Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от Radoy »

Да и излиза при вечер,а в периода в който почне да атакува ... става нещо страшно ... бабушки,костури,уклей всичко скача ... мамата си джаса а иначе преди години,години ... тия амури сега където се ловят (беше безлюден язовира) откъм върбите да ходеха по 3-4 лагера за цяло лято ... та ... тия амури като скочиха срещу скалата из целия язовир се чуваше тътена от плясъка им ... ама ... едно време,сега както разправята тука из форума ... гъз до гъз ... а скалата ,за която ти говоря са 3-4 камъка , отстрани на кладенеца
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Радой,това е стара чешма до камъните извира кладенец,под тях минава стария път.А що се отнася за костура, дано тази година даде резултат че лани беше си направо мъка.Не ходя за такава риба, но всеки се оплакваше.Сега гледам че дребният гони по края та да видим що ще е от тук насетне.Къде ти е вилата ?
Риба къща няма.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

яз,Сопот написа:Радой,това е стара чешма до камъните извира кладенец,под тях минава стария път.А що се отнася за костура, дано тази година даде резултат че лани беше си направо мъка.Не ходя за такава риба, но всеки се оплакваше.Сега гледам че дребният гони по края та да видим що ще е от тук насетне.Къде ти е вилата ?
Не си го напипвал :) .Аз миналата година имах голяма слука но го търсих с лодката.И за по 2-3 часа правех по 15 кг.Малко месарство ,но в язовира го има в повече и е плевелна риба така че не се чувствам виновен.Че костура миналата година не кълвеше е така,но при мен се получаваха страхотни излети с екземпляри до 1 кг :wink:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Еми само може да се радваш,но аз някак си не ме влече,а че е плевел е вярно като тази платика в момента скъсвам се от яд :oops: като тръгна с плувките нищо не се добира до стръвта от нея.Идва време че ще забравим и шаро и амура заради нея.Но може да си помисля туй лето за костурлягите :D
Риба къща няма.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Най-голямата грешка е зарибяването на язовирите ни с платика, тая гняс подтиска всичко, яде като прасе и става доминиращ вид адски бързо.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

С лодка на колко метра дълбочина си го търсил,защото на мен ми направи впечатление че се крие във водораслите и напада стръвта към брега ? а иначе отностно платиката ... много ме дразни тая риба...супер антипатична ми е ,но по-добре да кълве отколкото куцо и кьораво да се търси ... преди време си спомням имаше 1 пичове ... преди много,много години ... яз.Сопот може би се сеща ... когато на пунтона бяха всички лодка (7-8 години) та на пунтона се ловяха раци на ръчило + дребен костур , колко за стръв ... та ... едни пичове бяха дошли от Въча само да метнат на язовира за 2-3 часа рано сутринта се бяха вдигнали и с мятането един пичага изкара един красавец на дъно ( торен или земен червей) около +1 кг :finga: ,което си беше ... :rolleyes:

а да ви питам ... на Сопот са ми разправяли за чудовощни сомове при стената ... ? има ли нещо вярно или просто са само митове ала "Студен кладенец" и цялата каскада Кърджали
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Да,
Това което описва Радой, руснаците го наричат "жор" /плюскане на корем/ и се появява на различни водоеми по различно време!
Тогава костура побеснява и взима на всичко - жива рибка, мъртва рибка, парче от рибка и т.н.

Менка,
Кихни едно инфо, ако есента се появи такъв апетит в костура, а пък да не говорим за риби по 1 кг, а :wink: !
А аз ще ти разкажа за белите риби :D !
За гъбите - ти си знаеш по-добре от мен :D !
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

