Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кунино - фидер и риби
Кунино - фидер и риби
Здравейте мумчета! Натуткахме се най-накрая да отидем до р. Искър! Не че нещо, ама подготовката си е подготовка. Не може да биеш толкова километри и да отидеш с два пакета Промикс и 8 цигари... Бяхме планирали и цър-пър-пий предната вечер, но летните вирОси осуетиха мероприятието! Та разбрахме се с идващите от съседното село за 05.15 ч. да се видим на моста на Кунино. На мен това ми струваше ставане в 03.00 ч., а те си позволиха да закъснеят!
Малко се пресилихме с мотото „да сме първи на гьола”, ама пък ни очакваше страшна жега.
Настанихме се тук - 43.182338,24.002753
В очакване на...

Моето място

Храната – Milo Special Barbo + множество царевици + белки. Храната е готЯна, щедро са слагали матрял в нея пловдивчани! Кикиккики

Ааааа забравих – бяхме решили да ловим само на фидер, без щеки-меки, болонези и други медузи! Френдовете миналата седмица бяха ги ловили там с добър резултат, по тази метода.
За стръв – неопетнен и ароматизиран бял и също така царевици, с аромат на миризливо сирене

Владе Мряната ги подпука

И Бо и той, ама не беше доволен

Днешният ден, дълго плануван, не знаеше за това и имаше други едни планове за нас!
А именно – ебахти костурите зачесахме! В р. Искър...на фидер...!

И каракуди....абе ние за бели мрени ли тръгнахме или...?

Те и аз с маломерка

Абе днес фанаме 6 вида риби – уклей, попче, костур, бяла мряна, клен и каракуда...
Не бе ловене, не бе чудо!
Обаче ей тая снимка ще я помня дълго – след поредното пощипване на уклея и безхаберие от моя страна, последва аванс и това:

Уклеят си се беше хванал, а костура го отнесе като бързия влак за Мездра...
Това е чиста проба снимка на хранителната верига: червей-уклей-костур-Коце!
Днес, за тяхна радост, всички риби бяха връщани обратно веднага, без престой в тесни и мрежести пространства.
Водата падаше с темпо 15 см/ час! /това на първата снимка стана половината в камъни/
Абе набарахме си ги яко

За малко цвят

Къде 11 ч. не издържах и оставих Владе и Бо, и тръгнах да диря големите мрени и дебелите сенки! Както се досещата намерих само второто! На това прекрасно място - 43.186261,24.019289

Тук имаше егати ореха, егати сенкята! Вира дълбок почти два метра, камък за стол, камък за маса... Точно пред тази канара имаше обратно течение и водовъртеж. Абе перфектните места! Да де... Хванах още 2 каракуди и 1 мряна и толкова. Към 13.30 ч. жегата ме натисна, като млад ергенин тълпа в метрото, и взех решението за отстъпление! Но понеже си беше по средата на деня, реших да обиколя наоколо, места, които не съм виждал на живо.
Реселец, Чомаковци -> Койнаре /или Краваре/

Плитко, сухо, пепеляк...

Обаче напоителния канал е Клас Близалка 30+ грама!

А, пак забравих – фидер 3,90 м, 50-150 гр, 3,5 oz, линия 22/14, кука 8 Дренан Карбон Фидер. Стръв белки, царевици, царевици с белки...закачен отляво, закачен отдясно!
Щети – минимални! Риби – бол! Емоции – на ш/ч/ес! Пиене – над 4 литра за мен. Жега – мани я тая, бе!
Имах намерение да заметна и на Роман, ама не бях достатъчно самосериозен, предвид ранното ставане!
Оф, айде, че се изстуди бирата! :fish15:
п.п. ако някой иска да пита нещо - нищо не крия
Малко се пресилихме с мотото „да сме първи на гьола”, ама пък ни очакваше страшна жега.
Настанихме се тук - 43.182338,24.002753
В очакване на...

