Инфо за река Въча около Михалково

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
тони вр.
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Инфо за река Въча около Михалково

Мнение от тони вр. »

Здравейте колеги,предстои ми едно ходене до Девин,бихте ли споделили някаква информация за река Въча кво се лови в момента къде,как,какво и дали е одачно за спининг.Благодаря предварително на отзовалите се.
If fishing isn`t allowed in heaven,then i`m not going!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Инфо за река Въча около Михалково

Мнение от INCUBUS »

Така и така ще си там,пробвай,щото за там гаранция няма,няма да ти подавам остаряла информация от преди три дни,защото там всеки следващ ден е различен откъм риболова.Има смисъл да пробваш на спининг,защото така имаш шанс за костур,кефал,някоя бяла риба,че се е случвало да удари и хубава балканка :wink:
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

INCUBUS написа:Така и така ще си там,пробвай,щото за там гаранция няма,няма да ти подавам остаряла информация от преди три дни,защото там всеки следващ ден е различен откъм риболова.Има смисъл да пробваш на спининг,защото така имаш шанс за костур,кефал,някоя бяла риба,че се е случвало да удари и хубава балканка :wink:
Колега, ти сигурен ли си в това, което си написал?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Абсолютно сигурен,щото съм вадил от там ,по-миналата,миналата и тази година все по нещо от споменатите видове :) Бат Стан,пиша само истини-професионално изкривяване ми е,ама това е недостъпно за журналистите.Освен това,аз и да не ходя на риболов там,получавам надлежна достоверна информация,включително агентурна и оперативна ,почти през два дни,специално за района около Михалково .И специално за риболов от брега-за спининг,за дъно,за плувка.Толкова по въпроса,ако искаш вярвай,ако искаш не,но по много въпроси съм по-информиран от повечето журналисти.
Аватар
тони вр.
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от тони вр. »

INCUBUS написа:Абсолютно сигурен,щото съм вадил от там ,по-миналата,миналата и тази година все по нещо от споменатите видове :) Бат Стан,пиша само истини-професионално изкривяване ми е,ама това е недостъпно за журналистите.Освен това,аз и да не ходя на риболов там,получавам надлежна достоверна информация,включително агентурна и оперативна ,почти през два дни,специално за района около Михалково .И специално за риболов от брега-за спининг,за дъно,за плувка.Толкова по въпроса,ако искаш вярвай,ако искаш не,но по много въпроси съм по-информиран от повечето журналисти.
Ако нее ясно пак ще кажа,питам за реката не за язовира,и колега INCUBUS благодаря за инфото но имам странното чувство че те бие тока,дано ме извиниш,нищо лично!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