На мен платиката доста ми допада.Чесно казано с парите от риболовните ни билети,ако зарибяват както трябва да се зарибява с амур и шаран всяка година не смятам че платиката е някаква заплаха.Не знам до къде стигнаха набирането на средствата за таз годишното зарибяване и се надявам да се получи нещо есента.А пък колега костура го лових октомври на дълбочина 3 м.Язовира беше почти на минимум :wink:.Г-н Петков имате инфото от мен почне ли веднага Ви пишем на лични разчитайте на мен :wink:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Дани, и аз съм на твоето мнение за платиката. Не мисля, че от ИАРА трябва да я защитават чак толкова, дори и за маломерните говоря. След няколко години ще изчезнат още видове риби от язовира - както например се случи с червеноперката. Подчертавам не бабушката, а червеноперката. Та платиката яде хайвера на другите риби, а нейния нищо не го яде понеже е слузест. Не съм убеден и дали хищниците ядат и платики с тая слуз по тях. Та след време ще стане гмеж по целия язовир от нея. не че сега не е .
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Пичове по-нагаоре имах един въпрос

вярно ли е ,че при стената имало огромни сомове ? или това са само слухове

Между другото ванка съгласен съм с тебе за хайвера, още по време на хвърлянето на хайвера тази година един приятел отиде на скалите на Искъра откъм Ихтиман и ми разправя бяхме застанали при едни скали (вече мина забраната ,но по стечения на обстоятелствата хвърлял още хайвера) и ми разправя брей пускаме рибки , на какво ли не ловяхме ... и почнахме по едно време на торен да го търсиме костура и какво се оказало,че ... нямало костур а платика , платика която ходела при ятото и яла хайвера,където го хвърля при скалите ... :finga: :axe:
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Радо, това само потвърждава моите думи, иначе за сомове съм чувал да са ловили около 10 килограмови, но за такива каквито ме питаш не съм чувал,а и популацията му в язовира не е толкова голяма. Както в Ивайловград, Кърджали, Жребчево или Въча например. Нашия язовир ссе посещава целенасочено за бяла риба, а не за сом.
Спасов
новобранец
новобранец

Мнение от Спасов »

ivan_tsochev написа:Радо, това само потвърждава моите думи, иначе за сомове съм чувал да са ловили около 10 килограмови, но за такива каквито ме питаш не съм чувал,а и популацията му в язовира не е толкова голяма. Както в Ивайловград, Кърджали, Жребчево или Въча например. Нашия язовир ссе посещава целенасочено за бяла риба, а не за сом.
С 1-2 кг преувеличено.
Със сом зарибиха съвсем скоро, преди около 5 г. по мои спомени.
Данчо да каже , той ги фърля там :)
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Да сома е зарибен преди 5г.,а за тези чудовища това е мит.Но че има по10кг вече е вярно даже щуки има по5до6кг.Събирането на пари още върви в Ловеч е в магазина на Антон под автогарата посока Лидъл.Радой някога се ловеше,а сега я учим на тарикатлъци :oops: ,косми ,дипове ,повдигачи, а преди гайка за тежест хляб и винаги шарковци :D
Риба къща няма.
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

яз.Сопот

така беше спор няма ... като си спомням какъв живот имаше сутрин рано на стената преди 10 години,сега ще правя 19,значи от 8 годишен съм станал рибар,та ... сутрин рано ако не си на стената те па на ... върби,мърби нямаше ... кладенци,канали ... само на стената и това беше ... дори до върбите ако не се лъжа,можеше да се стигне без проблем с кола откъм входа на язовира :) тогава и скарата вървеше и бунгалата ги даваха под наем ... ама едно време сега ...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

яз,Сопот написа:Да сома е зарибен преди 5г.,а за тези чудовища това е мит.Но че има по10кг вече е вярно даже щуки има по5до6кг.Събирането на пари още върви в Ловеч е в магазина на Антон под автогарата посока Лидъл.Радой някога се ловеше,а сега я учим на тарикатлъци :oops: ,косми ,дипове ,повдигачи, а преди гайка за тежест хляб и винаги шарковци :D
Така е ,както казва Данчо,има ги до 10 тина кг. сометата,миналата година видях като извадиха едно 5-6кг.Платиката е напаст ,тази малката,на 5-6 добри от лодка на плувка ,излизат 20 дребни,но това е...Ползват я за стръв сомаджийте,но рядко защото умира бързо.
Костура и сега се лови и гони ,но дребен ,като цигарена кутия,но има голям,ама тарикат е,само два съм хванал на дъно ,пак на малко костурче :wink: Със сигурност го има,но явно ще трябва да се търси и който може есента ще е добре.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”