Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Има много голям костур там, почти всеки път като залагам на тапа ми удря накойMITKO70 написа:Така е ,както казва Данчо,има ги до 10 тина кг. сометата,миналата година видях като извадиха едно 5-6кг.Платиката е напаст ,тази малката,на 5-6 добри от лодка на плувка ,излизат 20 дребни,но това е...Ползват я за стръв сомаджийте,но рядко защото умира бързо.яз,Сопот написа:Да сома е зарибен преди 5г.,а за тези чудовища това е мит.Но че има по10кг вече е вярно даже щуки има по5до6кг.Събирането на пари още върви в Ловеч е в магазина на Антон под автогарата посока Лидъл.Радой някога се ловеше,а сега я учим на тарикатлъци,косми ,дипове ,повдигачи, а преди гайка за тежест хляб и винаги шарковци
Костура и сега се лови и гони ,но дребен ,като цигарена кутия,но има голям,ама тарикат е,само два съм хванал на дъно ,пак на малко костурчеСъс сигурност го има,но явно ще трябва да се търси и който може есента ще е добре.
1.5 и нагодре.
- MITKO70
- кандидат преподавател
На тапа,1,5кг?Имаш предвид на тапа като за щука,интересно,винаги има какво да научи човекСпасов написа:Има много голям костур там, почти всеки път като залагам на тапа ми удря накойMITKO70 написа:Така е ,както казва Данчо,има ги до 10 тина кг. сометата,миналата година видях като извадиха едно 5-6кг.Платиката е напаст ,тази малката,на 5-6 добри от лодка на плувка ,излизат 20 дребни,но това е...Ползват я за стръв сомаджийте,но рядко защото умира бързо.яз,Сопот написа:Да сома е зарибен преди 5г.,а за тези чудовища това е мит.Но че има по10кг вече е вярно даже щуки има по5до6кг.Събирането на пари още върви в Ловеч е в магазина на Антон под автогарата посока Лидъл.Радой някога се ловеше,а сега я учим на тарикатлъци,косми ,дипове ,повдигачи, а преди гайка за тежест хляб и винаги шарковци
Костура и сега се лови и гони ,но дребен ,като цигарена кутия,но има голям,ама тарикат е,само два съм хванал на дъно ,пак на малко костурчеСъс сигурност го има,но явно ще трябва да се търси и който може есента ще е добре.
1.5 и нагодре.

Всичко може,но не всеки го можe.

