Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Aлтернативна стръв на морския червей !
Модератор: Paublo_Eskobar
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Стръв заргани
На кука 8 или 10 номер - 10-12 бели червея - да са ЖИВИ !!!
В Гърция до 70 см зарган стигнах, отивам пак (но за риба тон).
Иначе едрите гръцки заргани - на ивица месо от самия зарган (реже се близо до опашката).
По рядко кълве, но са само едри и се дърпат здраво.
На парче зарган ми клъвна и риба тон - около 800 гр.
Поводът да е поне 1.30 - 1.50 м
В Гърция до 70 см зарган стигнах, отивам пак (но за риба тон).
Иначе едрите гръцки заргани - на ивица месо от самия зарган (реже се близо до опашката).
По рядко кълве, но са само едри и се дърпат здраво.
На парче зарган ми клъвна и риба тон - около 800 гр.
Поводът да е поне 1.30 - 1.50 м
Catch & Release Club
аиде и аз сефте
това май само при гръцките заргани може да се случи 

- Малкото рибарче
- новобранец
л,
току 6то обиколих около 6 магазина за червеи никаде няма,на едно място имаше консервиран на 7 лева бурканчето 6тях да си купя но го взеха пред мен последното,около 40 червея на око, имаше вътре,полойението никак не е розоово :оопс:
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- REX_HUNT
- новобранец
- Обратна връзка:
!!!
Колеги,забравете тези измислици за стръв различна от морски червей.Историите от вида "кат има заргана,кълве и на връзка от обувка",няма да ви докарат слука.С торен червей съм правил доста прилична бройка заргани,но тогава морето вреше от горе споменатите.Моят съвет е : забравете стръвта различна от морският червей !!!! Наскоро пробвах силиконов червей /донесен от САЩ/изглеждаше досущ като м.червей,резултата беше нула,докато приятелите ми вадеха заргана след заргана.Нека СИЛАТА бъде с вас !
ИЗЯЖ БОБЪР , СПАСИ ДЪРВО !!!!
Re: !!!
Рекси,REX_HUNT написа:Колеги,забравете тези измислици за стръв различна от морски червей.Историите от вида "кат има заргана,кълве и на връзка от обувка",няма да ви докарат слука.С торен червей съм правил доста прилична бройка заргани,но тогава морето вреше от горе споменатите.Моят съвет е : забравете стръвта различна от морският червей !!!! Наскоро пробвах силиконов червей /донесен от САЩ/изглеждаше досущ като м.червей,резултата беше нула,докато приятелите ми вадеха заргана след заргана.Нека СИЛАТА бъде с вас !
Много си прав за положението около Варна, ама нали вие, варненци, поне от двадесет и повече години привикнахте рибата на тоя морски червей? Не знам на колко си години, но през 1987 година на буната на Писател се молех като грешен дявол на някой от местните да ми продаде от същия червей /тогава мангалите не го доставяха в магазините, а всеки трябваше да си го копае сам/. Сега поне се вижда в магазините от 2,50 лв дозата, че и нагоре.
Но рибата не се интересува колко струва стръвта, ами от това дали й е по вкуса. Да речем, че морският червей е нещо като крем-карамел за заргана, още повече за кефала и някои други и го лапат здраво.
А кажи сега, авер, ти сутрин, обед и вечер всеки ден ли ядеш крем-карамел и няма ли да ти писне?
Затуй има място и за всякакви други видове ем, щото ние не сме риби, та да знаем какво им шавръка в главите балъшки

Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- stoned
- научил се да хвърля
Точно оня ден пихме бира с един приятел и ги готвиха тия работи, отначало помислихме, че са червеичуруликпенчо написа:
Ува или още наричана пясъчница.Основната манджа на заргана и чернокопа. Тук не се използва за храна на хората ,но във френския канал си я вариха и после пържиха като деликатес.

15 минути сме спорили какво е това

ЗАРИБЕН
Е що за простотия е това?!
След доста години решавам да си взема нормална пръчка и макара, за да тръгна пак за риба... и какво?! Няма стръв! Трябва да си седя в нас или все пак да ходя и да си късам нервите?
Няма пресен, няма маринован, силиконовия за никакъв чеп не ставал...
И С КАКВО ЛОВИТЕ ВСЕ ПАК?
Всяка есен ли ще е така?!
Вече е ясно, че тази есен ще се ходи за основно за сафрид и от време на време по някоя блесна ще мятам.
ТОЯ ЗАРГАН НА РИБКА НЕ КЪЛВЕ ЛИ?
Една малка блесна след бомбарда дали може да му привлече вниманието

След доста години решавам да си взема нормална пръчка и макара, за да тръгна пак за риба... и какво?! Няма стръв! Трябва да си седя в нас или все пак да ходя и да си късам нервите?
Няма пресен, няма маринован, силиконовия за никакъв чеп не ставал...
И С КАКВО ЛОВИТЕ ВСЕ ПАК?
Всяка есен ли ще е така?!

Вече е ясно, че тази есен ще се ходи за основно за сафрид и от време на време по някоя блесна ще мятам.
ТОЯ ЗАРГАН НА РИБКА НЕ КЪЛВЕ ЛИ?
Една малка блесна след бомбарда дали може да му привлече вниманието