Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За пъстърва на една дива река
-
- кандидат преподавател
Re: За пъстърва на една дива река
При такова маловодие,няма как да има друга риба -балканките не допускат такова нещо.Все поради същата причина,вземането на рибата от там,е по-скоро акт на милосърдие .И никъде не видях ориентир за това в кои дни от седмицата е била ловена рибата там,така,че не е много обосновано за сега да се квалифицира този риболов като бракониерство.Моето мнение е :Браво,колега,чудесен излет,съчетан с много движение през пресечен терен!
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
maranzika написа:Голям глааааадддд.![]()
![]()
![]()
![]()
Колега не стига че си ни показал грозна снимка на пъстърви в найлонова чанта,ами си ги ловил и през седмицата(25 и 26.06.2012г.),което автоматично (ако не ме обориш в твърденията ми) те превръща в бракониер.
14 и 15 бяха събота и неделя едната дето глътна блесната едвам извадих куките рибата умря на мига. И рибите са си в нормата.
А браконери са тези дето пускат мрежи и минават с тока преди мен

- daniel defoe
- разбира нещата
Снимките са качествени, но картинката е грозна - това да ни беше само ексика, швейцарците щяха да ни завидят.

- pachosz
- сериозен играч
Аз не съм съдник на колегата, ама наистина не е коректно да се лъже тук, още повече, че има и достатътъчно компетентни люде тук, да видят аджеба кога и с какво поне е направена снимката. Въпросната снимка с рибите е от 25.06.2112г. (понеделник) при скорост 1/90/сек, бленда 3,3, без светкавица, при ISO-100... с ей такъв фотоапарат:INCUBUS написа:И никъде не видях ориентир за това в кои дни от седмицата е била ловена рибата там...

От тук нататък коментари, че датата на апарата не е настроена и подобни, мисля са за пред малки деца оправдания само...
А по темата - чудесни пъстървички

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сега , ако обичаш да се извиниш и друг път не , вярвай толкова сляпоnemalabavo написа:Ейй , душмани недни.....кой ви знае и вие колко спазвате закона,а тук се правите на най-изрядните и при най-малко съмнение за неспазване на правилата за риболов,ще разкъсате човек ! Момчето още не е казало кога е ловило пъстървите,вие вече на кръста го разпъвате !
И друг път съм чел негови риболовни излети,той не е някой ааджемия,така че не ми се вярва да не знае кога какво се лови.Но нека все пак да си каже самия той,за да може да спите спокойно

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
КОЛЕГА,апарата е същия така е но аз от понеделник до петък работя.И аз вадя постояно батерията не е държа в фотоапарата а в отделен джоб на калъфа.Веднъж при заредена до дупка батерия и не използван фотоапарат ми се наложи да снимам и познай батерията направи две снимки и изписа батерията изтощена и загасна и от тогава го зареждам и махам батерията .Когато ми се наложи да снимам вадя е и снимам за деня,след това зареждам в къщи и е вадя.Не сам и настройвал датата изобщо ще ти пусна една снимка от днес може да провериш датата(дори сам е публикувал в по горната тема риболов в Руенското езеро.pachosz написа:Аз не съм съдник на колегата, ама наистина не е коректно да се лъже тук, още повече, че има и достатътъчно компетентни люде тук, да видят аджеба кога и с какво поне е направена снимката. Въпросната снимка с рибите е от 25.06.2112г. (понеделник) при скорост 1/90/сек, бленда 3,3, без светкавица, при ISO-100... с ей такъв фотоапарат:INCUBUS написа:И никъде не видях ориентир за това в кои дни от седмицата е била ловена рибата там...
От тук нататък коментари, че датата на апарата не е настроена и подобни, мисля са за пред малки деца оправдания само...
А по темата - чудесни пъстървички
ето снимка и провери датата аз дори и не знам коя е , пак беше извадена батерията на язовира е сложих.

