Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Проблем с макарата и влакното
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- кандидат преподавател
Re: Проблем с макарата и влакното
И с монофила -ако не е механизма на макарата,то са както с монофила и качествата му,или от качеството на шпулата.При спининга,за "лайта",работя с най-леките примамки /блесни №00,№0,№1 и с най-лекички миниатюрни воблерчета/с евтина макара " Abu Garsia Cardinal 100 BC "нямах никакви проблеми,докато работех само с металната шпула.Щом сложих резервната пласмасова шпула,със също такова качествено монофилно влакно - "Tubertini Spinner" ,ми започнаха "бради" на всяко четвърто или пето замятане ,независимо,че започнах да вземам предохранителни мерки за стегнато навиване при прибирането на влакното върху шпулата.Не твърдя,че това във всички случаи може да е причина за проблеми,но обръщам внимание,че следва да се има пред вид.С "плетеняци"не действам -личен избор,поради което по тези въпроси съм "пас".
Този проблем има елементарен отговор - и брейда и макарата са откровени дървета. Но човек се учи по този начин... или не се научава никога...
Ники, светла му памет, казваше "Умните хора се учат от чуждите грешки, а другите - от собствените си".

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Запознат ли си със случая,пише си го в началото,Мунчо написа:Този проблем има елементарен отговор - и брейда и макарата са откровени дървета. Но човек се учи по този начин... или не се научава никога...Ники, светла му памет, казваше "Умните хора се учат от чуждите грешки, а другите - от собствените си".
Ако ще и пауър про и сънлайн да е влакното,ако е с дебелина ,одговаряща на това 0,20мм,не знам дали си представяш,какво въже е (около 0,30-0,40мм-монофил)и какво става с примамки с по малко съпротивление...а влакното е EnergoTeam- POWER BRAID TEFLON SÁRGA 0.20мм...
Аз съм с макара
според тебе една токушима от 35 лв и до сега не съм имал проблеми с ,,дървени,, плетеняци от цена 15-20 лв ,ама по тънки,0,08 до 0,12мм , с примамки от 5 до 10-15 грдърво
Аз там съм пораснал...
Това е факт - няма плетено влакно в ниския ценови клас, което да има претенция да не е 0.20, а в действителност - поне двойно. Да не говорим как набъбва след малко риболов...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
-
- вече хвърля и на тежко
Тази тема има погрешно заглавие , единственият проблем е в човека.
Когато спрете да си купувате боклуци, няма да има такива теми.
А дотогава - желая ви приятен риболов.

Колега бихте ли препоръчали макара в този ценови клас,която перфектно да работиPetur60 написа:Тази тема има погрешно заглавие , единственият проблем е в човека.
с плетени влакна?
Всеки лови с това,което може да си позволи 90% от колегите които срещам по реката
са оборудвани с подобни ''боклуци'' След като човек не може да си позволи Daiwa
Branzino+Sunline Super PE не трябва да занимава със спининг? Тъпо е вместо да се
опитаме да помогнем на начинаешия да го освиркаме и обявим за идиот.Всеки гледа
света от собствената си камбанария.Приятен риболов и от мен!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
-
- вече хвърля и на тежко
Не, не бих.Колега бихте ли препоръчали макара в този ценови клас,...
Не ползвам макари за 40 лева и трябва да призная, че се чувствам доста комфортно.
Тъпото е да искаш съвет след като си се набутал, а и за каква помощ собствено може става дума в този случай ?Тъпо е вместо да се опитаме да помогнем на начинаешия...
Пак ще кажа - това , че хубавото е скъпо , според мен не е основание, за да купуваме евтиното.
Не желаяя да давам съвети никому с какво да лови - това е една от малкото свободи, които човек все още има .
Колега bobopeli, надявам се да не приемаш моя пост като заяждане, вероятно имаме различни възгледи и това е най-ценното според мен.
Винаги готов за конструктивен спор,удоволствието е изцяло моеPetur60 написа: Колега bobopeli, надявам се да не приемаш моя пост като заяждане, вероятно имаме различни възгледи и това е най-ценното според мен.

Риболова е хоби което всеки разбира по свой начин.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Чета ви известно време и ми се струва че и двамката се намерихте в форума -макаре от около 70-120кинта става но не е как треа
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Купил съм си макара за 37 лв ,според твоите констатации-боклук,ама е много добра и ми пасна ,че и риба лови...Petur60 написа:Тази тема има погрешно заглавие , единственият проблем е в човека.

нямам проблеми с плетените влакна...
Ето и макарето
http://www.nariba.org/index.php?route=p ... uct_id=795
TOKUSHIMA SC2000

Аз там съм пораснал...
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, разбирам , че и ти си изненадан от добрата работа на показаната от теб макара
, но не на всеки се случва подобна приятна изненада.
Наличивто на тази тема само подкрепя горното ...и потвърждава цитата от поста ти, уви.
Свиркай по-навреме тогава , че и ние, мераклиите, да си купим по една такава - на никого не му се дават много пари за рибиловни стоки. А и така се научават хората - с четене и питане...

Наличивто на тази тема само подкрепя горното ...и потвърждава цитата от поста ти, уви.
Свиркай по-навреме тогава , че и ние, мераклиите, да си купим по една такава - на никого не му се дават много пари за рибиловни стоки. А и така се научават хората - с четене и питане...
-
- кандидат преподавател
Хм,значи строго по последните мнения в темата - оказва се,че има изненади в положителен смисъл : "Winner",4 лагера,100% китаец,за към 40 лева,вече почти две години,за дълбоководен спининг от брега с тежки до 21 грама примамки,работи толкова добре на едната пръчка,колкото "Риоби Ексиа" на друга пръчка,пък това "Риоби"струваше над 100 лева.Втори пример -за 36 лева,друг китаец,ей сега го взех кашона да ви възпроизведа името ,щото не мога да го запомня
-Hiboy ningbo haibao SL-10 ,страхотно яка ,пък лека макарка за лек спининг ,а и кво му плащаш,че да броим колко излета ще изкара-колкото изкара,толкова,един "номер" да ми направи и заминава на боклука.Макарите са консуматив,не са дългосрочна инвестиция в риболова.

Успокой се малко! Не може всички да сме "умни" и "богати" като теб!Petur60 написа:Тази тема има погрешно заглавие , единственият проблем е в човека.

Приятен риболов и наслука от мен!!!

-
- вече хвърля и на тежко
Колега , бързам да благодаря за насоката - преместих си го и се успокооих.
А инак , какво да ти нападам , слагаш монофил и забравяш, тя каруцата се обърнала вече...
Влакното всеки шаранджия ще ти го хареса, макарата все за нещо ще е подходяща, но за помощ за съчетанието между двете , освен тази :
Нищо лично, ама след като guiguzi ти върши работа , защо не си купиш още една такава ? - това питане го приеми като помощ.
пп. "богат" е следствие от "умен"
А инак , какво да ти нападам , слагаш монофил и забравяш, тя каруцата се обърнала вече...
Влакното всеки шаранджия ще ти го хареса, макарата все за нещо ще е подходяща, но за помощ за съчетанието между двете , освен тази :
аз лично не се сещам. Това и написах и ми е все тая дали ти харесва , моето мнение е такова - проблем няма нито в макарата, нито във влакното, другаде е.Когато спрете да си купувате боклуци, няма да има такива теми.
Нищо лично, ама след като guiguzi ти върши работа , защо не си купиш още една такава ? - това питане го приеми като помощ.
пп. "богат" е следствие от "умен"