Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Езеро за риболов на пъстърви с муха ( платено )
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Езеро за риболов на пъстърви с муха ( платено )
Никой не ти забранява да пишеш но си има съответни подфоруми , за съответните теми
Ако държиш да продължиш темата в същият дух ще се наложа да я заключа щото не държа особено да разделям теми и ги препращам на съответните места щот някой е решил че за него правилата не важат и друг трябва да го брише при нужда

Ако държиш да продължиш темата в същият дух ще се наложа да я заключа щото не държа особено да разделям теми и ги препращам на съответните места щот някой е решил че за него правилата не важат и друг трябва да го брише при нужда

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Стана ми интересно – наистина ли риболовът с изкуствена муха не е свързан с изсичането на горите и отражението на това изсичане върху реките, речните и околоречните обитатели? Що ли се сещам нещо за майските мухи – ха сега де? Верно че дърветата пречат на някои методи, ама чак пък толкоз?bae написа:[Се ми се чини, че това тука е мухарски под, над и прочие форум. Който му се пише за горите и кой къде ще води сеч, има си други места.
Понеже и аз ги ловкам на муа отвреме на време /кога не моем с друго/, като се замисля – май са си свързани тия неща – риболов и природа.
Обаче другите колеги са напълно прави – темата е Езеро за риболов на пъстърви с муха /платено/. Подкрепям ги изцяло.
Затова и аз фъргах по едно око – да науча некое езеро и даже научих цели две. Нещо ми се е приходило на платено езеро напоследък.
Колега mike-mmm,
Темата за закона за горите я има в тоя риболовен форум:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=175&t=57123
В кой точно подфорум – въобще не е важно, обаче е сигурно, че все някъде трябва да има място за такива теми - в такива форуми.
Благодарности за модераторите, защото дугаде я изтриха мигновено, а на трети места тая тема въобще не са я започнали.
И беше позаглъхнала, обаче с оглед събитията напоследък, може и да се поразмърда сега.
Дано да ти е полезно.
Поздрави и наслука.
Поздрави и на теб рибарю.
Пича - Къде са тези два водоема които си открил ? Че скоро ще пътувам за реките и водоемите но още не съм решил със сигурност за кои.
Е, не сте си виждали очите - остава да ти ги каже...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Шегичка бре - ставаше дума за Говедарци и за Рибарица, за които са написали колегите понапред. Иначе платените не са никъв проблем и не са тайна - има и на Безден и много други, но по това време само Говедарци е сигурно, че дава. Може би и на Рибарица ще дава, ако не е адска жега.
Има и безброй планински езера, сред тях и разрешени, ама не са платени.
Обаче за реките, ако ме питаш - там съм гроб.
Има и безброй планински езера, сред тях и разрешени, ама не са платени.
Аз съм обиколил доста реки из цяла България но всички са зле или имат най - вече дребосъци така че не искам и да те питам . Знам ги повечето . Най вече в чужбина ходя по реки . Заслужава си . А сега заради гостенина ще пообиколя и аз . Но въпроса е всички мухари в България да започнат да практикуват найстина Кеч енд релийз А НЕ КЕЧ ЕНД ИЙТ !!! И да се крием един от друг кои къде ходи . Това за мен е Балканска простотия
Направо Хеопсова пирамида.pitcha написа:...

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
Пирамидите са доста млади съоръжения от моя гледна точка. Помня кога набираха трудоваци за тях. Мани ами от възрастта взех да си забравям реките и все се чудя къде да отида. Та ако някой ден кажа на някого някоя река, да знае, че съм изперкал тотално, и хич не е сигурно, че я има.
Ето защо сметам сега у събота да зема да скокна, да обезрибя тва – Говедарци ли беше? Ако не фалирам – после у Рибарица, да се довърша финансово.
P.S.
Некой мое ли да ме светне къде беха тва Говедарци и оная – Рибарица, да не ги търся у гугъло. Нещо съм ги забравил къде са.
Ето защо сметам сега у събота да зема да скокна, да обезрибя тва – Говедарци ли беше? Ако не фалирам – после у Рибарица, да се довърша финансово.
P.S.
Некой мое ли да ме светне къде беха тва Говедарци и оная – Рибарица, да не ги търся у гугъло. Нещо съм ги забравил къде са.
Вие се бъзикате ама хората в чужбина не задържат никога риби а и не се налага да ги проверяват дори. Дори и не си го помислят да задържат риби ! Просто ходят за кеф . Дано и при нас да стане така.
А ако мислите че ви бъзикам може да се срещнем и да обменим опит на някоя река
Само се притеснявам да не се притесните че съм хванал повече петнисти от вас

Че ще хванеш повече риба от всеки от нас е ясно, ние с Пича ще се борим барем да не хванеш повече от двама ни заедно, че ще трябва да включим в играта и бат Стан от София.

Инак странни работи говориш, чак ми се струват невероятни - хората в чужбина не се налагало да ги проверяват, че и риба не задържали...

Инак странни работи говориш, чак ми се струват невероятни - хората в чужбина не се налагало да ги проверяват, че и риба не задържали...

Защо странни ??? Аз не познавам чужденци които да задържат риби . Освен около Балканските държави
Ама тях не ги включвам въобще в този списък а и те го правят с мярка. Аз съм ходил в много държави на риболов и съм ловил с месеци там и съм наблюдавал . Не съм ходил за 5 или 10 дена от които не можеш да добиеш голяма представа. Но както и да е дано да стане и при нас така само тогава ще има риби а не само да обвиняваме бракониерите а в същото време на откриването на сезона на пъстървата на Триградска река например задържат по 20 - 30 риби от всякакъв размер .

Toва е много интересна гледна точка - пускане на рибата обратно. Не съм предполагал, че е възможен подход... 

[quote="mike-mmm"]Защо странни ??? Аз не познавам чужденци които да задържат риби . Освен около Балканските държави
Аз случайно се запознах с двама такива в Словения. Чужденци от братска нам Албания, задържаха риби
. Много бързо бяха задържани самите смотаняци 

Аз случайно се запознах с двама такива в Словения. Чужденци от братска нам Албания, задържаха риби