Риболов на Толстолоб

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Риболов на Толстолоб

Мнение от Бачо Илия »

Колега, идеята никак не ми е чужда! :D Още 2008-ма година си правих мухарка за толстолоби и има и тема по въпроса, ами жалко че снимките са си заминали по общият ред при смяната на галериите;

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=120&t=12484

:drinkers:
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Lusi_vg написа:Здравейте колеги ! :) От съботата ми се върти 1 муха в главата от тея фалшивите вързаните на менгеме . Тогава се бях качил на 1 бор и от високо гледах в 1 залив над 30 толстолоба между 6 и 12 кг и ги гледам главата им е на горе а опашката надолу и се движат леко и филтрират водата и се чудех абе да сглоба ли мухарката да не я ли сглоба да сложа некоя лека муха и да пробвам да му я прекарам през устата за да я глътне , но не посмях тя ми е 3/4 клас 10 фута BFC . Та въпроса ми е ако успея да закача някой с мухарката и го изкарам с типет 3х например или 0.20 повод или нещо такова дали ще бъде някакав вид рекорд защото четох в 1 статия че на щека 1 мъж е изкарал 18.5 кг на щека и се счита за рекорден толстолоб изваден по този начин та аз ако изкарам с мухарката ще се счита ли за някакав рекорд ?
А, какъв ще бъде смисъла от това да сложиш муха, при положение, че ще търсиш засмукване? Ако ще гониш такава тактика, по-добре сложи нещо вдигащо куката, което да може да бъде напоено с аромат.
Между другото преди време гледах, как някакви ловиха толупи с едно насекомо, което го няма из нашия край, но това според мен е някаква местна изродия. Даже бях писал на един професор, който се занимаваше с изследване на насекомото, но нещо не ме отрази.
Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

аз пък веднъж метах захранка докато не дойдоха пред мен и тогава им пусках куката в устата ама не е интересно така.Ама тва с мухата ми стана интересно и ще пробвам ама кат нямам мухарка ще фърлям с булдо :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

На булдо може и да имаш успех а колкото до моя въпрос дали ще бъде някакъв рекорд има ли каде да проверя ?
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

google
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Така и не успях да намеря някакъв сайт в който да са описани рекордите по вид риба :(
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

http://www.ribibg.com/index.php?p=world_records

Ето ти един, не знам колко е актуален.
Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Здравейте колеги,
да споделя и аз моята най-успешна захранак и стръв за толстолобите! Пробвал съм почти всички захранки,дори и тези китайските,но от тази съм най-доволен!
И така: В 500 мл вряща вода се сипва 1 пакет царевично брашно ,,ситно смляно,, и се маха веднага от котлона,започвам да бъркам докато не спре да се лепи,остава малко сухо дори и като поизстине,добавям 3 ,,Степчета,, Горска ягода и 150 гр сухо мляко и го доомесвам на ръка! Онзи ден на Пожарево си направих експеримент?Лових с 3 въдици,като на всяка имах различна стръв,от тази,от китайската за толстолоби и Ягода с коноп. Хванах 4 риби-3 толупа и 1 шаран! 2 толупа и 1 шаран на тази и 1 толуп на китайската!
Опитайте,няма да съжалявате! От 4 години ловя само така и съм мн.доволен!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

mario67 написа:Здравейте колеги,
да споделя и аз моята най-успешна захранак и стръв за толстолобите! Пробвал съм почти всички захранки,дори и тези китайските,но от тази съм най-доволен!
И така: В 500 мл вряща вода се сипва 1 пакет царевично брашно ,,ситно смляно,, и се маха веднага от котлона,започвам да бъркам докато не спре да се лепи,остава малко сухо дори и като поизстине,добавям 3 ,,Степчета,, Горска ягода и 150 гр сухо мляко и го доомесвам на ръка! Онзи ден на Пожарево си направих експеримент?Лових с 3 въдици,като на всяка имах различна стръв,от тази,от китайската за толстолоби и Ягода с коноп. Хванах 4 риби-3 толупа и 1 шаран! 2 толупа и 1 шаран на тази и 1 толуп на китайската!
Опитайте,няма да съжалявате! От 4 години ловя само така и съм мн.доволен!
Китайската е много яка храна, но има недостатъци. От ръка ли хвърляш с нея, какво използваш затворена кошница или пружина?
Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Тази китайската все нещо немога да я направя и докарам на консистенция,дали не е от това,че е от миналата година,а я правих по рецептата 1:1.2 вода?
Споделете вие как я правите?
Използвам и пружини и затворени кошници,в които слагам понякога пелети ,,по метода на Бачо Илия,, :idea: Пелетите са на Сенсас -скопекс или ягода 8мм бързоразтворими!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

mario67 написа:Тази китайската все нещо немога да я направя и докарам на консистенция,дали не е от това,че е от миналата година,а я правих по рецептата 1:1.2 вода?
Споделете вие как я правите?
Използвам и пружини и затворени кошници,в които слагам понякога пелети ,,по метода на Бачо Илия,, :idea: Пелетите са на Сенсас -скопекс или ягода 8мм бързоразтворими!
Правих си на времето някакви експерименти и мисля, че точно тези пелети се разтваряха до едно време и после запушваха кошницата. За най-сигурно си направи един опит, да не те лъжа без да искам.
Изображение
TerzievG
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от TerzievG »

Колеги,дали ще имам успех с монтаж тапа и пружина на платен рибарникс дълбочина 1м за шаран,става дума ако хвърля посредата между тревите където се върти шарана?
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

TerzievG написа:Колеги,дали ще имам успех с монтаж тапа и пружина на платен рибарникс дълбочина 1м за шаран,става дума ако хвърля посредата между тревите където се върти шарана?
Аз таранка съм хващал по този начин, шаран не съм, но много колеги са хващали. Тей че пробвай. Има даже много голям резон, ако ловиш през ранна пролет по този начин шаран.
Изображение
TerzievG
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от TerzievG »

kasabinho написа: Аз таранка съм хващал по този начин, шаран не съм, но много колеги са хващали. Тей че пробвай. Има даже много голям резон, ако ловиш през ранна пролет по този начин шаран.
На брега ми се завъртяха 2-3 броя на самата повърхност,така че утре ще пробвам. :D
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Онзи ден хванах шаран,а мин.година ползвах пуканки за олекотяване на куката,а не стереупор и нерядко ми кълвяха шарани ....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”