Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Риболов в Турция, голям кеф
Модератор: dantho.mihov
Риболов в Турция, голям кеф
Здравейте колеги.
Първо честито на всички именници, със здраве.
Пиша по повод на това, че един приятел ходил събота и неделя на риба в.......Турция. Не че съм много изненадан, но знаех за Гърция само, както и да е. Та ходили със сина му на някакъв язовир, не го запомних, но пътя от Кърджали до там бил около 2,5 часа заедно с минаването на границата /трябвало само червен паспорт и готово/.
Та относно риболова не взели целия набор сопи щото мислели да търсят само шаран и разбира се направили голяма грешка. Язовира бил два пъти по малък от Тракиец, Хасковско за тези дето го знаят. Та шаран не хванали, но резултата бил следния: на царевица на дъно и плувка към 30 кила червеноперка едра, 2 пъстърви едната около 800 грама, сомче към 2 кила на червей. Около тях местните /които били пълни аборигени и ловили на шишета/
хванали 2 щуки по около 3 кила на рибе, и Каленик на дъно, парчета по половинка. Та тоя познат вика ако си бях взел целия антураж и лодката щях да ги разпилея, а пък е сериозен рибар и не вярвам да си измисля. Знае перфектно турски и местните въобще не били чували за мрежи...... Та общо взето язовира врял от риба. Разходите били 50 кинта за гориво, ама вика като си вземеш цигарки нтяколко стека на смешни кинти, прах за пране и уиски за брега
си на далавера даже. Брега бил толкова чист, че мустанало неудобно даже......
Еми общо взето и аз отивам утре да си вадя червен паспорт и сбогом на риболова в България. Тука на нашите язовири им ебахме майката /без извинение/, мрежи, мръсотия и така нататъка.........
Молбата ми е ако някой е правил подобни излети скоро да даде малко инфо, мисля си че ще е интересно.
Първо честито на всички именници, със здраве.
Пиша по повод на това, че един приятел ходил събота и неделя на риба в.......Турция. Не че съм много изненадан, но знаех за Гърция само, както и да е. Та ходили със сина му на някакъв язовир, не го запомних, но пътя от Кърджали до там бил около 2,5 часа заедно с минаването на границата /трябвало само червен паспорт и готово/.
Та относно риболова не взели целия набор сопи щото мислели да търсят само шаран и разбира се направили голяма грешка. Язовира бил два пъти по малък от Тракиец, Хасковско за тези дето го знаят. Та шаран не хванали, но резултата бил следния: на царевица на дъно и плувка към 30 кила червеноперка едра, 2 пъстърви едната около 800 грама, сомче към 2 кила на червей. Около тях местните /които били пълни аборигени и ловили на шишета/

Еми общо взето и аз отивам утре да си вадя червен паспорт и сбогом на риболова в България. Тука на нашите язовири им ебахме майката /без извинение/, мрежи, мръсотия и така нататъка.........
Молбата ми е ако някой е правил подобни излети скоро да даде малко инфо, мисля си че ще е интересно.
НАСЛУКА
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
в една от сериите на изключително тьпия филм "матрицата" има едно изказване на "лошия",което доста ме впечатли,а именно:
"вие,хората нямате еквивалент на тая земя-всяко сьщество някак си се приспособява и успява да живее в хармония с другите видове,а единственото,което се сещам да прилича на вас са..ВИРУСИТЕ
т.е.-единственото нещо,което разрушава тотално своя гостоприемник,без да мисли за последствията"-импровизирам ест,ама мисля,че идеята е ясна?или?сещам се един виц:
питали ХАмериканеца:ако ти дадьт един вагон ябьлки ,кво ще направиш?ще ги продам с печалба,ще купя два и ще направя бизнес...
питали сьщото французина..ще направя калвадос(ябьлкова ракия,ако не знае некой)
питали шопа,а той казал-колко моем ше изядем,а кои не моем-ше ги нахапем,та никой да ги не яде
сори-тва е бруталната истина
"вие,хората нямате еквивалент на тая земя-всяко сьщество някак си се приспособява и успява да живее в хармония с другите видове,а единственото,което се сещам да прилича на вас са..ВИРУСИТЕ

питали ХАмериканеца:ако ти дадьт един вагон ябьлки ,кво ще направиш?ще ги продам с печалба,ще купя два и ще направя бизнес...
питали сьщото французина..ще направя калвадос(ябьлкова ракия,ако не знае некой)
питали шопа,а той казал-колко моем ше изядем,а кои не моем-ше ги нахапем,та никой да ги не яде

сори-тва е бруталната истина

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
дали под "вие,хората" са немали впредвид..."вие,БУЛГАРИТЕ"
ма хич не ми е смешно,сега на дунав видех сумати готини хора,ама като има направих забележка за боклука ми казаха така-ми то всички хвьрлят..а като казах,че от НЯКЬДЕ ТРРЕБА ДА СЕ ПОЧНЕ и разбрах,че "и ти си прав"..толкова!!!нема оправия-аз отдавна се предадох!децата ни дано се усетят

