Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

доспат-много пъстърва
доспат-много пъстърва
в петак сутринта газ към доспат....по обяд сме там изненадващо няма хора:) може би зареди първия учебен ден незнам!!!мястото вилно селище ива точно срещу село круша което се намИрА на 2 км ОТ сарница за тези които не са ходили там ..... ден първи или пуло-ден ...към 2 разпъваме въдиците...баща ми 7 мицата а аз решавам да пробвам на дъно...захранката е разбирасе кус кус с дрожди за пастърва (купени от сърница а не от софиските боклуци които според мен не деистват....)+бял червеи..стръв бял...след не дълго време удари и първата пъстърва....не много едра но в размера за пържене ...и не очакваики това което щеше да се случи по на там аиде в живарника........
след което се почна и на плувка баща ми и чичо ми извадиха 3- 4 бЪрзи...докато аз 1 ,2 +червеноперки(което ме накара да извадя и аз плувката)и така до кам 7 30 кам 20 25 ....броя....нормални и мн мн малки от които 50 проЦЕта не успяхме да пуснем-бяха нагалтали като за последно:(:(:(:(:(:( .........и аиде на печеното агне...сутринта ден 2 ри -6 30 на язовира ....още тамно не преценихме че се съмва по късно или по точно от лубопицтвото какво ни очаква....и като се почна за час кам 12 хубави и пак мн малки ...в 8 10 се присаидини чичо ми и тогава спря затишие ......но за наша радост пред буря..............кам 14 след като обядвахме и маика ми настояваше да и хварля дъните ....последваха 3 4 брооя една от която беше доста едра но за сажеление скаса куката..имаше и доста едри бабушки........и пак се почна на плувка до вечерта 30 бр добри и мнного дребни.....кам 18 беше наи интересно когато на бащи след хубаво забождане на плувката последва повеждане и чупене на върха..на 7 мицата.........незнам какво беше..........................!!!и така до ден 3 ти неделя..............до 9 сутринта 2 броя...и точно си викаме аиде това беше...........и се почна гол след гол едра дребна..50 над 50 броя......маика ми на дано 5-6 не много едри и разбира се много червеноперки и един скобар кам 300 грама ......
...ден 4 за 2 часа от 8 до 10 (баща ми имаше работа и трябваше да се приберем )без захранка без нищо 6 броя които плуват в живарника на едно момче и момиче които бяха видяли какво правим предните днии бяха дошли по тамно за да ни изпреварят за мястото..а и те хванаха 10 нина докато бяхме там .....................и така за равносметка много пъстърва за съжеление имаше и дребна която не успяхме спасим:(:(на плувка.интересното беше че имаше уловени 1 червеноперка 2 кустура последната сутрин 4 5 уклея големи както винаги...................на дъно по слабо може би зареди многото перки....незнам !...друго за споделяте беше голямото количество кОтури които ловЯХА С2 ЛОДКИна 30 метра от бреГАколеги...така и не разбрах защо трябва с лодка да гребат срещу вятара на 500 м зада стигна с лодаката до там като може и от брега да хвЪРЛЯТ ПОНЕ ДА БЯХА ЕДРЕ КОСТУРИТЕИМАЩЕ ЕДИН КОЛЕГА които каза че ловЯЛИ ПО700 броя на ден .(тук си задавам въпроса по колко рибки си купуват)беше супер изкарване с много иживявания но за съжеление свърши......снимки малко по касно като ги кача.(ако успея но се надявам на помощ от приятели пак)!!!........................

Последно промяна от BEAGLE на Вто Сеп 18, 2007 9:41 am, променено общо 1 път.

Колега BEAGLE,
начина по който си написал поста си е обида и за майчиния ни език и за тези които го четат! И аз не съм много грамотен, но се старая да направя каквото мога, най-вече заради младите колеги (децата) които посещават този форум!
Репортажа май по-добре да не коментирам!
П.П. Не се опитвай да пунтираш 5кила, той има стил!
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво отрепали сте ги .В буквалния смисъл

За следващия път да знаеш ,че пастървата не е за промишлен риболов(барабар с малките) и най-малко да сложите по-големи куки с повече стръв както каза Snegk
Че с тва темпо на обезрибяване на "Доспат"(вече и нарочно изпуснатите садки не могат да насмогнат да зарибяват язовира ) скоро ще ловим шушулки там 

За следващия път да знаеш ,че пастървата не е за промишлен риболов(барабар с малките) и най-малко да сложите по-големи куки с повече стръв както каза Snegk

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
да започнах с 12 след което преминах на 8 ..и слагах максимум червеи по 7-8 второ кои е казал че сам зел цялата риба.........тези които оцеляваха бяха пускани в нас имам кам 50 риби които нямаха никакав шамс за оцеляване...............за това коелги немисля че имате право да коментирате по този начин....................и на колегата които мисли че трима човека с по една плувка могат да обезрибат язовир като доспат изкам да му кажа че НЕразбира грам от риболов..............

