Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Каква захранка ми препоръчвате за бабушки в летния сезон
Модератор: Paublo_Eskobar
Каква захранка ми препоръчвате за бабушки в летния сезон
колеги препоръчайте ми някоя захранка за бабушки може и вносна разполагам с доста пари така че мога да си позволя дори и скъпа вносна захранка
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Каква захранка ми препоръчвате за бабушки в летния сезон
Жито,ако е дребна и царевица ,ако е по едра-млечна или сладка в кутия,може и от замразената 

Аз там съм пораснал...
- begleca_sv
- кандидат преподавател
бял червей с прашка няма по добро .......
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еми кво се чудиш тогава ...... Ван Ден Енде и Сенсас.adidasf50 написа:колеги препоръчайте ми някоя захранка за бабушки може и вносна разполагам с доста пари така че мога да си позволя дори и скъпа вносна захранка
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- antivik
- кандидат преподавател
Тя бабушарата си е бая простовата риба
, та и само разкиснат ляб с бял чръв да и мяташ, па ще се събере
. Така че недей да я разваляш и разглезваш с ня`кви скъпи и изфинени захранки - ще земе да стане капризна и почна капотирането
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пробвал ли си тази?

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
За по-плитки места до 3м, си вземи 1 supercup+1super lake+1super champion roach. Добавяш 1 шепа печен млян конопи 200 гр червей и готово. Може да си изхвърлиш половината храна и после само да стреляш бял, ако е много плитко... июИ така до второ презахранване.
Ако ти е по-дълбоко си вземи 1 super champion roach+1 turbo2kg. Разбъркваш ги по с време и си ти. Там добави изпънат бял(замръзен/попарен)
Ако ти е по-дълбоко си вземи 1 super champion roach+1 turbo2kg. Разбъркваш ги по с време и си ти. Там добави изпънат бял(замръзен/попарен)
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
То това е за дохранване ,не за събиране на риба.Жорето ти е дал примерни рецепти,няма смисъл да се повтаряме,аз бих добавил ако ловиш над 3-4м да добавиш и глина.bobo_33333 написа:Жито,ако е дребна и царевица ,ако е по едра-млечна или сладка в кутия,може и от замразената
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
Някак си е неадекватно за бабушки да се препоръчва и ползва скъпа захранка-това е една от най-плевелните риби,за която дори няма определен минимален размер за хващане /проверете,та да видите че я няма дори в списъка !/,тази риба я има почти навсякъде в България,като според условията в конкретния водоем може да остава много дребна,а може и да прави хубави размери.Малко българска захранка,за по-дълбоко виж предходните мнения на колегите за добавка на глина,като за дълбочина до 4-4,50 м използвам само байт-дропер,за да сваля на дъното 20-50 грама бял червей /или шарен/ и резултатите са много добри.
Благодаря колеги но каква да е на вкус солена или сладка
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
3000 Club Gardons (Roach)

- Георги Кръстев
- сериозен играч
С 2 ръце подкрепям за СЛАДКАadidasf50 написа:Благодаря колеги но каква да е на вкус солена или сладка

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
благодаря на всички колеги!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тук изобщо не съм съгласен и щом не си изпробвал захранките на Сенса,ВДЕ,Мило не би трябвало да даваш такова категорично становище.Защо мислиш,че тези захранки са по-скъпи-заради името ще чуя като отговор,но това не е така.При всички тези/убеден съм ,че има и на други реномирани фирми изключвам полските храни от списъка//компонентите са правилно подбрани и съобразени с предпочитанията на червеноперките и бабушките.Храната е по-финна,доста често и цвета и е определящ и съобразен с начина и поведението на тия дребни ПЛЕВЕЛНИ риби.Но на турнири с гъсти перки и бабушки именно разковничето е в храната.Да,ние не сме на турнир,но дали не трябва да ловим все едно сме.Заставяйки до някой колега с по-добра храна съм убеден,че кълванетата ще му се разредят в пъти.Не подценявайте риболова на перки,това са риби ,които лесно се прехранват и именно в това е разковничето-как да подхраним и как да дохранваме.INCUBUS написа:Някак си е неадекватно за бабушки да се препоръчва и ползва скъпа захранка-това е една от най-плевелните риби,за която дори няма определен минимален размер за хващане /проверете,та да видите че я няма дори в списъка !/,тази риба я има почти навсякъде в България,като според условията в конкретния водоем може да остава много дребна,а може и да прави хубави размери.Малко българска захранка,за по-дълбоко виж предходните мнения на колегите за добавка на глина,като за дълбочина до 4-4,50 м използвам само байт-дропер,за да сваля на дъното 20-50 грама бял червей /или шарен/ и резултатите са много добри.
Колега,щом имаш бюджет да не подбираш захранки според количество и цена ти препоръчвам да ловиш с тия ,които по-горе ти изброих.
Сладкото за топлите месеци,соленото за студените

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Калин Митранов ходи за уклей с храни за 20-30лв
повтарям - за уклей !

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;