Първо за колегата отгоре - не съм казал, че след като е хванал 30 кила червеноперка си я е мъкнал 200 км. до вкъщи, през границата и т.н. Исках просто да кажа, че за разлика от повечето наши водоеми, ходенето на риба в "дивашка" Турция май си е голям кеф, при това далеч по евтино от повечето наши платени водоеми. на всичкото отгоре държи прилично количество риба и то не само шаран и толстолоб, а пъстърва, сом, каленик, щука и други, каквито повечето от нас не са и виждали на живо отдавна. Иначе момчето си е взело само сомчето и двете пъстърви. А това че му е станало неудобно си чиста проба метафора, не приемайте всичко толкова сериозно, да неудобно му било даже фаса да си хвърли, какво остава за други екстри с каквито е пълно при нас.
Така че някои хора да не се заяждат, просто исках да бъда полезен и така, който не му харесва идеята да си ходи между боклуците, да си хвърля сопите между мрежите и да чака цялото лято ония излет дето може да го пише в "успешни"................
Така че някои хора да не се заяждат, просто исках да бъда полезен и така, който не му харесва идеята да си ходи между боклуците, да си хвърля сопите между мрежите и да чака цялото лято ония излет дето може да го пише в "успешни"................
НАСЛУКА
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
4o4o написа:Пъ който не му харесва идеята да си ходи между боклуците, да си хвърля сопите между мрежите и да чака цялото лято ония излет дето може да го пише в "успешни"................
ей за тва говорим,брато-хубаво за информацията,хубаво ви за излета,хубаво всичко-никой не се заяжда ,а и даже не говоря на тебе,ок? и ние сме ходили тук таме
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
наскоро подразбрах,как се ловят щуки по долни цибьр на ....ДРАНЕ-ей па така ва глупост не бях чувал,ама явно работи-явно некой си е усетил мегдана-наслука на такива,имайки впредвид,че са и местните милиционери
ми кво очаквате тогава?то закона щом не бди,а е насьскан от лакомия-пу да се задавят дано-нема некой по дунав,дето да лови риба нормално-и да има сигурно му се смеят,като на местния идиот
дано се задавят,пак пожелавам 

Аз също не го казах на теб, а на колегата zinkpower, но няма значение и ти на там биеш. Пък кой къде е ходил си е за него, да е жив и здрав. Лошо няма, напротив.
Лошото е че с нашия манталитет си направихме всичко на бунище, ама виновни сме всички от най-старите до най-младите. То какво ли не ни е бунище, ама карай да върви
. Лошото е също и в това което става под моята темичка, като го разбереш него ще разбереш от къде идват и мизериите по язовирите. Щото като напишеш нещо, с което по никакъв начи не се опитваш да обидиш никой, напротив опитваш се да дадеш някаква идейка, повечето почвад да злословят, ма колко риба е взел, ма що му било неудобно, ма ще ебем майката и на язовирите в Турция................ Ей така става и с бунищата - правиш една детска площадка например, а хората после вместо да и се радват, като си легнеш отиват там да си хвърлят кофите. Отговорите са пред теб, постоянно.
Май такава ни е породата.
Лошото е че с нашия манталитет си направихме всичко на бунище, ама виновни сме всички от най-старите до най-младите. То какво ли не ни е бунище, ама карай да върви

Май такава ни е породата.
НАСЛУКА
Чочо,извиниявай че отговора ми беше малко хаплив ,ама след съботно-неделните ми излети нещо се бях понапушил.Ще ти опиша за какво става дума .В събота следобяд ме заведоха на яз.Судена -Пернишко.То за да отидеш там са 300 чудеса.На гиола заварихме 2 дето успяха да хванат 4 шаранчета по около 500 гр и единия веднага телефонира за да сложели в къщи тигана.За 10 лв купих шаранчетата (едното вече живее в водоемчето на фирмата ,дето работя с още 10 като него,останалите 3 в язовира ).Та момчето ми обясни че при добър ден хващал по 10 кила шаран.Аз го питам :1 шаран =10 кг или 20 по 500гр.Отговора ,,то шарана над кило нерасте..'' По тоя излет няма повече коментар.В неделя отивам рано сутринта на друг язовир.Нормално успешно-неуспешно къване на костур и червеноперка.Към 10 часа идва една компания ,почват риболова и до към 13 часа прибират всичко закачено на куките.Само 3-4 охлюва неприбраха.Кам 13.30 извадих едно 30 см бяло рибе,помолих ги да ме снимат с телефона и взех че го върнах във водата.Щяха да ме бият.единия от тях, запърви път на риба, неистово почна да ме разпитва ,,що бялата риба не се яде..."" омръзнаха ми и събрах за 6 път това лято на това място боклука.Кладата горя около30 минути.,,Колегите ''до мен ми предложиха ,,ако искам да изгоря и техния боклук и защо не отида при Бойко та да реша проблема с боклука на Сф"' .Вече съм решил да ходя на риба само през седмицата ,та да срещам по малко такива ,,колеги''.Вчера отивм на работа.Един там почва да ми обяснява как в събота бил на Дунав:,,С телефон ,брато биеш само едрата риба,що се занимаваш с тия въдици,за 1 час фанахме 50 кила''..Обещал съм му ,че къде го срещна на вода ще го правя на водолаз...Та незнам как е в Турция ,ама в БГ е така.Не че съм от тези дето само се снимат с рибата ,ама и от месарите ми писна.Пак се извиниявам че те засегнах.И пак ти бладодаря за инфото.И наслука.и само трофей.