Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Спасов
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от Спасов »

MITKO70 написа:
яз,Сопот написа:Да сома е зарибен преди 5г.,а за тези чудовища това е мит.Но че има по10кг вече е вярно даже щуки има по5до6кг.Събирането на пари още върви в Ловеч е в магазина на Антон под автогарата посока Лидъл.Радой някога се ловеше,а сега я учим на тарикатлъци :oops: ,косми ,дипове ,повдигачи, а преди гайка за тежест хляб и винаги шарковци :D
Така е ,както казва Данчо,има ги до 10 тина кг. сометата,миналата година видях като извадиха едно 5-6кг.Платиката е напаст ,тази малката,на 5-6 добри от лодка на плувка ,излизат 20 дребни,но това е...Ползват я за стръв сомаджийте,но рядко защото умира бързо.
Костура и сега се лови и гони ,но дребен ,като цигарена кутия,но има голям,ама тарикат е,само два съм хванал на дъно ,пак на малко костурче :wink: Със сигурност го има,но явно ще трябва да се търси и който може есента ще е добре.
Има много голям костур там, почти всеки път като залагам на тапа ми удря накой
1.5 и нагодре.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Спасов написа:
MITKO70 написа:
яз,Сопот написа:Да сома е зарибен преди 5г.,а за тези чудовища това е мит.Но че има по10кг вече е вярно даже щуки има по5до6кг.Събирането на пари още върви в Ловеч е в магазина на Антон под автогарата посока Лидъл.Радой някога се ловеше,а сега я учим на тарикатлъци :oops: ,косми ,дипове ,повдигачи, а преди гайка за тежест хляб и винаги шарковци :D
Така е ,както казва Данчо,има ги до 10 тина кг. сометата,миналата година видях като извадиха едно 5-6кг.Платиката е напаст ,тази малката,на 5-6 добри от лодка на плувка ,излизат 20 дребни,но това е...Ползват я за стръв сомаджийте,но рядко защото умира бързо.
Костура и сега се лови и гони ,но дребен ,като цигарена кутия,но има голям,ама тарикат е,само два съм хванал на дъно ,пак на малко костурче :wink: Със сигурност го има,но явно ще трябва да се търси и който може есента ще е добре.
Има много голям костур там, почти всеки път като залагам на тапа ми удря накой
1.5 и нагодре.
На тапа,1,5кг?Имаш предвид на тапа като за щука,интересно,винаги има какво да научи човек :wink: :) Или пък монтаж на дъно с тапа/ползва се по софийските баластриери/,също има логика при тази растителност на Сопот.Ако не е "тайна" сподели :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

колеги здравейте

тази събота мисля да посетя този язовир за първи път и ви моля за съвет. Бихте ли ми казали къде да хвърлям (от брега) за бяла (на дъно, на рибе) и за каракуда (пружина).

Моля Ви, кажете хубави места на които да се позиционирам. И още един въпрос - това ограничение за риболов по тъмно никога не съм го спазвал, но знам че на Сопот ИАРА си върши работата - та въпроса ми е - по-тъмно да прибирам такъмите нали ? (ще спя в една къща за гости, та не ми е проблем, но все пак да знам)
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Колега, мога да ти кажа, че от ИАРА чинно следят за всичко - за тъмно, за повече от три въдици, билет естествено, най-вече за маломерни риби (особено платики). От към риба е зле положението поне при мен. МИналия уикенд ходих а последно не съм търсил бяла риба, понеже е трудно да се хване уклей за стръв, но на дънната въдица таранките бяха колкото една педя. Такива излизаха и на плувка, но вятъра прави големи въртели. Ако останеш повече време може да захраниш някакво петно навътре и с лодка да вкараш царевица. Има и уловени големи амури напоследък. Дано съм ти бил полезен.
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

ivan_tsochev написа:Колега, мога да ти кажа, че от ИАРА чинно следят за всичко - за тъмно, за повече от три въдици, билет естествено, най-вече за маломерни риби (особено платики). От към риба е зле положението поне при мен. МИналия уикенд ходих а последно не съм търсил бяла риба, понеже е трудно да се хване уклей за стръв, но на дънната въдица таранките бяха колкото една педя. Такива излизаха и на плувка, но вятъра прави големи въртели. Ако останеш повече време може да захраниш някакво петно навътре и с лодка да вкараш царевица. Има и уловени големи амури напоследък. Дано съм ти бил полезен.
Радвам се, че все още има толкова отзивчиви колеги !!!