INCUBUS написа:Абсолютно сигурен,щото съм вадил от там ,по-миналата,миналата и тази година все по нещо от споменатите видове :) Бат Стан,пиша само истини-професионално изкривяване ми е,ама това е недостъпно за журналистите.Освен това,аз и да не ходя на риболов там,получавам надлежна достоверна информация,включително агентурна и оперативна ,почти през два дни,специално за района около Михалково .И специално за риболов от брега-за спининг,за дъно,за плувка.Толкова по въпроса,ако искаш вярвай,ако искаш не,но по много въпроси съм по-информиран от повечето журналисти.
Не знам къде си ловил бяла риба в река Въча, за която пита колегата, но да допуснем, че около устието на язовира може и да има. В момента обаче след построяването на Цанков камък точно под Михалково (разклона за Стоманярци или както там се казва селото, имаше неква стомана) се намира вливането на веца, водата е бърза и огромна. Това е участъкът, в който през 2008 г. се проведе световното първенство по риболов на пъстърва. Там бабушка и бяла няма със сигурност. Малко по-нагоре по посока Девин, ако се завие вдясно към стената на Цанков камък, се стига до един участък на Въча, който горе долу става за риболов - информация от края на април, понеже бях там на републиканското по риболов на пъстърва. Там няма нито костур, нито бабушка, нито бяла риба, а само пъстърва и вероятно лешанка. Като тръгнеш по-нагоре срещу течението и стигаш стената на язовир Цанков камък.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Бат Стан,вярвам че си бил в оня район,ама...преди да бъде изграден пустия "Цанков камък".Ами ...да напомня просто...от стената на "Цанков камък"до с.Михалково какво мислите че има-или смятате,че от самата му стена започва яз."Въча"?Отидете,бе дей.а м..м.,у,да видите колко път има от стената до началото на с.Михалково,какво е това,че е ли р.Въча ?.Чак до "блокчетата"на Михалково,ама за чий обяснявам.Нищо не сте разбрали,24 години вече не съм случаен човек в тази област и спирам да обяснявам каквото и да било.Аз ходя на риболов за собствено удоволствие-да си почивам,така,че ...никакво значение няма какво пиша...действайте си,да не сте вързани в крайна сметка.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Глей са, от стената на Цанков камък до началото на Михалково в реката има само пъстърва и нищо друго, или ако има и друг вид риба, тя е случайно попаднала там. Не знам от кога не си ходил там, аз ходих там в края на април на състезание на реката в участъка между Михалково и стената на Цанков камък. Подписвам се с две ръце и два крака, че там има само пъстърва и никаква друга масова риба! Самата река си е типично пъстървова - с бързеи и вирове. Няма никакви бели риби, бабушки, червеноперки или костури. Ако има някакъв преливник под стената на Цанков камък, където да има и други риби, това е отделен въпрос. Но във Въча там има само балканка. От Михалково надолу реката течеше огромна заради изпускането на вода от веца и не ставаше много за риболов. Давам абсолютно коректна и проверена информация. Впрочем и преди да построят Цанков камък между Михалково и Девин си имаше само пъстърва и нищо друго! Видовете риба, които ти си споменал, е възможно да се навъртат в устието на язовир Въча, за това не споря изобщо. Но реката си е пъстървова и в нея има само пъстърва. Извинявай брат, ама там съм участвал в спечелването на бронзов медал за България от световно по риболов на пъстърва на спининг, аре да я знам малко от малко и аз тая река. Поздрави и наслука!
Аватар
krasimir n.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasimir n. »

[quote="INCUBUS"]Бат Стан,вярвам че си бил в оня район,ама...преди да бъде изграден пустия "Цанков камък".Ами ...да напомня просто...от стената на "Цанков камък"до с.Михалково какво мислите че има-или смятате,че от самата му стена започва яз."Въча"?Отидете,бе дей.а м..м.,у,да видите колко път има от стената до началото на с.Михалково,какво е това,че е ли р.Въча ?.Чак до "блокчетата"на Михалково,ама за чий обяснявам.Нищо не сте разбрали,24 години вече не съм случаен човек в тази област и спирам да обяснявам каквото и да било.Аз ходя на риболов за собствено удоволствие-да си почивам,така,че ...никакво значение няма какво пиша...действайте си,да не сте вързани в крайна сметка.[/quote]

"INCUBUS",само се каниш.....Ми спри да обясняваш де! :D Така и така,предимно говориш "наизуст".Особено за района....на Въча.Не бил случен човек? :lol: Хвалиш ли се нещо? Или си се посамозабравил?? :? Въобще не си вникнал във въпроса на колегата,та даже и в обяснението на Бат Стан.Ама да се изкажеш нали-да изтъкнеш,колко го разбираш риболова. :lol:Нямало значение,какво пишеш???-има за съжаление-заблуждаваш колегите.
Ходиш на риболов за удоволствие?Да си почиваш? :lol: От писанията ти, не оставяш такива впечатления! :?

В момента рибата(предимно бабушка и кефал) от язовира стига до изтечалото на ВЕЦ"Цанков Камък" и е дотам.Като толкова добре те осведомяват,следващия път ги питай и защо стига само до там :)
Да оставим настрана и,че риболова в района на ВЕЦ а е забранен.
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Преди две-три години между ВЕЦ-а и блокчетата на Михалково се ловеше пастърва, клен и лишанка.Тогава централата не работеше още. Багериста на обекта беше страстен рибар и всеки ден ходеше по реката в тоя участък и носеше рибата в квартирата.Аз за две години докато бях там не хвърлих и един път въдицата. Бяла риба има малко след селото в началото на язовир Въча. Един местен мрежар ни я продаваше. Сега не знам какво е положението, но не съм убеден, че в реката между ВЕЦ-а и блокчетата е останала САМО пъстървата.
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
тони вр.
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от тони вр. »

