Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Ослен Криводол (Мездра) ?
Модератор: sapuna
Ослен Криводол (Мездра) ?
Чувам, че язовира в Ослен Криводол (на 15-тина км от Мездра), го държи ловното стопанство и е зарибен. Имало шаран и сом, също така и амур. Има даже пазач и такса (но е нещо дребно) ... Та това нещо ме кара да си мисля, че явно са решили да го поддържат, но ме интересува, дали някой има информация дали наистина има главно шаран и скоро ли е зарибен (ако въобще е зарибен), за да сдобия представа за размерите на рибите ?
Re: Ослен Криводол (Мездра) ?
През 2011 г. - месец юли бях там.
1. Пътят от селото до язовира е отвратителен - бих казал, че е само за джип.
2. Ние нищо не хванахме
Правила за ползване на язовира в с. Ослен Криводол
1. За улов на риба в язовира стопанисван от ЛРД – Мездра се заплаща еднократна такса при настаняване на водоема, както следва:
● 1 лев - за ловци, членове на ЛРД – Мездра, след представяне на заверена за 2011г. членска карта
● 3 лева – за всички останали риболовци
Срещу заплатената такса всеки има право на безплатен улов на каракуда /таранка/ в размер до 5 килограма.
2. За уловена каракуда /таранка/ в количество над 5 килограма се заплаща по 1лев на килограм.
3. Уловените маломерни:
- шаран - под 30 сантиметра
- бял амур – под 40 сантиметра
- толстолоб – под 40 сантиметра
- сом - под 65 сантиметра
се връщат обратно във водоема.
4. За уловени шаран, бял амур, толстолоб или сом ловците членове на ЛРД – Мездра заплащат сума в размер - 2 лева за килограм, а останалите риболовци по 4 лева за килограм.
5. Деца под 14 години заплащат само улова по 1 лев за каракуда /таранка/ и по 4 лева за останалите видове риба.
6. Автомобилите на риболовците се паркират на паркинга на входа на водоема.
7. Риболов се извършва само в определената за целта зона.
8. При приключване на риболова и измерване на улова, след заплащане на дължимата сума, се издава квитанция.
PS. Дано да съм ти бил полезен
1. Пътят от селото до язовира е отвратителен - бих казал, че е само за джип.
2. Ние нищо не хванахме

Правила за ползване на язовира в с. Ослен Криводол
1. За улов на риба в язовира стопанисван от ЛРД – Мездра се заплаща еднократна такса при настаняване на водоема, както следва:
● 1 лев - за ловци, членове на ЛРД – Мездра, след представяне на заверена за 2011г. членска карта
● 3 лева – за всички останали риболовци
Срещу заплатената такса всеки има право на безплатен улов на каракуда /таранка/ в размер до 5 килограма.
2. За уловена каракуда /таранка/ в количество над 5 килограма се заплаща по 1лев на килограм.
3. Уловените маломерни:
- шаран - под 30 сантиметра
- бял амур – под 40 сантиметра
- толстолоб – под 40 сантиметра
- сом - под 65 сантиметра
се връщат обратно във водоема.
4. За уловени шаран, бял амур, толстолоб или сом ловците членове на ЛРД – Мездра заплащат сума в размер - 2 лева за килограм, а останалите риболовци по 4 лева за килограм.
5. Деца под 14 години заплащат само улова по 1 лев за каракуда /таранка/ и по 4 лева за останалите видове риба.
6. Автомобилите на риболовците се паркират на паркинга на входа на водоема.
7. Риболов се извършва само в определената за целта зона.
8. При приключване на риболова и измерване на улова, след заплащане на дължимата сума, се издава квитанция.
PS. Дано да съм ти бил полезен