че да е по универсална, на това съм вадил и костурчета и щука имам 1-2
3. Mepps - Aglia TW - тази я нямам, но колегата с когото ходих за риба на нея изпатк а3 костурчета са 2 минути- но гледаше къде ще подгонят и хвърляше пред тях

4. Mepps - Aglia - класическата. отново си търси 3 номер, на Беляковският язовир костурите доста я харесват.
5. И на последно място, но не по значение SPRO - ASP Jiggin´ Spinner и това си е класика
Нека и колегите да споделят техните фаворити, аз умишлено не съм споменал силикони, защото на такова все още костур нямам.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- pachosz
- сериозен играч
Силикона е от фаворитите ми за костур, но това от лодка и в язовир. По Дунав нямам опит. Що па и там да не зема на него, знам ли.
Иначе ми е правило впечатление, че минава ли ятото, с каквато и да е примамка, стига да не е някаква огромна, все си лапа костурчо
Иначе ми е правило впечатление, че минава ли ятото, с каквато и да е примамка, стига да не е някаква огромна, все си лапа костурчо

В мен резонно възниква въпроса колко е дълбока тази яма, след като храниш такива въжделения и възлагаш надежди на "най малките въртящи се блесни с разни допълнения тройните куки като косми или силиконови орнаменти и темподобни"?
А твоя колега Пламен е открил "топлата вода", заеби.
А твоя колега Пламен е открил "топлата вода", заеби.

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

...и нови искания, сега пък за костур, а к'во стана със сомовете, щуките, расперите...?

Преди две години имаше доста костури по Дунава, тази година нещо и щуките ми се губят.
Иначе по темата - костур съм ловил на воблерчета екогиър.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

На ямата ще е тягостно с тях... освен ако костурите не се вдигнат да събират мухи. 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;