Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

ремонт на бинокъл
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
ремонт на бинокъл
привет колеги
подариха ми бинокъл Силва 10х25, но се счупи и нямам гаранция. Поправката е елементарна но не мога да намеря такова болтче, ако някой може да даде съвет ще съм признателен (все пак в форума има хора с различни професии)
Търся само болчето, това другото му е шапчица, без която пак ще работи.
само да спомена, че на едно място в София, само за да го прегледат ми искат 15 лв

подариха ми бинокъл Силва 10х25, но се счупи и нямам гаранция. Поправката е елементарна но не мога да намеря такова болтче, ако някой може да даде съвет ще съм признателен (все пак в форума има хора с различни професии)
Търся само болчето, това другото му е шапчица, без която пак ще работи.
само да спомена, че на едно място в София, само за да го прегледат ми искат 15 лв

Re: ремонт на бинокъл
Вземи го с теб и иди на стругар, ще ти вземе стотинки, гледам, че не е сложен елемент .... Успех ..
мерси, ще пробвам, макар че си мисля че е много малко и стругар няма да може да го направи това
Провери резбата дали е 3.0 или 2.6 мм.
Имах същия проблем, но с руски стар бинокъл.Оправих го,като ползвах резбата и цилиндъра от щекера на тенджера с горен реотан.Има го по магазините за резервни части.Струва стотинки.
Имах същия проблем, но с руски стар бинокъл.Оправих го,като ползвах резбата и цилиндъра от щекера на тенджера с горен реотан.Има го по магазините за резервни части.Струва стотинки.