Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Колкото рибата е по-голяма...
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колкото рибата е по-голяма...
Понеже работата ми не ми позволява риболов на по-далечни разстояния от милата ни столица, от известно време обикалям софийските водоеми в търсене на "голямата". Пробвал съм на доста места - спининг, плувка, дъно...каквото архитектурата на гьола позволява. Миналата седмица най-накрая се реших да ида на платеното на Богров, без да имам нито един познат, да ме запознае повече с риболова там. По принцип предизвикателството да хвана риба на незарибено място ме привлича повече, но след доста чакания на "обрулени" от бракониери и индо-европейски събратя водоеми край София, бавно започнах да осъзнавам, че нещо не се ли охранява - капото ти е в кърпа вързано. Като тук под "капо" имам предвид не тоталната 0 бройки риба, а липсата на каквато и да е емоция и кеф, които ти доставя риболова. Аз съм абсолютен фен на спортния риболов. Не ходя за риба за да се храня от това, а за да се насладя на това. Та... по същество:
Излизам в събота в късния следобед с жена ми, да търсим щука на големите гьолове на Богров. Знам няколко по-затънтени места и отиваме право натам...натъквам се на "селянина с колелото" напълнил цял живарник с дребна риба на мястото, на което щяхме да въртим с жена ми. Почва да ми се оплаква че няма риба - посочвам му живарника му и му казвам: "Докато я изкарвате такава...какво очаквате?" "-За аквариума е...не се заяждайте с мен". Разменяме някоя остра реплика и реших да го оставя...взе да се сравнява с "тия с мрежите"... Жена ми вика:"Мани го, дай ще идем другаде!" Бяхме решили да нощуваме и се спряхме на варианта Кривина - платеното. Добро място за излет с добри подходи към водата, но ... пълно капо - нито пипване цяла вечер, цяла нощ и цяла сутрин...ядосах се и палим колата - 2 варианта или в къщи, или на Богров - поне е близо.
Взехме си по кафе на платеното и метнах 2 дънни...викам си...я хвана я не..след всичката тая каръщина. И изведнъж...въдицата тръгва към водата - забравил съм да пусна аванс. Отдавна не ми се беше слувало. 10 минутки борба и се завъртя водовъртежче в близост до брега - йеее шаран, около 5-6 кг...
Емоцията взе да влиза в играта, но не беше толкова лесно, колкото очаквах да бъде. Монтажите трябваше да бъдат фино изпипани, иначе рибата не пипаше...ловихме на топчета. Последва амур, около 7 килца, после пак шаран:

и още няколко в последствие.
Следващата събота реших пак да си направя кефа...само с една дънна и един колега.
Къде 7:00 вече бяхме на входа и чакахме да отворят...заложих на инлайн монтаж Метод...с топче мида и октопод...не чаках дълго - бъфало, около 4 кила заби рязко и започнахме да се дебнем. Колегата беше отишъл за чадър, така че между краката въдицата, а в другата кепа...
Вече бяхме минали на биричка - вместо кафенце, когато рязко заби и ми повлече въдицата със все аванса - хванах я ... и като усетих каква сила има на въдицата и усмивката ми цъфна...30 мин борба и го видяхме - сом около 15 кила...се бореше със всичка сила да се отскубне...на около 3-4 метра от брега, колегата вече беше нагазил с кепа...и всичко свърши...сома ни каза чао! Дълго ще го жалим...макар и след около час и половина още един калпазанин ни пооправи настроението:
...
и пак...доста биричка...и яки забивания...за целия ден бяха 5. Но определено ти зарежда батериите да тръгнеш пак по дивото в търсене на "голямата". Риболова е страст, която понякога има нужда от разпалване...в последните седмици определено намерих място, където да се разпалват риболовни емоции...Щастливи и доста уморени от слънцето, биричката и емоциите, се прибрахме...климатика в колата беше рай за душата. А последвалият сладолед с жената и филмче, на което заспах на 10 мин....поставиха идеалната точка на тия горещи дни...
Излизам в събота в късния следобед с жена ми, да търсим щука на големите гьолове на Богров. Знам няколко по-затънтени места и отиваме право натам...натъквам се на "селянина с колелото" напълнил цял живарник с дребна риба на мястото, на което щяхме да въртим с жена ми. Почва да ми се оплаква че няма риба - посочвам му живарника му и му казвам: "Докато я изкарвате такава...какво очаквате?" "-За аквариума е...не се заяждайте с мен". Разменяме някоя остра реплика и реших да го оставя...взе да се сравнява с "тия с мрежите"... Жена ми вика:"Мани го, дай ще идем другаде!" Бяхме решили да нощуваме и се спряхме на варианта Кривина - платеното. Добро място за излет с добри подходи към водата, но ... пълно капо - нито пипване цяла вечер, цяла нощ и цяла сутрин...ядосах се и палим колата - 2 варианта или в къщи, или на Богров - поне е близо.
Взехме си по кафе на платеното и метнах 2 дънни...викам си...я хвана я не..след всичката тая каръщина. И изведнъж...въдицата тръгва към водата - забравил съм да пусна аванс. Отдавна не ми се беше слувало. 10 минутки борба и се завъртя водовъртежче в близост до брега - йеее шаран, около 5-6 кг...

