Амур на Янтра (20.07.2012)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Re: Амур на Янтра (20.07.2012)

Мнение от pacho109 »

real1980 написа:
maranzika написа:Хубава риба колега.Доста борба е паднала ми се струва докато я извадиш.
Просто от любопитство:замислял ли си се от къде има амур в този участък на Янтра? :wink: :wink: Не е заяждане,а наистина трябва повечко хора да участват в следващото зарибяване. :wink: :wink:
Жив и здрав.
Здравеи колега. Мога само да ти кажа че в този участък на Янтра между долен трамбеш до крушето има доста амури и то трофеини. Тази риба е страшно хитра и предпазлива. Аз храня само с царевица а в нея нямаше нито едно зърно а само водорасли. Ти се замисли. Вероятно амурите са пуснати при зарибяване,а рибата е е над 6 години предполагам.
Изкушила се,то само с водорасли .....:lol: Не съм сигурен ,че амура е от хитрите риби :idea:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Нямаше да пиша в тая тема, след няколкото поста които прочетох......... не издаржах просто!!!!
"Колега" всеки, който нарушава закона е бракониер не само тези с мрежите, а ти нарушаваш закона като си заметнал повече от една въдица. Щом ви е страх да званите на ИАРА и плюс това прибирате всяка уловена риба след някоя друга година ще ми хванеш "амура"
Тук не става въпрос кой ходи на платено и кой не и какво е майсторство. Щом амура не е имал царевица в стомаха си това означава, че тя е случайно уловена, а не е привлечена от захранката ти и следователно едва ли може да се говори за някакво майсторство.
Щом тази ти е първата мерна риба, а си ходил много пъти с кого си споделил маломерните?
Някаде из форумните правила мисля, че пишеше да не се пускат снимки с риби в домашни условя освен в секция "Кльопачка".

п.п.И сезала ти е много як каква марка е хахахаха !!!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Стига, dunavski,
Може би трябва да има някаква мярка и за такива като теб. Къде видя маломерки в тази тема?
Щото аз видях една ! голяма ! риба хваната на свободен водоем !

Колега real1980,
Хубаво е всеки, който пише, вкл. и в "Излетите" просто да прочете правилата на форума и да не поства снимики на риби, които не са разрешени - напр.вързаните с нещо/въже, сезал и пр./.
Защото така давате повод на група "критици" и "светци" да обругават всички риболовци, които ловят на свободни водоеми и взимат част от улова за себе си!
На теб - наслука!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Ще се изкуша и аз да пиша в темата.Макар,че ще бъда посрещнат на нож :axe: но какво да се прави.Мисля,че сме били свидетели на много репортажи на колеги с взети риби :!: :!: :!: и въпреки това завършили със 100 процента позитивни коментари.Та в този ред на мисли,смятам,че просто трябва да знаеш как да си подредиш излета.Ако колегата си беше модерирал добре темата с едни хубави снимки с този трофеен амур,споделил техника и тактика и накрая си каже,че амура е консумиран в компанията на добри приятели,та по-хубаво от това здраве му кажи.Но до като се сервират такива снимки ще има и кофти коментари.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
_ribar4eto_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от _ribar4eto_ »

Свиркайте някой път и аз да дойда с вас,живея в Сушица,но от 1 год. и не познавам местата за риболов.Невероятна риба, аз един път търсих сомове около Драганово,но останах капо,кълваха дребни уклейки.
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

dunavski написа:Нямаше да пиша в тая тема, след няколкото поста които прочетох......... не издаржах просто!!!!
"Колега" всеки, който нарушава закона е бракониер не само тези с мрежите, а ти нарушаваш закона като си заметнал повече от една въдица. Щом ви е страх да званите на ИАРА и плюс това прибирате всяка уловена риба след някоя друга година ще ми хванеш "амура"
Тук не става въпрос кой ходи на платено и кой не и какво е майсторство. Щом амура не е имал царевица в стомаха си това означава, че тя е случайно уловена, а не е привлечена от захранката ти и следователно едва ли може да се говори за някакво майсторство.
Щом тази ти е първата мерна риба, а си ходил много пъти с кого си споделил маломерните?
Някаде из форумните правила мисля, че пишеше да не се пускат снимки с риби в домашни условя освен в секция "Кльопачка".

