Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
bg42
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от bg42 »

Abe, Traper li si,triper li si-stoi si v Germaniq,tam si nameri garaz
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Тц тц тц мен ми беше интересно какво е ловил Шампиона ама няма да разберем май.
КОлега Бг42 явно само 1 от колегите знае кой е Васил и защо му викат шампиона и нито един не знае какво е ловил/ скъсал на корабната, подпитаха те с лек хумор ама не би.

Относно скъсването, за мен скъсване е минимум 50-60 кг риба за ден, или няколко по 10-20 кг в момента.
Преди беше скъсване 30-40 кг, преди беше 3-4 и т.н.
Всеки си има различен критерии спрямо местата където лови.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Kasabinho,благодаря за съвета!!! Баниска беше на първо място списъка ми с фаворити :lol:
bg42 написа:Abe, Traper li si,triper li si-stoi si v Germaniq,tam si nameri garaz
bg42=? Може би "бай ГанЮ"??? В 22.10ч,трябва вече да се намали пиенето и пушенето! В Германия си имам гараж,явно не си разбрал в Русе за какво ми е. Не се познаваме,но от писанията ти,заключавам,че не бих искал да направя с теб съвместен риболов.Примерно.
Особенно,след като си направих труда да прочета твоите 30 мъдри мнения.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Аз викам да спрем да спамим и да дрънкаме глупости. Това, че колегата не разбира от майтап си е негов проблем. Скъсали ги, скъса ли, другия път пак да ги скъсат. Попчета ли, платички по педя, каракуди, шарани, амури, моруни, акули ли все тая (беше интересно да разберем, но не би).
Сега по темата - дайте някакво инфо за Реката от последните дни, че не съм стъпвал край водоем от 2 седмици. Сърбят ме ръцете и тази неделя отивам да "късам" :D Гледам водата взе да се качва.
Вариант освен Дунав са Янтра и Лом-а. Като последната е крайна дестинация.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

bachoivo написа:Аз викам да спрем да спамим и да дрънкаме глупости. Това, че колегата не разбира от майтап си е негов проблем. Скъсали ги, скъса ли, другия път пак да ги скъсат. Попчета ли, платички по педя, каракуди, шарани, амури, моруни, акули ли все тая (беше интересно да разберем, но не би).
Сега по темата - дайте някакво инфо за Реката от последните дни, че не съм стъпвал край водоем от 2 седмици. Сърбят ме ръцете и тази неделя отивам да "късам" :D Гледам водата взе да се качва.
Вариант освен Дунав са Янтра и Лом-а. Като последната е крайна дестинация.
И аз така ако има някой нека ни насочи г/д на някъде :drinkers:
Впрочем някой знае ли как стоят нещата към КТМто и безмитна зона ?! Благодаря !
famee
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от famee »

Днес зад корабната , от 16 : 00 до към 20:00 , 5 платички размер шамар , и едно зверско късане на фидера :)
Хвани и пусни !
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Някакво развитие по Дунава около Русе?
Изображение
peterman
новобранец
новобранец

Мнение от peterman »

Събота вечер ходих да поспинингувам около корабната но не случих нищо. Колегата до мен изкара една бяла рибка на дъно на рибка. Стоях до към 21h, но се уплаших от комарите и си бих камшика!
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

На 30.07. надвечер се разходих до Сандрово. Водата е ниска и канала между острова и брега е тих и без течение. Все едно си на язовир :) Някой твърдят, че при маловодие там не бива да се ходи, ама според мен си е много хубаво даже. Е те тука бях:
Изображение
От 17.30 до 18.30 ч. си наскубах малко облез за мезе на директния телескоп. Толкова много облез има, че чак ти доскучава да го ловиш :lol: След това се концентрирах върху фидера, който до 21.00ч. се отчете с десет таранки и една платичка. Излизаха такива:
Изображение
За стръв използвах четири шарени червея на кука 10-ти номер, Оунър Фуна. Захранка Ягода с коноп. От 19.00 до мръкване рибата беше изключително активна. Най-хубавото беше, че ветреца разгонваше комарите, чак накрая се пръсках с препарати :D Общо взето много приятен и динамичен риболов се получи. Крайния резултат го снимах в тъмното:
Изображение
Изображение
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

За добрият рибар, няма малка вода.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

deto_g написа:На 30.07. надвечер се разходих до Сандрово. Водата е ниска и канала между острова и брега е тих и без течение...........
БРАВО!!! :)
Ниска, висока, средна, мътна, бистра, не знам си к'ва.....за няколко години редовно ходене по Реката взех да се убеждавам, че на рибата не и пука много, много и решили да взема, просто си взема :)
Отново БРАВО!!! :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Зависи за кви риби говориш. За фидер риболова съм съгласен ....
berbat82
новобранец
новобранец

Мнение от berbat82 »

Поздравления на колегата за успешния излет,явно не трябва да се слушат чужди мнения,а да се ходи редовно
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

bachoivo написа:
deto_g написа:На 30.07. надвечер се разходих до Сандрово. Водата е ниска и канала между острова и брега е тих и без течение...........
БРАВО!!! :)
Ниска, висока, средна, мътна, бистра, не знам си к'ва.....за няколко години редовно ходене по Реката взех да се убеждавам, че на рибата не и пука много, много и решили да взема, просто си взема :)
Отново БРАВО!!! :)
Специално когато водата е много мътна, та чак кална, друго освен сомче, аз лично не съм хващал.
Изображение
^6tukar4eto^
новобранец
новобранец

Мнение от ^6tukar4eto^ »

Едно бързо инфо от мен за дунавчето.....днес на буната която е под мола(не зная точно как и казвате:))от 18 до 19и30 със спининга хванах две щуклета(писалки)който отидоха да растат със целувка за сбогом :D .Един чичка до мен хвана едно сомче около 20см на червеи което веднага пусна за което много ме изкефи.Това е от мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”