Емоцията взе да влиза в играта, но не беше толкова лесно, колкото очаквах да бъде. Монтажите трябваше да бъдат фино изпипани, иначе рибата не пипаше...ловихме на топчета. Последва амур, около 7 килца, после пак шаран:

и още няколко в последствие.
Следващата събота реших пак да си направя кефа...само с една дънна и един колега.
Къде 7:00 вече бяхме на входа и чакахме да отворят...заложих на инлайн монтаж Метод...с топче мида и октопод...не чаках дълго - бъфало, около 4 кила заби рязко и започнахме да се дебнем. Колегата беше отишъл за чадър, така че между краката въдицата, а в другата кепа...

Вече бяхме минали на биричка - вместо кафенце, когато рязко заби и ми повлече въдицата със все аванса - хванах я ... и като усетих каква сила има на въдицата и усмивката ми цъфна...30 мин борба и го видяхме - сом около 15 кила...се бореше със всичка сила да се отскубне...на около 3-4 метра от брега, колегата вече беше нагазил с кепа...и всичко свърши...сома ни каза чао! Дълго ще го жалим...макар и след около час и половина още един калпазанин ни пооправи настроението:

и пак...доста биричка...и яки забивания...за целия ден бяха 5. Но определено ти зарежда батериите да тръгнеш пак по дивото в търсене на "голямата". Риболова е страст, която понякога има нужда от разпалване...в последните седмици определено намерих място, където да се разпалват риболовни емоции...Щастливи и доста уморени от слънцето, биричката и емоциите, се прибрахме...климатика в колата беше рай за душата. А последвалият сладолед с жената и филмче, на което заспах на 10 мин....поставиха идеалната точка на тия горещи дни...
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Колкото рибата е по-голяма...
Не е зле да си закупиш карп дюшек !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да, така е ... осъзнах го тия дни, и вече гледах за такъв...макар и да ги понамазвам с антибиотик след улова, карп дюшечето ще им дойде екстра. Това е следващата покупка - напълно съм съгласен!С.Върбанов написа:Не е зле да си закупиш карп дюшек !
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Това бъфало е интересна птица!!!!!
Добре си разпалил страстите,чакаме репортажа с голямата и дива риба.Успех.
Добре си разпалил страстите,чакаме репортажа с голямата и дива риба.Успех.
Изкефих се на начина, по който пишеш! Напълно споделям виждането ти за риболова и по специално за разликата между дивото и платеното, а и това, че не е лошо от време на време да се ходи и на платено с добра компания, пък било това и жената
Относно "карп дюшека" се посмях искрено! Кой кога е "станал циганин и кога му е почернял задника" няма да коментирам.
Перфектно!

Относно "карп дюшека" се посмях искрено! Кой кога е "станал циганин и кога му е почернял задника" няма да коментирам.
Перфектно!
- Vesko1
- сериозен играч
Мога само да поздравя колегата Redimido...за хубавите риби ,които е успял да изкара;нищо че е на платено,не всеки на платено може да хване)...да го поздравя ,че си е избрал жена от неговата кръвна група (мойта жена ако я заведа на риба...цяла година ще ям постно после)....и да му пожелая НОВИ по големи попадения в шаранджийското изкуство.
Наслука колега!
Наслука колега!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Хубав риболов си спретна 
П.П аз няма да критикувам хора който не критикуват мен така че Върбанов сам си поема риска като той пусне излет и не е перфектен да го критикуваме. Ама мисля че не ходи много много за риба а само критикува и това не ми харесва

