МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от kutinchev »

Колеги някой може ли да ме упъти къде да отида за няколко часов риболов на фидер по Марица? Никога не съм стъпвал там, а ще бъда в Димитровград за няколко дни. По възможност да е близко до Димитровград. Ако някой знае други опции за риболов, дори и платени водоеми да сподели, може и на ЛС. Ще съм Ви благодарен много!
Наслука, колеги!
levak_pld
новобранец
новобранец

Мнение от levak_pld »

Мисля, че колегата vid може да ти помогне.
Ohne Fleiß - kein Preis! No pain - no gain!
Kaligula85
новобранец
новобранец

Мнение от Kaligula85 »

Don4o_62 написа:
anastas95 написа:Аз пък колеги да споделя ходих вчера сутринта след садово надоло и ги спуках. Хванах към 50 риби (мерни) и около 50 маломерни.
Браво пич,да ти имах търпението ,едно време и ние бяхме като теб :D ,а за снимките не се притеснявай,хванал си,вярваме а като хванеш нещо по едро,тогава ще помагаме със качването :D
и си намали пикселите на там с каквото снимаш,иначе е играчка от компа да ги намаляш
Хич не е играчка и не си струва да се лишаваш от качеството, за да ги качиш във форума.
Копираш си желаната снимка (за да оставиш оригинала в пълния му блясък), дясно копче на копието -> Open With -> Paint, снимката се отваря в Paint. Задържаш ctrl и натискаш W, отваря ти се 1 прозорче, в което можеш да си намалиш снимката по вертикала и хоризонтала в проценти. Правиш ги еднакви, за да си остане съразмерна, OK, Save (ctrl + S) и си готов. Ако пак са големи, същото упражнение. Поздрави
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

kutinchev написа:Колеги някой може ли да ме упъти къде да отида за няколко часов риболов на фидер по Марица? Никога не съм стъпвал там, а ще бъда в Димитровград за няколко дни. По възможност да е близко до Димитровград. Ако някой знае други опции за риболов, дори и платени водоеми да сподели, може и на ЛС. Ще съм Ви благодарен много!
Наслука, колеги!
Колега най-близко на Марица ще ти е под моста на околовръстното за Стара Загора. Почти под Неохим. Почти винаги, когато минавам от там, съм виждал рибари , но хващат ли не знам. Може и да е късмет :) За платено можеш да пробваш на яз. Черногорово. Това им е сайта.
Изображение
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Ето и малко снимки:
Прикачени файлове
Това е всичката (мерна) риба, която излезна.
Това е всичката (мерна) риба, която излезна.
Снимка101.jpg (173.74 KiB) Преглеждано 2100 пъти
А , това е големината на мрянките.
А , това е големината на мрянките.
Снимка100.JPG (107.33 KiB) Преглеждано 2100 пъти
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Хич не е играчка и не си струва да се лишаваш от качеството, за да ги качиш във форума.
Копираш си желаната снимка (за да оставиш оригинала в пълния му блясък), дясно копче на копието -> Open With -> Paint, снимката се отваря в Paint. Задържаш ctrl и натискаш W, отваря ти се 1 прозорче, в което можеш да си намалиш снимката по вертикала и хоризонтала в проценти. Правиш ги еднакви, за да си остане съразмерна, OK, Save (ctrl + S) и си готов. Ако пак са големи, същото упражнение. Поздрави[/quote]

Благодаря за инфото!
slavipetrov
новобранец
новобранец

Мнение от slavipetrov »

