СТРУМА - 16.09

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

СТРУМА - 16.09

Мнение от Dedy »

:D :D :D :D
Здравейте колеги,
направихме супер готин излет! Бях с двама мои приятели, с които заедно не сме рибарили доста отдавна (от февруари когато ни затрупа снега на Широка поляна).
Изображение
Риболова протече в шеги и закачки и с много риба. Мястото, тактиката и стръвта са като от миналия път, реката (поспаднала и леко мътна) е фантазия. Реших обаче сега да я карам по-мързеливата.
Изображение
Резултати: хванах 27 скобара (среден размер) + N на брой откачания, такъма ми е перфектен (много я мразя тази думичка) ама ме гонеше някакъв карък. Очаквано мряната и клена не се представиха подобаващо, но това в случая е без значение.
Рибата я заложих на моя фаворит за победител в НС-2!

:!: :!: :!: :!:
До всички "лодкари",
имам сигурно инфо, че на Шипоченския залив на яз. Искър на отвесна блесна върви костур! Рибата е много активна предимно сутрин и вечер, екземрлярите са над педя!
Последно промяна от Dedy на Пон Сеп 17, 2007 3:04 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: СТРУМА - 16.09

Мнение от Mitak »

БРАВО!

каде ги намираш тия скобари.... аз за цялота лято само един съм видял и си останах само с гледката щото отплува преди да го докопам...

Поздравления за успешния излет!
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Бравос :!: :wink: Но раздуй повече-стръв,храна .....Това Железница ли е :?: :idea: А в това шише зад теб смазка за макарата ли ти е :?: :idea: :wink: :lol:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Браво,браво 8) А снимки на скобарите да имаш случайно :roll: а и да те питам,имаш ли наблюдения дали излиза клен на скакалец,има предвид КЛЕН,а не кленчета до 300-400 грама ?
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Браво Деди,за излета и за рибите.Пусни някоя снимка да видя и аз един скобар,че никога не съм хващал.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

Колеги,
както споменах всичко е като предишния излет, който съм описал в "Успешни"!
Колега nikejo, твърдо съм решил да не публикувам снимки на улова от излетите, за които тук пиша! Надявам се да ми имате доверие, ако ли не... На троха много рядко излиза клен над 400 гр., по-едри ловя на блесна, но доста рядко. На скакалец не знам, имаше един специалист с една мухарка, ама ме "фана за дедовия" с извинение, така че си направи изводите. Ако искаш да търсиш едър клен по Струма, те съветвам да пробваш на рибе (задължително гулеш) с леко оловце!
Колега bkd, това зад гърба на Мишо (аз съм по-дебел), естествено е ракия!
Колега snegk, понеже знам, че не си падаш по речния риболов, пък и по вашия край струва ми се няма много скобар, специално за теб пускам тази снимка.

Изображение

Снимката е правена преди петнадесетина години!
snegk

Мнение от snegk »

Сега като гледам снимките,може и да съм хващал някаде по Марица и Тунджа.Явно са били малки и между другите дребосъци не съм им обърнал внимание.То при нас и реки няма,само някакви вадички.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Деди доверие ти имам,нали сме тука да споделяме излетите,ако беше само да си разказваме историите щяхме да си седим по кръчмите.Исках да видя снимки за да разбера какво за теб е среден скобар,ама като ги гледам за мене са си големи :o та на троха занчи... ше го имам в предвид :roll:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Браво Dedy- идва времето на добрите скобари по Струма ! :wink:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:oops: :oops: :oops: :oops:
Сега пак прочетох темата си,
абе много тъпо съм я написал (сигурно защото много бързах)! Излиза, че се фукам колко риба съм уловил, а под "супер готин излет" исках да кажа, че съм много доволен от часовете прекарани с добри приятели! Това, че рибата вървеше, само допълнително допринясаше за доброто настроение. Останалото е просто статистика.
Колега nikejo, тези на снимката са от миналата година (без майтап) и са по около 1,5 кг., а под "средни" разбирам екземпляри от 0,6 до 1 кг.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Направо от добрите са тези от снимката ти :shock: В размера на тези ли бяха последните и ...........Железница ли е :?: :wink:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

Колега bkd,
мястото по абсолютно нищо не прилича на вировете около с. Железница! Чети нагоре, тайни нямам!
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Деди можеш ли да споделиш с какво захранваш, трохака е ясна и аз я предпочитам за стръв но тая година както казах със скобарине не ми върви в началото на лятото захранвах с готова захранка от магазина но много пръскачи се събират и вземат трохата още във въздуха дет се вика..... голяма напаст са тия рибета такова чудо като тази година не съм виждал, мряната добре ми върви но скобара неще, немога да го открия ли незнам, досега не ми се е връзвал такъв карък...
Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

Колега Mitak,
явно не съм бил достатъчно ясен, през този сезон за захранка и стръв използвам само хляб, за предпочитане ръчен и задължително топъл (в 4 ч. сутринта когато го купувам). Ако си забелязал зад гърба ми има една кофа, тя е плна с вода и в нея накисвам хляба. От продължителността на кисненето зависи колко стегнати ще бъдат топките при мачкането, в по-плитки води ползвам по-рехава (разкисната) захранка и обратно. Подаването става в период от 10 мин. до половин час в зависимост от активноста, не съществува опасност от прехранване на мястото. От пръскачите спасение няма, атакуват ли ме веднага почвам по бързеите.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Dedy написа::D :D :D :D
Колега Mitak,
явно не съм бил достатъчно ясен, през този сезон за захранка и стръв използвам само хляб, за предпочитане ръчен и задължително топъл (в 4 ч. сутринта когато го купувам). Ако си забелязал зад гърба ми има една кофа, тя е плна с вода и в нея накисвам хляба. От продължителността на кисненето зависи колко стегнати ще бъдат топките при мачкането, в по-плитки води ползвам по-рехава (разкисната) захранка и обратно. Подаването става в период от 10 мин. до половин час в зависимост от активноста, не съществува опасност от прехранване на мястото. От пръскачите спасение няма, атакуват ли ме веднага почвам по бързеите.
благодаря за отговора при първа възможност ще пробвам... за стръв ползвам от този риболовния хляб български дето му викат "специален" да ти кажа честно доволен съм от него въпреки че не е като френския който преди го продаваха а сега е неоткриваем..
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”