колеги здравейте
тази събота мисля да посетя този язовир за първи път и ви моля за съвет. Бихте ли ми казали къде да хвърлям (от брега) за бяла (на дъно, на рибе) и за каракуда (пружина).
Моля Ви, кажете хубави места на които да се позиционирам. И още един въпрос - това ограничение за риболов по тъмно никога не съм го спазвал, но знам че на Сопот ИАРА си върши работата - та въпроса ми е - по-тъмно да прибирам такъмите нали ? (ще спя в една къща за гости, та не ми е проблем, но все пак да знам)
тази събота мисля да посетя този язовир за първи път и ви моля за съвет. Бихте ли ми казали къде да хвърлям (от брега) за бяла (на дъно, на рибе) и за каракуда (пружина).
Моля Ви, кажете хубави места на които да се позиционирам. И още един въпрос - това ограничение за риболов по тъмно никога не съм го спазвал, но знам че на Сопот ИАРА си върши работата - та въпроса ми е - по-тъмно да прибирам такъмите нали ? (ще спя в една къща за гости, та не ми е проблем, но все пак да знам)
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, мога да ти кажа, че от ИАРА чинно следят за всичко - за тъмно, за повече от три въдици, билет естествено, най-вече за маломерни риби (особено платики). От към риба е зле положението поне при мен. МИналия уикенд ходих а последно не съм търсил бяла риба, понеже е трудно да се хване уклей за стръв, но на дънната въдица таранките бяха колкото една педя. Такива излизаха и на плувка, но вятъра прави големи въртели. Ако останеш повече време може да захраниш някакво петно навътре и с лодка да вкараш царевица. Има и уловени големи амури напоследък. Дано съм ти бил полезен.
Радвам се, че все още има толкова отзивчиви колеги !!!ivan_tsochev написа:Колега, мога да ти кажа, че от ИАРА чинно следят за всичко - за тъмно, за повече от три въдици, билет естествено, най-вече за маломерни риби (особено платики). От към риба е зле положението поне при мен. МИналия уикенд ходих а последно не съм търсил бяла риба, понеже е трудно да се хване уклей за стръв, но на дънната въдица таранките бяха колкото една педя. Такива излизаха и на плувка, но вятъра прави големи въртели. Ако останеш повече време може да захраниш някакво петно навътре и с лодка да вкараш царевица. Има и уловени големи амури напоследък. Дано съм ти бил полезен.
Благодаря за информацията. Много ме радва че ИАРА си върши работата (макар и да намирам малоумно ограничението за риболов по тъмно, но това е друга тема)
Лодка нямам, от брега ще метна 3 въдици (за стръв за начало ще ползвам купешки каракудки)
За место къде да се позиционирам (колата ми не е много висока)
Пич най-добре си отиди на стената ... риба има навсякъде из язовира стига да си майстор ще си начешаш крастата ,а иначе както споменах по-горе преди време точно до пунтона до стената едни пичове хвърляха на торен и вадеха костури от порядъка на 800 гр ... на дъно без никакви монтажи , олово и кука за бяла ...
-
- вече хвърля и на тежко
Според мен нямаш големи шансове на каракудка за стръв, но ти си знаеш.Евентуално някой едър костур, но това е рядкост, трябва много чакане. По принцип трофейните костури се ловят на есен като се захлади малко. Прав е Радо за стената, но там ще се изпържиш на тези камъни, а и не става за дънна въдица - много се закачва из камъните и трудно го намират рибите стръвта. Освен това колата не ти е до г.за и ако имаш повечко багаж... От към шосето идващо от София се спускат доста пътища, които са доста добри и за нормална кола. Ако нещо искаш, питай пак. Ще ми е приятно да ти кажа каквото мога. Пропуснах да кажа, че го източват яко.
Е то щом го източват да хванеш нещо от брега е безмислено , дори и на дъно ... рибата ще се дръпне навътре ... дори няма и да кълве спрямо жегите + водата ,която източват хептем ... може да се пробва привечер като захладнее след 8 на блесна или туист по-добре според мен ... аз на Сопот костур съм ловил повече на туист отколкото на блесна при все,че съм използвал над 50 блесни , а пък на туист само 1 - зелен(светло) с брукат ...
-
- вече хвърля и на тежко
Ер шдт нЛИ КАЗВА, ЧЕ НЯМА ЛОДКА, ЗА ТУИСТЕРИ Май ОТ БРЕГА Е ТРУДНО БЕЗ ЛОДКА.
ivan_tsochev написа:Ер шдт нЛИ КАЗВА, ЧЕ НЯМА ЛОДКА, ЗА ТУИСТЕРИ Май ОТ БРЕГА Е ТРУДНО БЕЗ ЛОДКА.
що бре Ванка ? може да си вземе червейчето и оттам да му сложи монтаж по-голяма кука,по-голямо улова ... а както казах привечер хищника излиза към брега за да гони малките ... то мисълта ми е ,че без лодка при източването на язовира рибата влиза навътре ... ще е истинско постижение ако хване нещо ...

Благодаря !!!
Ще кажа как е минало другата седмица, както казах за първи път отивам там, така че поне на природа ще се насладя
Ще кажа как е минало другата седмица, както казах за първи път отивам там, така че поне на природа ще се насладя

От там се прибрах пълно капо 18 въдици 4 тарана по600гр.Няма бяла ,нито амур,шаран.Пълно мартвило.Дано слет този дъжд се раздвижи малко.иначе си е загуби време.

Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Не е въпроса в много въдици а в майсторлъкаяз,Сопот написа:От там се прибрах пълно капо 18 въдици 4 тарана по600гр.Няма бяла ,нито амур,шаран.Пълно мартвило.Дано слет този дъжд се раздвижи малко.иначе си е загуби време.![]()
![]()

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Ако мислиш че не съм мо слугувал,жестоко се лъжеш.А че е изваден един амур на тоз голям язовир то си не е за хвалене.Давам ти инфо че от вилата на Богомил до кладенеца никой няма пипане на едра риба.Само дребосък,бялата не ще и да гони вечер.
Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
яз,Сопот написа:Ако мислиш че не съм мо слугувал,жестоко се лъжеш.А че е изваден един амур на тоз голям язовир то си не е за хвалене.Давам ти инфо че от вилата на Богомил до кладенеца никой няма пипане на едра риба.Само дребосък,бялата не ще и да гони вечер.
Времето е натиска най вероятно като се стабилизира ще тръгне.Иначе аз се майтапех за майсторлъка не се и съмнявам за слугуването

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.