Риболов "На повдигане" - въпроси ?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

:P :P :P Аз утре щте ги пробвам
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
bigbfg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bigbfg »

Колега не се предоверявай на това което пишат по списанията"ГОЛЕМИТЕ майстори".Това че имаш дропер на дъното не означава че при кълване ваглера ще се издига нагоре :!: Освен това на 1.5 м каквато пишеш че е дълбочината е безмислено и дори грешно да ползваш ваглер.Ако приемем че ваглера е около 20 см а при падането му във водата потъва на още поне 40см сметни колко остава докато удариш по главата някой от шараните на петното захранка :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

bigbfg написа:Колега не се предоверявай на това което пишат по списанията"ГОЛЕМИТЕ майстори".Това че имаш дропер на дъното не означава че при кълване ваглера ще се издига нагоре :!: Освен това на 1.5 м каквато пишеш че е дълбочината е безмислено и дори грешно да ползваш ваглер.Ако приемем че ваглера е около 20 см а при падането му във водата потъва на още поне 40см сметни колко остава докато удариш по главата някой от шараните на петното захранка :)
според теб ваглера за какво служи.или ей така на някой му е хрумнало да го измисли.а дропера когато лежи на дъното повдига ако с него е преутежнена линията.ако ме разбираш какво ти пиша.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

bigbfg неща да се заяждам ама ловил ли си някога с мач :?:
Щото ако помислиш кво си написал сам ще паднеш от смях :P :P :P
Изображение
bigbfg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bigbfg »

Колеги аз не съм от хората които влизат във форумите само да се скарат или оплюят някого.Колегата Skorpi ако погледнеш предишните си постове ще видиш че самия ти казваш че дълбочината ти се вижда малка! На такава дълбочина според мен може да се използва най-обикновена плувка а ако някой има желание може да лови и с подвижна или ваглер но резултата от излета показва ясно какво се случва. Относно повдигането не съм експерт но поназнайвам нещо за шараните и знам че в повечето случаи ще забие към към дълбокото а няма да почне да прави скокове в плиткажа като някоя пъстърва!На мач ловя от близо година с Митчел финес 4.50м ловил съм до 2.5кг.шарани с него но истината си остават род пода и артилерията върху него!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

тук решаваме проблем на колега,а не обсъждаме кое е по-добре за шарански риболов.да шарана в повечето случаи повежда и потапя,но има случаи когато ми е повдигал едвам едвам плувката-ваглера.повдигането е характерно за платиката,поради начина и на приемане на храна.каракудата също повдига,но не винаги.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Така определено ми звучиш разумно. Да може да се използва и обикновенна плувка ,но мен ме смути ето това;

Освен това на 1.5 м каквато пишеш че е дълбочината е безмислено и дори грешно да ползваш ваглер.Ако приемем че ваглера е около 20 см а при падането му във водата потъва на още поне 40см сметни колко остава докато удариш по главата някой от шараните на петното захранка

Защо приемаш ваглера да ти е 20см има малки подходящи за тая дълбочина има и прозрачни с цел да не се плаши рибата Като се замята с пръст леко се стопира преди да се приводни линията за правилното и разгъване/да не се уплете/ и да не се бухва като динозавар в водата въпреки че малък грамаж до 2-3г едва ли би потънал на 40см. Вчера бях на Римският мост/до устието на Жребчево / с мач и 7-ца на мача имам на 1,60 дълбочина 1 шарко 1,8кг с ваглер 2г осн. 0,16 и пов.0,15 кука №10 На 7-цата само дребосък каракудки от които малко си оставих за котака
Изображение
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Мнение от Deacon »

Ееееех, така като гледам.... има още доста да уча :?
Какато се казва в онази реклама... " - Не става само с ядене!!!".
Еми ще продължавам да опитвам, дано да започна и да хващам по някоя рибка. Благодаря отнова на всички колеги за отговорите и съветите!
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Всичко е практика!!! Дори може сам да намериш нови по - удобни монтажи, но трябва ходене по водоемите :D
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

деакон ти кога ходиш на платеното често ли :?: заяото аз хода много често може да се засечеме :wink:
nedkofishing
новобранец
новобранец

Re: Риболов "На повдигане" - въпроси ?

Мнение от nedkofishing »

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”