Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Abe, Traper li si,triper li si-stoi si v Germaniq,tam si nameri garaz
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тц тц тц мен ми беше интересно какво е ловил Шампиона ама няма да разберем май.
КОлега Бг42 явно само 1 от колегите знае кой е Васил и защо му викат шампиона и нито един не знае какво е ловил/ скъсал на корабната, подпитаха те с лек хумор ама не би.
Относно скъсването, за мен скъсване е минимум 50-60 кг риба за ден, или няколко по 10-20 кг в момента.
Преди беше скъсване 30-40 кг, преди беше 3-4 и т.н.
Всеки си има различен критерии спрямо местата където лови.
КОлега Бг42 явно само 1 от колегите знае кой е Васил и защо му викат шампиона и нито един не знае какво е ловил/ скъсал на корабната, подпитаха те с лек хумор ама не би.
Относно скъсването, за мен скъсване е минимум 50-60 кг риба за ден, или няколко по 10-20 кг в момента.
Преди беше скъсване 30-40 кг, преди беше 3-4 и т.н.
Всеки си има различен критерии спрямо местата където лови.
- трапера
- сериозен играч
Kasabinho,благодаря за съвета!!! Баниска беше на първо място списъка ми с фаворити
Особенно,след като си направих труда да прочета твоите 30 мъдри мнения.

bg42=? Може би "бай ГанЮ"??? В 22.10ч,трябва вече да се намали пиенето и пушенето! В Германия си имам гараж,явно не си разбрал в Русе за какво ми е. Не се познаваме,но от писанията ти,заключавам,че не бих искал да направя с теб съвместен риболов.Примерно.bg42 написа:Abe, Traper li si,triper li si-stoi si v Germaniq,tam si nameri garaz
Особенно,след като си направих труда да прочета твоите 30 мъдри мнения.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз викам да спрем да спамим и да дрънкаме глупости. Това, че колегата не разбира от майтап си е негов проблем. Скъсали ги, скъса ли, другия път пак да ги скъсат. Попчета ли, платички по педя, каракуди, шарани, амури, моруни, акули ли все тая (беше интересно да разберем, но не би).
Сега по темата - дайте някакво инфо за Реката от последните дни, че не съм стъпвал край водоем от 2 седмици. Сърбят ме ръцете и тази неделя отивам да "късам"
Гледам водата взе да се качва.
Вариант освен Дунав са Янтра и Лом-а. Като последната е крайна дестинация.
Сега по темата - дайте някакво инфо за Реката от последните дни, че не съм стъпвал край водоем от 2 седмици. Сърбят ме ръцете и тази неделя отивам да "късам"

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- dan10
- фен клуб-скобар
И аз така ако има някой нека ни насочи г/д на някъдеbachoivo написа:Аз викам да спрем да спамим и да дрънкаме глупости. Това, че колегата не разбира от майтап си е негов проблем. Скъсали ги, скъса ли, другия път пак да ги скъсат. Попчета ли, платички по педя, каракуди, шарани, амури, моруни, акули ли все тая (беше интересно да разберем, но не би).
Сега по темата - дайте някакво инфо за Реката от последните дни, че не съм стъпвал край водоем от 2 седмици. Сърбят ме ръцете и тази неделя отивам да "късам"Гледам водата взе да се качва.

Впрочем някой знае ли как стоят нещата към КТМто и безмитна зона ?! Благодаря !
Днес зад корабната , от 16 : 00 до към 20:00 , 5 платички размер шамар , и едно зверско късане на фидера 

Хвани и пусни !
Събота вечер ходих да поспинингувам около корабната но не случих нищо. Колегата до мен изкара една бяла рибка на дъно на рибка. Стоях до към 21h, но се уплаших от комарите и си бих камшика!
-
- вече хвърля и на тежко
На 30.07. надвечер се разходих до Сандрово. Водата е ниска и канала между острова и брега е тих и без течение. Все едно си на язовир
Някой твърдят, че при маловодие там не бива да се ходи, ама според мен си е много хубаво даже. Е те тука бях:

От 17.30 до 18.30 ч. си наскубах малко облез за мезе на директния телескоп. Толкова много облез има, че чак ти доскучава да го ловиш
След това се концентрирах върху фидера, който до 21.00ч. се отчете с десет таранки и една платичка. Излизаха такива:

За стръв използвах четири шарени червея на кука 10-ти номер, Оунър Фуна. Захранка Ягода с коноп. От 19.00 до мръкване рибата беше изключително активна. Най-хубавото беше, че ветреца разгонваше комарите, чак накрая се пръсках с препарати
Общо взето много приятен и динамичен риболов се получи. Крайния резултат го снимах в тъмното:

От 17.30 до 18.30 ч. си наскубах малко облез за мезе на директния телескоп. Толкова много облез има, че чак ти доскучава да го ловиш

За стръв използвах четири шарени червея на кука 10-ти номер, Оунър Фуна. Захранка Ягода с коноп. От 19.00 до мръкване рибата беше изключително активна. Най-хубавото беше, че ветреца разгонваше комарите, чак накрая се пръсках с препарати

- djokoriboloveca
- разбира нещата
За добрият рибар, няма малка вода.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
БРАВО!!!deto_g написа:На 30.07. надвечер се разходих до Сандрово. Водата е ниска и канала между острова и брега е тих и без течение...........

Ниска, висока, средна, мътна, бистра, не знам си к'ва.....за няколко години редовно ходене по Реката взех да се убеждавам, че на рибата не и пука много, много и решили да взема, просто си взема

Отново БРАВО!!!

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
-
- ще става разбирач
Зависи за кви риби говориш. За фидер риболова съм съгласен ....
Поздравления на колегата за успешния излет,явно не трябва да се слушат чужди мнения,а да се ходи редовно
Специално когато водата е много мътна, та чак кална, друго освен сомче, аз лично не съм хващал.bachoivo написа:БРАВО!!!deto_g написа:На 30.07. надвечер се разходих до Сандрово. Водата е ниска и канала между острова и брега е тих и без течение...........![]()
Ниска, висока, средна, мътна, бистра, не знам си к'ва.....за няколко години редовно ходене по Реката взех да се убеждавам, че на рибата не и пука много, много и решили да взема, просто си взема
Отново БРАВО!!!

-
- новобранец
Едно бързо инфо от мен за дунавчето.....днес на буната която е под мола(не зная точно как и казвате:))от 18 до 19и30 със спининга хванах две щуклета(писалки)който отидоха да растат със целувка за сбогом
.Един чичка до мен хвана едно сомче около 20см на червеи което веднага пусна за което много ме изкефи.Това е от мен.