Благодаря за информацията. Много ме радва че ИАРА си върши работата (макар и да намирам малоумно ограничението за риболов по тъмно, но това е друга тема)

Лодка нямам, от брега ще метна 3 въдици (за стръв за начало ще ползвам купешки каракудки)

За место къде да се позиционирам (колата ми не е много висока)
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Пич най-добре си отиди на стената ... риба има навсякъде из язовира стига да си майстор ще си начешаш крастата ,а иначе както споменах по-горе преди време точно до пунтона до стената едни пичове хвърляха на торен и вадеха костури от порядъка на 800 гр ... на дъно без никакви монтажи , олово и кука за бяла ...
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Според мен нямаш големи шансове на каракудка за стръв, но ти си знаеш.Евентуално някой едър костур, но това е рядкост, трябва много чакане. По принцип трофейните костури се ловят на есен като се захлади малко. Прав е Радо за стената, но там ще се изпържиш на тези камъни, а и не става за дънна въдица - много се закачва из камъните и трудно го намират рибите стръвта. Освен това колата не ти е до г.за и ако имаш повечко багаж... От към шосето идващо от София се спускат доста пътища, които са доста добри и за нормална кола. Ако нещо искаш, питай пак. Ще ми е приятно да ти кажа каквото мога. Пропуснах да кажа, че го източват яко.
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Е то щом го източват да хванеш нещо от брега е безмислено , дори и на дъно ... рибата ще се дръпне навътре ... дори няма и да кълве спрямо жегите + водата ,която източват хептем ... може да се пробва привечер като захладнее след 8 на блесна или туист по-добре според мен ... аз на Сопот костур съм ловил повече на туист отколкото на блесна при все,че съм използвал над 50 блесни , а пък на туист само 1 - зелен(светло) с брукат ...
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Ер шдт нЛИ КАЗВА, ЧЕ НЯМА ЛОДКА, ЗА ТУИСТЕРИ Май ОТ БРЕГА Е ТРУДНО БЕЗ ЛОДКА.
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

ivan_tsochev написа:Ер шдт нЛИ КАЗВА, ЧЕ НЯМА ЛОДКА, ЗА ТУИСТЕРИ Май ОТ БРЕГА Е ТРУДНО БЕЗ ЛОДКА.

що бре Ванка ? може да си вземе червейчето и оттам да му сложи монтаж по-голяма кука,по-голямо улова ... а както казах привечер хищника излиза към брега за да гони малките ... то мисълта ми е ,че без лодка при източването на язовира рибата влиза навътре ... ще е истинско постижение ако хване нещо ... :rolleyes: по-така емблематично а иначе си има места , където си държи дълбочина да речем може да остави колата на стената (при кулата) и оттам да тръгне пеша около 3-4 км посока Лесидренския залив и там си има места където си държи дълбочина ... , но както ВИЕ казахте най-добре е Октомври месец и аз мисля тогава да си взема така по-дълга почивчица септември от 15-ти до края на октомври ... ще запълня програмата с няколко излета ... 8) дано времето тогава бъде с нас ,пък и шаро трябва да тръгне в този период , а иначе КАКТО ТИ КАЗА ... КАРАКУДА ЗА стръв и според мен шанса е 1:100 ... попринцип хищника обича да се храни с това,което е в язовира (особено на Сопот) а там предимно е малък костур,слънчак и ... уклей 8) дори на малък костур ще имаш повече слука мое лично впечатление
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

Благодаря !!!

Ще кажа как е минало другата седмица, както казах за първи път отивам там, така че поне на природа ще се насладя :)
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

От там се прибрах пълно капо 18 въдици 4 тарана по600гр.Няма бяла ,нито амур,шаран.Пълно мартвило.Дано слет този дъжд се раздвижи малко.иначе си е загуби време. :oops: :oops: :twisted:
Риба къща няма.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

яз,Сопот написа:От там се прибрах пълно капо 18 въдици 4 тарана по600гр.Няма бяла ,нито амур,шаран.Пълно мартвило.Дано слет този дъжд се раздвижи малко.иначе си е загуби време. :oops: :oops: :twisted:
Не е въпроса в много въдици а в майсторлъка :yawinkle: Имам информация тази седмица за уловен амур.Хората ги пратих на мойто място където храних.За еднодневен престой една 13 кг-ка.Тази седмица просто нямах капчица време да прескоча да видя как е положението.Ама за другата да бягат големите риби ,че си накупих шаранджииски принадлежности :lol: :lol:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Ако мислиш че не съм мо слугувал,жестоко се лъжеш.А че е изваден един амур на тоз голям язовир то си не е за хвалене.Давам ти инфо че от вилата на Богомил до кладенеца никой няма пипане на едра риба.Само дребосък,бялата не ще и да гони вечер.
Риба къща няма.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

яз,Сопот написа:Ако мислиш че не съм мо слугувал,жестоко се лъжеш.А че е изваден един амур на тоз голям язовир то си не е за хвалене.Давам ти инфо че от вилата на Богомил до кладенеца никой няма пипане на едра риба.Само дребосък,бялата не ще и да гони вечер.

Времето е натиска най вероятно като се стабилизира ще тръгне.Иначе аз се майтапех за майсторлъка не се и съмнявам за слугуването :) Лека закачка :)Пък и си прав за толкова голям язовир 1 амур за седмицата е добре :D
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”