Инфо отминалата седмица или по скоро от миналата събота и неделя, понеже риболова през седмицата е забранен(на пастърва),ходих по реката преди Михалково посока село Стоманево по течението след моста 0т 08:00ч. до 15:30ч,мятах всевъзможни железца и пластмаски без никакъв успех срещнах доста местни рибари както и разни манекени от София с всевъзожни TOP такъми никой не беше хванал нищо,реката беще много спаднала и тотално прозрачна.В неделя вечер ходих на една много малка рекичка посока от Девин към село Буйново в района е уникално красиво,пътя е много тесен и на места е невъзможно да се разминат две коли но тва не е проблем.Та в цялата тази родобска приказка успях в периода от 18:00ч. до 21:00ч. да излъжа три петнисти красавици с доста скромни размери около 20см. който разбирасе сега си плуват в рекичката.И това е в общи линии колеги.Ще се опитам по късно да кача снимки.
P.S.Пропуснах,респект и уважение към всички местни хора който са съомели да запазят тези приказни кътчета от България много чисти, удоволствието да поживееш няколко дни в атмосверата на Родопите е несравнимо.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

тони вр. написа:.
P.S.Пропуснах,респект и уважение към всички местни хора който са съомели да запазят тези приказни кътчета от България много чисти, удоволствието да поживееш няколко дни в атмосверата на Родопите е несравнимо.
Колега, за съжаление навремето беше още по-красиво, обаче съсипаха всичко. Първо таковаха мамата на река Въча, като построиха язовир Цанков Камък и около 20 км река замина по дяволите на дъното на язовира. На уникалната забележителност "Слона" пък бяха турили една трошачка за камъни. На световното през 2008 по спинингов риболов на пъстърва чужденците в прав текст ни казаха, че сме идиоти да си съсипваме природата по такъв начин.
Иначе на Буйновска, където най-вероятно си ловил, си имал нелош улов на фона на факта, че в община Девин от 10 000 души население има издадени над 2000 риболовни билета. Всички тези колеги щат, не щат, ходят най-вече по реките в региона за пъстърва. На Девинска река преди 7-8 години присъствах на уникална случка да видя следното: една пъстърва изпляска в реката и моментално отнякъде изникнаха двама-трима души, извадиха по един телескоп и една кутия стръв и понаха да мятат, докато единия не я улови. Та думата ми е, че в тези условия рибите не оцеляват лесно, но пак ги има, за разлика например от Софийско-Кюстендилско- Самоковско-Благоевградския регион, където масово бият пъстървата с ток.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

По изключение,слагам още едно мнение-наистина последно.Не ви правят чест плювните -не живеете тук,в тази планина,само идвате като туристи или състезатели от време на време.Имам трима души,които всеки ден /възможен за риболов по принцип/са там-на реката,в оставащото разстояние от ВЕЦ-а на "Цанков камък"до "блокчетата"в с.Михалково.Много моля да не обяснявате каква риба има все още в тази зона.Нямате си представа-аз имам,щото са ме викали и съм хващал.Включително и тази година.Една добросъвестна забележка към Бат Стан-при състезание,пускат много пъстърви в реката.Съответно,всички състезатели гонят пъстървите-този опит не е никакъв критерий за другия риболов-чисто любителския,въз основа на местна тактическа информация,ама защо ли се мъча-карайте на кой както му изнася!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Е, ти ги разбираш повече нещата, няма да споря. Колегите нека заминават да ловят там бяла риба и останалите посочени от теб видове. Може да има, знам ли и аз...
Аватар
тони вр.
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от тони вр. »

INCUBUS написа:По изключение,слагам още едно мнение-наистина последно.Не ви правят чест плювните -не живеете тук,в тази планина,само идвате като туристи или състезатели от време на време.Имам трима души,които всеки ден /възможен за риболов по принцип/са там-на реката,в оставащото разстояние от ВЕЦ-а на "Цанков камък"до "блокчетата"в с.Михалково.Много моля да не обяснявате каква риба има все още в тази зона.Нямате си представа-аз имам,щото са ме викали и съм хващал.Включително и тази година.Една добросъвестна забележка към Бат Стан-при състезание,пускат много пъстърви в реката.Съответно,всички състезатели гонят пъстървите-този опит не е никакъв критерий за другия риболов-чисто любителския,въз основа на местна тактическа информация,ама защо ли се мъча-карайте на кой както му изнася!
Колега INCUBUS ти да не си полицай? :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”