- ceno cenov
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата

Колега ceno cenov,
момчето не е толкова младо, щом кара кола (на Лобош) и пие бира. Повечето колеги по "тез форуми" (предполагам и ти вкючително) се мъчим да пишем на разбираем език постовете си, не за да блеснем с интелект, а за да бъде по-приятно на хората да ни четат щурутиите. Ако по форумите някой се опитва да промени граматиката в българския език, то подобно поведение няма да толерирам!
Аз съм риболовец с 33 годишен стаж. Ловил съм пъстърви на Доспат преди младежа да е бил роден. Не знам за каква завист говориш!
Един съвет и от мен - не давай много съвети!
Последно промяна от Dedy на Вто Сеп 18, 2007 2:40 pm, променено общо 2 пъти.
-
- и господ не е толокова добър
BEAGLE ще те помоля когато пишеш в няколко форума непиши нищо лошо за другия.Следващия път когато пуснеш тема никой няма да я чете,ако првиш така.Винаги се правите на луди когато не искате да пусните рибата.След слагане на голяма кука съм спирал слънчак да не гълта.И ако искам да не унищожавам рибата ще сменя стръвта и пак няма да хващам мъници.По въпроса дали трима могат да обезрибят язовир,ще кажа,че могат:Защото на година минават 100 000 по 50 бр ти кажи дали могат.Към господин Ценов:когато пуснеш тема,че си хванал 10 риби и си пуснал 9 тогава ще получиш от колегите похвали.
- ceno cenov
- разбира нещата
Ами Dedy, виж сега. Много често се случва, когато някои колега се похвали с добър улов все да се намери някои да го скастри, че не е пуснал рибата или че е проявил някакви жестокости и т.н...
Гледам си се регистрирал на скоро във форума. Ако го следиш от по дълго време ще знаеш, че вече не може да се получи сносна и достоверна информация (с изключение на ЛС) именно поради причината, че които е имал слука си трае, за да не го псуват публично. И в крайна сметка е пуснал, каквото е могъл да запази живо. Какво повече се очаква да направи. Да си прибере въдицата в калъфа и да пусне една тема в "Неуспешни излети" ли. Евала на BEAGLE, че е споделил всичко точно и ясно, без да крие места, стръв и т.н.
Поздрави на всички.
П. П. За завистта не го приемай толкова буквално. Далеч съм от мисълта някои да завижда за 50 рибета. Виж за едно, ама РИБЕ аз лично не се удържам (благородно
разбира се.)
Гледам си се регистрирал на скоро във форума. Ако го следиш от по дълго време ще знаеш, че вече не може да се получи сносна и достоверна информация (с изключение на ЛС) именно поради причината, че които е имал слука си трае, за да не го псуват публично. И в крайна сметка е пуснал, каквото е могъл да запази живо. Какво повече се очаква да направи. Да си прибере въдицата в калъфа и да пусне една тема в "Неуспешни излети" ли. Евала на BEAGLE, че е споделил всичко точно и ясно, без да крие места, стръв и т.н.
Поздрави на всички.
П. П. За завистта не го приемай толкова буквално. Далеч съм от мисълта някои да завижда за 50 рибета. Виж за едно, ама РИБЕ аз лично не се удържам (благородно

Tи добре ли си, кога Цено ще хване 10 рибиsnegk написа:Към господин Ценов:когато пуснеш тема,че си хванал 10 риби и си пуснал 9 тогава ще получиш от колегите похвали.

И сега сериозно - Понеже ходим за риба заедно доста често мога да кажа, че човека е "от нашите" и повечето риби наистина ги пуска

Айде със здраве, момци

Последно промяна от Stefko на Вто Сеп 18, 2007 2:58 pm, променено общо 1 път.
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!