препариране

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7045
Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

Re: препариране

Мнение от С.Върбанов »

От солта не се ли свива и набръчква ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1327
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:11 am
Местоположение: Пловдив

Re: препариране

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

С.Върбанов написа:От солта не се ли свива и набръчква ?
Мисля,че за глава на щука няма проблеми.На нея и без това кожата и е опъната като тъпан :lol: ,но за други риби не знам.
Изображение
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7045
Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

Re: препариране

Мнение от С.Върбанов »

Гледах как го правят с една акула и резултата беше меко казано плачевен и от тогава си мисля ,че явно трябва да си има някаква дозировка за солта примерно или да се прави някакъв разтвор и да се намаже или полее . А не става ли с тези формалини и подобни дето ги ползват в моргите ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
kostadin11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 266
Регистриран на: Пет Апр 06, 2012 1:40 pm
Местоположение: Бургас

Re: препариране

Мнение от kostadin11 »

Преди няколко дни хванах първата си щукичка. Главата се мъча да я препарирам и съм я сложил в кофичка зарита плътно с морска сол. Грешка ли е, че не съм чистил месото? Главата я изрязах плътно.
Благодаря.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1006
Регистриран на: Пет Окт 28, 2011 10:58 am

Re: препариране

Мнение от JettroniX »

kostadin11 написа:Грешка ли е, че не съм чистил месото?
Ми не е проблем то ще се съсухри. Можеш да го махнеш ако е много и ще пречи на окачването на главата на стена или плоскост.
Изображение
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 427
Регистриран на: Сря Юли 13, 2005 9:33 am

Re: препариране

Мнение от oldman »

Имам 2 препарирани глави - едната със сол, а другата без. Втората е много по-естествена.
Отрязвате главата, обирате месото, доколкото е възможно и слагате във фризера.
Вадите я през зимата и сушите на проветриво място докато изсъхне, след което лакирате.
Запазва се естественият цвят и по-малко се сбръчква.
Сомът обича смелите!
Аватар
Stanimir17
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1249
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 6:00 pm
Местоположение: Варна

Re: препариране

Мнение от Stanimir17 »

oldman написа:Имам 2 препарирани глави - едната със сол, а другата без. Втората е много по-естествена.
Отрязвате главата, обирате месото, доколкото е възможно и слагате във фризера.
Вадите я през зимата и сушите на проветриво място докато изсъхне, след което лакирате.
Запазва се естественият цвят и по-малко се сбръчква.
:smt038
In vino veritas!
:partyman:
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1327
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:11 am
Местоположение: Пловдив

Re: препариране

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

oldman написа:Имам 2 препарирани глави - едната със сол, а другата без. Втората е много по-естествена.
Отрязвате главата, обирате месото, доколкото е възможно и слагате във фризера.
Вадите я през зимата и сушите на проветриво място докато изсъхне, след което лакирате.
Запазва се естественият цвят и по-малко се сбръчква.
Ако не ти представлява проблем,качи някоя снимка на двете глави,за да направим сравнение между тях. :drinkers:
Изображение
Изображение
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 427
Регистриран на: Сря Юли 13, 2005 9:33 am

Re: препариране

Мнение от oldman »

Моля колегите със слаби сърца да не гледат по-надолу.

Изображение

Изображение
Сомът обича смелите!
Аватар
Stanimir17
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1249
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 6:00 pm
Местоположение: Варна

Re: препариране

Мнение от Stanimir17 »

Супер са станали, Браво колега!
In vino veritas!
:partyman:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7045
Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

Re: препариране

Мнение от С.Върбанов »

Долната е в пъти по добра !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6494
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 9:49 pm
Местоположение: sofia
Обратна връзка:

Re: препариране

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
vasety
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 138
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 11:05 am

Re: препариране

Мнение от vasety »

Суших 1 глава от сом малко повече от 2 месеца, преди това беше 3-4 дена със сол и сега е малко побеляла. Чудя се с някаква четка за зъби и малко водичка да изчиста побелялото и после пак малко да изсъхне. И като я лакирам ще се махне ли миризмата на риба, че мирише не на лошо на риба но е неприятно тежка миризма е.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1327
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:11 am
Местоположение: Пловдив

Re: препариране

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

vasety написа:Суших 1 глава от сом малко повече от 2 месеца, преди това беше 3-4 дена със сол и сега е малко побеляла. Чудя се с някаква четка за зъби и малко водичка да изчиста побелялото и после пак малко да изсъхне. И като я лакирам ще се махне ли миризмата на риба, че мирише не на лошо на риба но е неприятно тежка миризма е.
Без да съм специалист - мисля,че можеш да опиташ да почистиш побеляването.Що се отнася до миризмата - мисля,че все още не е изсъхнала достатъчно.Все пак нека се изкажат по - опитните колеги.
Изображение
Изображение
Аватар
vasety
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 138
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 11:05 am

Re: препариране

Мнение от vasety »

Вуйчо-Ваньо написа:
vasety написа:Суших 1 глава от сом малко повече от 2 месеца, преди това беше 3-4 дена със сол и сега е малко побеляла. Чудя се с някаква четка за зъби и малко водичка да изчиста побелялото и после пак малко да изсъхне. И като я лакирам ще се махне ли миризмата на риба, че мирише не на лошо на риба но е неприятно тежка миризма е.
Без да съм специалист - мисля,че можеш да опиташ да почистиш побеляването.Що се отнася до миризмата - мисля,че все още не е изсъхнала достатъчно.Все пак нека се изкажат по - опитните колеги.
За миризмата бях чел специално за главата на сома да се мини 3-4 пъти с лака да се запечата. А какъв трябва да бъде лака, че и това не знам :? :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”