Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Спининг край Ямбол
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг край Ямбол
Хубав мустакатко,браво!
Относно активноста на кефалите,моите опит и наблюдение са ми доказали,че е активен от изгрев слънце до секунди преди залез.Имам много риби и в най-голямата жега между 11.00-15.00 часа, макр че дърво и камък се цепи от жега кефалът си взема в бързеите и хич не му пука(мога да сложа и распера в това число),въпроса е да ги намериш.Разбира се факторите са много,като място, дълбочина,течение,примамка(начин на подаването на примамката,скорост на водене),бистрота и ниво на реката.Така че дали ще имаш успех си зависи единствено и само от самия риболовец.Аз лично обаче предпочитам да ловя в инервала от 5.30 до 9.00 или 18.00-21.00(лятно време разбира се) понеже по това време и другите хищници са по-активни и шансът да уловя разновидна риба е по-голям.

Относно активноста на кефалите,моите опит и наблюдение са ми доказали,че е активен от изгрев слънце до секунди преди залез.Имам много риби и в най-голямата жега между 11.00-15.00 часа, макр че дърво и камък се цепи от жега кефалът си взема в бързеите и хич не му пука(мога да сложа и распера в това число),въпроса е да ги намериш.Разбира се факторите са много,като място, дълбочина,течение,примамка(начин на подаването на примамката,скорост на водене),бистрота и ниво на реката.Така че дали ще имаш успех си зависи единствено и само от самия риболовец.Аз лично обаче предпочитам да ловя в инервала от 5.30 до 9.00 или 18.00-21.00(лятно време разбира се) понеже по това време и другите хищници са по-активни и шансът да уловя разновидна риба е по-голям.
Spinning Forever

- 
				Monev67
- вече хвърля и на тежко 
Интересно е какво става с големите-те са в реката ,но много пъти се скатават и не искат.Днес хванах около 30 бр и всичките бяха от детската градина.За цял ден обикаляне не хванах нито един по така.Вечерта хванах един 20 см на 6 см воблер с големи куки-как го беше налапал не знам.Хубавото е че хванах 3 сомчета -има някаква надежда да се завъдят,ако не ги налазят енергетиците.За пореден път   абсолютно мъртвило-за цял ден не видях една риба да скочи или нещо да изпляска.Явно веца ги мори рибите-днес водата пада и се качва няколко пъти.Всички рибки си плуват в реката.

Бебета мекички.Дано да оцелеят......

Бебета мекички.Дано да оцелеят......
Малко рибоци от последните 2 дни , има активност и много костур има по реката , но предимно много ситен , но се заиграва човек  , а и кефалът почна да мърда
 , а и кефалът почна да мърда   

Туй риболова не е за мен 

Ето и от мен една рибка около кило,от тая сутрин преди работа:

Spinning Forever

- 
				Kiro Gorskiq
- новобранец 
На мен вчера пак ми свири аванса. Този път по-скромно - 3.100 кг.

ПОЗДРАВИ и НАСЛУКА !!!

ПОЗДРАВИ и НАСЛУКА !!!
ALWAYS ONE FISH AHEAD

- 
				mita4eto
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
Хубав мустакатко, аванса трябва да се просвирва периодично, трябва да се грижим за такъмите си  

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;

Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- vlado_kamburov
- новобранец 
бpaво бе

- 
				Monev67
- вече хвърля и на тежко 
Браво.Имайки с предвид тегавия риболов по реката последната седмица........Вчера пак се забавлявахме ,но имаше участници предимно от детската градина.Явно не е само ходене -иска си и майсторлък.

- arilus
- ще става разбирач 
Айде и аз да се запиша, моста на Жельо войвода - късен следобед, кефалите скачаха като делфини върху примамките. Кеф!

хубава седмица на всички

хубава седмица на всички
- 
				Monev67
- вече хвърля и на тежко 
Е има си риба за този ,който го може.

- 
				lubomirco
- научил се да хвърля 
Лелее,don_misho ти с тоя воблер ще избиеш де що има риба по реката  .Мого уловист се оказа.....БРАВО.
 .Мого уловист се оказа.....БРАВО.

.Мого уловист се оказа.....БРАВО.
 .Мого уловист се оказа.....БРАВО.- 
				Zagrey
- научил се да хвърля 
Какъв е този воблер, че толкова го харесват рибите, да не го мажеш с някакви тайни аромати?  

Всъщност последните снимки на риби са хванати с различни воблери,не е един и същ :
 Всъщност последните снимки на риби са хванати с различни воблери,не е един и същ :
Spinning Forever

- kokho
- научил се да хвърля 
Привет колеги. Смятам в неделя да ходя да повъртя малко по реката, какво е положението на реката?Мисля да сляза под Елхово, някакви отзиви за района  Ще се радвам на всякаква информация. Благодаря предварително.Поздрави и наслука
  Ще се радвам на всякаква информация. Благодаря предварително.Поздрави и наслука