днес бях на Марица и забелязах че нивото й е паднало с около 15-20 см незнам дали това е причината да си тръгна валат ... но поне се разходих и разнообразих малко скуката ... това е от мен засега :)
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

kutinchev написа:Колеги някой може ли да ме упъти къде да отида за няколко часов риболов на фидер по Марица... По възможност да е близко до Димитровград. ...
В рамките на града хубавите места са около четирите моста. Най-добре в момента си дава по десния бряг на реката надолу от "новия мост", колегата правилно те е насочил. От този мост до почти горния бент над с. Брод можеш да стигнеш и с кола. Излиза хубава мряна, каракуда, бабушки, уклей, морунаж и кефал - тук му викаме карабалък. Напаст са дребните шаранчета и сомчета, че и ги прибират масово... :evil:
Около газовата тръба малко по-надолу от моста редовно се вадят хубави сомове, наскоро има уловени и доста хубави шарани и амури от язовирските, но колегите с право си траят. :wink:
Няколко излета подред с колегите търсим само шарана и сома, но винаги има метнат и един фидер. Резултатът е минимум половин кофа хубава риба за ядене, така и половинките не мрънкат у дома. :D
В неделя нашите риболовни магазини по необясними за мен причини не работят освен един, така че имай предвид този факт.
Аватар
blgmspt
новобранец
новобранец

Мнение от blgmspt »

Здравейте Колеги,

Някаква слука на Спининг?
Пловдив?
Димтровград?

Освен JettroniX и хубавия му репортаж друг не е писал.

Дайте малко Инфо

Поздрави
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Абе , не знам кой какво лови по Марица , ама аз днес си хванах около 2.5 кг. мряна. Знаете че ловя само и единственно на перо, но иска много местене . При нас , местата се менят за час , но ако си упорит и знаеш за къкво става въпрос .... , то и резултата не закъснява. Пробвах на къкво ли не , но номер Едно си остава ручейника , комбиниран със оранжево мънисто !!! :shock: :shock: :shock:
За съжаление нямам фото , но пък за сметка на това , в момента си пия бирата , и чакам да стане мрянката за мезе !!!
Успех !!!
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Върл Shimano фен!
Динков
новобранец
новобранец

Мнение от Динков »

Браво Симич!
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

simo72 написа:Абе , не знам кой какво лови по Марица , ама аз днес си хванах около 2.5 кг. мряна. Знаете че ловя само и единственно на перо, но иска много местене . При нас , местата се менят за час , но ако си упорит и знаеш за къкво става въпрос .... , то и резултата не закъснява. Пробвах на къкво ли не , но номер Едно си остава ручейника , комбиниран със оранжево мънисто !!! :shock: :shock: :shock:
За съжаление нямам фото , но пък за сметка на това , в момента си пия бирата , и чакам да стане мрянката за мезе !!!
Успех !!!
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Симо си е Симо.Ми свиркай , бре .И на мен ми се яде мряна :D :D :D
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Дойде за малко, излови рибата и пак изчезне- що е то?/ Симката/ :lol:
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

Изображение
Прясно инфо от реката от събота до днес сутринта - амур 8.800 и един шарко около 2 кила. Излезе много кефал на сухата царевица - гадна риба :evil: , както и няколко малки сомета, върнати да пораснат.
Интересно, че няма признаци за едър сом, докато шаранът и амурът ясно показват присъствие надвечер. :)
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

kendo написа:Прясно инфо от реката от събота до днес сутринта - амур 8.800 и един шарко около 2 кила. Излезе много кефал на сухата царевица - гадна риба :evil: , както и няколко малки сомета, върнати да пораснат.
Охоо бива бива :smt023

Аз вчера на спининга сутринта цъкнах само един кефал около 400-500гр и никво друго почукване. Това на бента на Брод. Към 9 часа се преместих над бента и почнах да си цъкам на бял - черни мрени, бабки, уклей и кефалчета.
Направих личен рекорд с ей тая издъртяла черна мряна :
Изображение

Рибата е 22.5см дълга и 110гр. тежка :lol: Досега не бях хващал такова парче.Хванах я покрай брега под ей това голямото дърво :
Изображение
Бабките бяха ей такива :
Изображение
Изображение
Иначе мястото беше хубаво със сенки на тополи. Лошото е, че нивото на водата е ниско. От долната снимка не се вижда, но до средата на реката дълбочината е до коляно :
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”