П.П аз няма да критикувам хора който не критикуват мен така че Върбанов сам си поема риска като той пусне излет и не е перфектен да го критикуваме. Ама мисля че не ходи много много за риба а само критикува и това не ми харесва

Риболова е хоби.Наслука 

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря ти!Vesko1 написа:Мога само да поздравя колегата Redimido...за хубавите риби ,които е успял да изкара;нищо че е на платено,не всеки на платено може да хване)...да го поздравя ,че си е избрал женра от неговата кръвна група (мойта жена ако я заведа на риба...цяла година ще ям постно после)....и да му пожелая НОВИ по големи попадения в шаранджийското изкуство.
Наслука колега!
Колега, булката ти като е харесала спининга, следващия път й вземи една щукарка за въпросния водоем. Там има щуки и жена ти ще се изкефи максимално, ако наистина си пада по този риболов. Мини през магазина на Сливница и Христо Ботев и поръчай на Радо Акулата да ти направи стримери Пайк Бъни. Изработват се от заешка козина и масивна кука, като се напоят с вода и стават перфектни за спининг. Водят се бавничко, с паузи по 4-5 секунди. Кажи на жена ти да потренира 5 минути с водене наблизо до брега, за да вдене за кво става въпрос при играта на примамката. Като му видите играта на стримера и ще разберете за каква дразнеща примамка иде реч. Блесните и воблерите също вършат работа там. Поздрави и наслука, впечатлен съм от буфалото.
Те това на клипчето е един тест миналата година на същия водоем със стримери:
http://www.balkanka.bg/index.php?option ... &Itemid=57
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ооо става още по-интересно! А сома не се ли дразни и той от подобен род примамчици, а? Особено така ако се поведе по-надълбочко?! Не 4-5, ами 9-10 сек да се поизчаква между придърпванията?Бат Стан написа:Колега, булката ти като е харесала спининга, следващия път й вземи една щукарка за въпросния водоем. Там има щуки и жена ти ще се изкефи максимално, ако наистина си пада по този риболов. Мини през магазина на Сливница и Христо Ботев и поръчай на Радо Акулата да ти направи стримери Пайк Бъни. Изработват се от заешка козина и масивна кука, като се напоят с вода и стават перфектни за спининг. Водят се бавничко, с паузи по 4-5 секунди. Кажи на жена ти да потренира 5 минути с водене наблизо до брега, за да вдене за кво става въпрос при играта на примамката. Като му видите играта на стримера и ще разберете за каква дразнеща примамка иде реч. Блесните и воблерите също вършат работа там. Поздрави и наслука, впечатлен съм от буфалото.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Супер си завършил риболова!
Бъфалото ме кефи много, толкова се грозни, че винаги ми става смешно
Бъфалото ме кефи много, толкова се грозни, че винаги ми става смешно

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Добро риболовче си си спретнал колега.
А разбирачи тук във форума много...не очаквай много от хора които за 6 месеца са натрупали 1500 мнения...и не са казали нищо съществено...когато те пуснат репортаж за някой свой излет, то тогава да дават акъл за дюшеци и всичко останало...само критика, критика...това не е нормално
Много хора за 6 години във форума нямат толкова мнения...но пък са дали много повече...

А разбирачи тук във форума много...не очаквай много от хора които за 6 месеца са натрупали 1500 мнения...и не са казали нищо съществено...когато те пуснат репортаж за някой свой излет, то тогава да дават акъл за дюшеци и всичко останало...само критика, критика...това не е нормално

Много хора за 6 години във форума нямат толкова мнения...но пък са дали много повече...

Мноо яко сте ги надърпали
Само дето е на платено
А някой знае ли къде може на свободен водоем (в България) да се хванат толкова и такива риби?

А някой знае ли къде може на свободен водоем (в България) да се хванат толкова и такива риби?
Ohne Fleiß - kein Preis! No pain - no gain!
- daniel defoe
- разбира нещата
Vesko1 написа:Мога само да поздравя колегата Redimido...за хубавите риби ,които е успял да изкара;нищо че е на платено,не всеки на платено може да хване)...да го поздравя ,че си е избрал жена от неговата кръвна група (мойта жена ако я заведа на риба...цяла година ще ям постно после)....и да му пожелая НОВИ по големи попадения в шаранджийското изкуство.
Наслука колега!
+1

- Rapala_Team
- разбира нещата