Снимката е от днес може и да попиташ пазача на язовира понеже си тръгнахме в 20.00 4аса последни а имаш право да се лови до 20.00 И беше до нас. Провери сега датата коя е и напиши дали казвам истината или не.
Бре бре вии тука сте страшни бе ще го линчувате още малко а като видите истинските бракониери им правите снимки и мълчите и мърморите , че ИАРА това ИАРА онова .....
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не се изказвай неподготвен и не на мястоIvoto92 написа:Бре бре вии тука сте страшни бе ще го линчувате още малко а като видите истинските бракониери им правите снимки и мълчите и мърморите , че ИАРА това ИАРА онова .....

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- pachosz
- сериозен играч
Тъй.
Сега е момента да ти се извиня, колега, но аз видях само какво пише в инфото на снимката с пъстървите, това и писах в поста си.
Ако тази снимка е от днес (със шаранчето), то датата в инфото й е 29.06.2012. По тая логика, снимката с пъстървите е била в събота.
А това, че казваш истината - не се съмнявам, щото на снимката с шаранчето пише, че е в 21:30 ч, пък не ми прилича да е чак толква късен час с това високо слънце
Та така, подавам ръка за извинение, надявам се и всички колеги да са разбрали ситуациата каква е. Всичко е ОК!
Още веднъж поздрави за хубавите пъстърви!
Сега е момента да ти се извиня, колега, но аз видях само какво пише в инфото на снимката с пъстървите, това и писах в поста си.
Ако тази снимка е от днес (със шаранчето), то датата в инфото й е 29.06.2012. По тая логика, снимката с пъстървите е била в събота.
А това, че казваш истината - не се съмнявам, щото на снимката с шаранчето пише, че е в 21:30 ч, пък не ми прилича да е чак толква късен час с това високо слънце

Та така, подавам ръка за извинение, надявам се и всички колеги да са разбрали ситуациата каква е. Всичко е ОК!

- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Колега кажи ти кое е ми е бракониерството.А 4ух 4е миналата седмица е претарашена тази река с ток и една голяма риба няма над 0,500 гр.Защо не гоните големите ,а се хващате като удавник за сламка.Вси4ки в тази България са така като ги хванеш от горе.Е затова няма се оправим никога.Дребното гледате ,а едрото само цъкате с език и казвате е този знаеш ли кой е(голяма работа, бащаму е.....)..........С.Върбанов написа:Не се изказвай неподготвен и не на мястоIvoto92 написа:Бре бре вии тука сте страшни бе ще го линчувате още малко а като видите истинските бракониери им правите снимки и мълчите и мърморите , че ИАРА това ИАРА онова .....
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
В случая , ако не лъжеш всичко е в реда на нещата и е ок ! Гонят се всички - няма малки и големи всички са под общ знаменател - боклуци ! Това с тоя знаеш ли го кой е и кой е баща му може да върви само в малка затворена общност тип село !
Последно промяна от С.Върбанов на Сря Юли 18, 2012 9:25 pm, променено общо 1 път.
- pachosz
- сериозен играч
Хайде стига сте се дърлили, достатъчно осрахме ситуацията в темата. Всичко е ОК!
А извода е следния: оправяйте си датите на фотоапаратите, за да не стават недоразумения
п.п. Интересно - проверката на правописа на текста ми подчерта като непозната дума "осрахме"
Що ли така?!? 
А извода е следния: оправяйте си датите на фотоапаратите, за да не стават недоразумения

п.п. Интересно - проверката на правописа на текста ми подчерта като непозната дума "осрахме"

- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Този апарат веднъж блокира като слагах батерията пишеше да сложа батерия или не е поставена добре след това тръгна.pachosz написа:Тъй.
Снимката е правена около 18 4аса.мисля 4е беше в 20 си тръгнахме от язовира (за шарана говоря).но не съм нагласял нито час нито дата,без това махам батерията и имам и свидетели ,че рибата е ловена събота и неделя.(пъстървата).
Все пак ходих заради природата ,не заради рибата и съм си напълно редовен.