Моето място

Храната – Milo Special Barbo + множество царевици + белки. Храната е готЯна, щедро са слагали матрял в нея пловдивчани! Кикиккики

Ааааа забравих – бяхме решили да ловим само на фидер, без щеки-меки, болонези и други медузи! Френдовете миналата седмица бяха ги ловили там с добър резултат, по тази метода.
За стръв – неопетнен и ароматизиран бял и също така царевици, с аромат на миризливо сирене

Владе Мряната ги подпука

И Бо и той, ама не беше доволен

Днешният ден, дълго плануван, не знаеше за това и имаше други едни планове за нас!
А именно – ебахти костурите зачесахме! В р. Искър...на фидер...!

И каракуди....абе ние за бели мрени ли тръгнахме или...?

Те и аз с маломерка

Абе днес фанаме 6 вида риби – уклей, попче, костур, бяла мряна, клен и каракуда...
Не бе ловене, не бе чудо!
Обаче ей тая снимка ще я помня дълго – след поредното пощипване на уклея и безхаберие от моя страна, последва аванс и това:

Уклеят си се беше хванал, а костура го отнесе като бързия влак за Мездра...
Това е чиста проба снимка на хранителната верига: червей-уклей-костур-Коце!
Днес, за тяхна радост, всички риби бяха връщани обратно веднага, без престой в тесни и мрежести пространства.
Водата падаше с темпо 15 см/ час! /това на първата снимка стана половината в камъни/
Абе набарахме си ги яко

За малко цвят

Къде 11 ч. не издържах и оставих Владе и Бо, и тръгнах да диря големите мрени и дебелите сенки! Както се досещата намерих само второто! На това прекрасно място - 43.186261,24.019289

Тук имаше егати ореха, егати сенкята! Вира дълбок почти два метра, камък за стол, камък за маса... Точно пред тази канара имаше обратно течение и водовъртеж. Абе перфектните места! Да де... Хванах още 2 каракуди и 1 мряна и толкова. Към 13.30 ч. жегата ме натисна, като млад ергенин тълпа в метрото, и взех решението за отстъпление! Но понеже си беше по средата на деня, реших да обиколя наоколо, места, които не съм виждал на живо.
Реселец, Чомаковци -> Койнаре /или Краваре/

Плитко, сухо, пепеляк...

Обаче напоителния канал е Клас Близалка 30+ грама!

А, пак забравих – фидер 3,90 м, 50-150 гр, 3,5 oz, линия 22/14, кука 8 Дренан Карбон Фидер. Стръв белки, царевици, царевици с белки...закачен отляво, закачен отдясно!
Щети – минимални! Риби – бол! Емоции – на ш/ч/ес! Пиене – над 4 литра за мен. Жега – мани я тая, бе!
Имах намерение да заметна и на Роман, ама не бях достатъчно самосериозен, предвид ранното ставане!
Оф, айде, че се изстуди бирата! :fish15:
п.п. ако някой иска да пита нещо - нищо не крия

Re: Кунино - фидер и риби
браво добре сте си прекарали
когато риболова е хоби ,количеството и размера на улова не е по-важно от удоволствието да си сред природата ,до водата и сред готини хора./благородно ,завиждам/....наслука .
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Разказа кефи колега. Браво.
- pacho109
- сериозен играч
Добро чувство за хумор 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- nikolaiiliew
- сериозен играч
а бе колеги а, водата става ли за къпане - като стане топло и щом рибите не щат да излизат при вас,цамбур......вие при рибите
Ами беше идеална! Само дето нивото падаша стремглаво!krasi gg написа:а бе колеги а, водата става ли за къпане - като стане топло и щом рибите не щат да излизат при вас,цамбур......вие при рибите
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Коце ,добра разходка сте спретнали - ако искаш Септември месец , ще те заведа при големите мрени 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Браво, много свеж репортаж и красиви снимки 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Всичко за каузата!ribolovcho написа:.....и за крави си хвърлял...аве екстра..