Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
AzAzEl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от AzAzEl »

MiTaKa™ написа:Да пак имаше състезание на Доганово , в събота като бях имаше 3-4 коли на този за спортния риболов явно за тренировка . Но до колкото разбрах , тово състезание е било доста важно и с едни от най-добрите щекари .
А аз от 7 до 13 часа хванах 12 шаранчета до 1 кг . Явно другите са понамалели и са пуснали нова партида от тях и каракудата не може да се дореди само една ударих .
Но пак казвам трябва си постоянно подхранване иначе резултата ще е 2 -3 риби за цял ден.
А толупите бяха полудели :o :shock:
Браво. Аз не можах да се организирам за този уикенд (14-15 юли) дано успея за следващия и да ги пробвам тези малчугани с новия мач :)
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Някой да е ходил скоро на Кладница
Изображение
dIlkov
новобранец
новобранец

Мнение от dIlkov »

Брат ми ходи събота и неделя за по 5-6 часа и е било доста доволно.
По 10-тина шаранчета и двата пъти.
Като за разлика от миналите има 3 риби в диапазона 4-5кг. Другите 1-3кг.

Надявам се да съм помогнал :)
DGK
новобранец
новобранец

Мнение от DGK »

Колеги, на 16.07.2012 при инцидент поради лоши метеорологични условия на яз. Искър мой приятел се е разделил със сърфа си. Дъската и платното поели към югоизточната част на язовира. Моля, ако някой има информация по въпроса да се свърже с Желяз на тел. 0889443272. Приятелят ми е предвидил награда (не малка сума) за човека, който ще върне сърфа.
Повече информация тук: http://sunnyx3m.com/forum/index.php/topic,5294.0.html
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Колко е малък света,с Желяз се познаваме ,но от друго място,клиент ни е в фирмата ,занимаваме се с кемпери.Миналата седмица се видяхме ,говорихме и каза че ще карана Дъбника,но явно е сменил мястото.Не ме учудва случая,духал е гадния вятър от към стената,знам го много добре колко е коварен язовира,лош късмет.Със сигурност е някъде по базите около Шипочанския,прибрал го е някой,малко е вероятно случаен рибар да го прибере .Ще питам тук там.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
DGK
новобранец
новобранец

Мнение от DGK »

MITKO70 написа:Колко е малък света,с Желяз се познаваме ,но от друго място,клиент ни е в фирмата ,занимаваме се с кемпери.Миналата седмица се видяхме ,говорихме и каза че ще карана Дъбника,но явно е сменил мястото.Не ме учудва случая,духал е гадния вятър от към стената,знам го много добре колко е коварен язовира,лош късмет.Със сигурност е някъде по базите около Шипочанския,прибрал го е някой,малко е вероятно случаен рибар да го прибере .Ще питам тук там.
На това се надяваме - от уста на уста да се намери пущината :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Стискам палци да ес намери. Миналата година и моя го отвя, но с баща ми върху дъската :lol: Прибрах си ги на Филмовата къща след няколко часа :rolleyes:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

G.Petkov написа:На яз.Огняново - каракуди, според деня :D , днес предимно дребни, само няколко в размера 300-500 гр, малко, но много дребен костур и ...

РАЦИ, РАЦИ, РАЦИ !!!

Никога досега не съм хващал толкова раци на въдица, все е имало да се закачи някой, ама постоянно да вадя раци, не ми се беше случвало - на рибка, жито, царевица, хляб, гола кука и пр. Сякаш отдолу има килим от раци по дъното :roll: !

На Челопечене - както обикновено, дава :D !
На Челопечене платен ли е гьола?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не е платен.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
StanG
новобранец
новобранец

Мнение от StanG »

Оня ден на Санчо панса тонове дребен уклей и един рак.Пълно е с раци.
Аватар
senatora
новобранец
новобранец

Мнение от senatora »

Колеги,
на суходол плаща ли се рибата,колко е на въдица и има ли смисъл да се ходи изобщо?
Идеята е да ида...и да си хвана поне едно шаранче...ако може :D
АКО НЯМА КЪДЕ ДА ОТИДЕШ...ЕЛА НА СЕБЕ СИ...
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

senatora написа:Колеги,
на суходол плаща ли се рибата,колко е на въдица и има ли смисъл да се ходи изобщо?
Вчера бях -плаща се на въдица 8 лв.за 24 часа т.е.мойе да преспиш рибата не се плаща (взимаш всичко до 4кг.-риба над 4 кг. се връща),шарко има но предимно късно вечер и нощем сутрин до 6.30 после каракудки около 200гр. на царевица,раците ги няма изчезна ли са .
Ако ще нощуваш трябва да си запазиш място нощем е лудница
Бях там в 5.00 сутринта нямаше място на шаранските места .Наякаде около 10 автомобила имаше и много Роми
vasi_1977
новобранец
новобранец

Мнение от vasi_1977 »

я на тоя май му е дошал акъла
Аватар
achocom
новобранец
новобранец

Мнение от achocom »

boreto1 написа:
Вчера бях -плаща се на въдица 8 лв.за 24 часа т.е.мойе да преспиш рибата не се плаща (взимаш всичко до 4кг.-риба над 4 кг. се връща),шарко има но предимно късно вечер и нощем сутрин до 6.30 после каракудки около 200гр. на царевица,раците ги няма изчезна ли са .
Бях там в 5.00 сутринта нямаше място на шаранските места .Наякаде около 10 автомобила имаше и много Роми
Е как така са изчезнали раците, като аз бях миналата седмица беше още 6лв на пръчка / точно ми казаха че от утре се вдига таксата/ и раците ме разбиха - пробвах с повдигачи, на силикони, пелети, топчета с метод хранилка - накрая почнах да прехвърлям през 15 мин на близко и далече и пак ми сваляха сръвта. До мен имаше две момичета ловяха на плувка извадиха 7-8 рака. Ти къде беше застанал?
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! :fishing3:
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

achocom написа:
boreto1 написа:
Е как така са изчезнали раците, като аз бях миналата седмица беше още 6лв на пръчка / точно ми казаха че от утре се вдига таксата/ и раците ме разбиха - пробвах с повдигачи, на силикони, пелети, топчета с метод хранилка - накрая почнах да прехвърлям през 15 мин на близко и далече и пак ми сваляха сръвта. До мен имаше две момичета ловяха на плувка извадиха 7-8 рака. Ти къде беше застанал?
Аз лових с фидер по-средата -до мене един дядка се присламчи за каракудки-но раци не са ми докосвали даже
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”