п.п.И сезала ти е много як каква марка е хахахаха !!!!!
Колегата "dunavski" винаги ме е изумявал с интересно тъпите си коментари ,но точно за това ми е интересен и не мога да се здаржа да не му отговоря и аз. За броя на въдиците си супер прав. Ходя с 3 данни винаги. В този ред на мисли всички шаранджии в този форум и в цяла българия са браконери. Освен ако дунавски ходи само с 1. Така че с твърдението си за браконерство се изказа супер смешно. Напиши го това примерно на някои модератор че е браконер или за теб магарето с 3 въдици се брои за една :D :D :D . Моите са на стоики :lol: :lol: :lol: . Ако започнеш да обвиняваш всички с повече от 1 въдица ще си 1 "смешник" по реининг в саита. Нощен риболов не практикувам и го казах много ясно. За това че някои не е звъннал мога да се дразня,но не да обвинявам хората които нощуват. Всеки сам решава как да постапи. Поставих този въпрос като една от причините за труден риболов.
Никога не съм говорил за маисторство и според мен рибата е хваната случаино. Сега пак се изказа тъпо и неподготвено за мерните и маломерните като целта ти е заяждане. Всеки които е прочел внимателно какво съм написал ще разбере смисъла които влагаш ти.
Единственото с което съм съгласен от твоята критика е за снимките в домашни условия. Така или иначе не съжалявам за тези снимки тъи като на реката нямаше кои да ме снима с рибата.

п.п От сега нататък ще кръстя сезала си "dunavski".
за сметка на копувача!
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

Красимир Атанасов написа:Ще се изкуша и аз да пиша в темата.Макар,че ще бъда посрещнат на нож :axe: но какво да се прави.Мисля,че сме били свидетели на много репортажи на колеги с взети риби :!: :!: :!: и въпреки това завършили със 100 процента позитивни коментари.Та в този ред на мисли,смятам,че просто трябва да знаеш как да си подредиш излета.Ако колегата си беше модерирал добре темата с едни хубави снимки с този трофеен амур,споделил техника и тактика и накрая си каже,че амура е консумиран в компанията на добри приятели,та по-хубаво от това здраве му кажи.Но до като се сервират такива снимки ще има и кофти коментари.
Колега напълно съм съгласен с теб. Просто елемента "dunavski" винаги е търсил заяждането с мен. Особенно с браконерството за повече от 1 въдица. Ако аз съм браконер значи всички шаранджии в българия са браконери.
за сметка на копувача!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Не слагай всички шаранджии под общ знаменател ! А сега отговори на въпроса на река с колко въдици е разрешено по закон за да спре полемиката ?! Просто снимките от излета ти са кофти това е ! Няма нужда да те снима някой с рибата - просто снимай самата риба на водоема толкова ли е трудно ? А когато се прибереш си прави цяла фотосесия с нея , ако искаш за ЛИЧНАТА ти галерия ! По ясно не мога да ти го кажа .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

G.Petkov написа:Стига, dunavski,
Може би трябва да има някаква мярка и за такива като теб. Къде видя маломерки в тази тема?
Щото аз видях една ! голяма ! риба хваната на свободен водоем !

Колега real1980,
Хубаво е всеки, който пише, вкл. и в "Излетите" просто да прочете правилата на форума и да не поства снимики на риби, които не са разрешени - напр.вързаните с нещо/въже, сезал и пр./.
Защото така давате повод на група "критици" и "светци" да обругават всички риболовци, които ловят на свободни водоеми и взимат част от улова за себе си!
На теб - наслука!
Единствената критика с която съм съгласен са снимките в домашни условия. Всичко останало са тапизми от колегата "dunavski" (светеца с една въдица).
Успех и на теб
за сметка на копувача!
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

С.Върбанов написа:Не слагай всички шаранджии под общ знаменател ! А сега отговори на въпроса на река с колко въдици е разрешено по закон за да спре полемиката ?! Просто снимките от излета ти са кофти това е ! Няма нужда да те снима някой с рибата - просто снимай самата риба на водоема толкова ли е трудно ? А когато се прибереш си прави цяла фотосесия с нея , ако искаш за ЛИЧНАТА ти галерия ! По ясно не мога да ти го кажа .
Съгласен съм с теб за кофти снимките и го приемам за критика. На реката се лови с 1 въдица! А сега ти ми кажи колко шаранжии ходят с една :D ... Малко тъп става спора за брои въдици защото и никои не го спазва. Миналата седмица минаха на проверка и глоби отнесоха всички с повече от 3. Сега ти кажи защо ??? До 3 никои не прави проблем дори проверяващите...
за сметка на копувача!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Това ,че се назначават невежи от бюрото по труда само и само да им се създаде някаква работа не е оправдание след , като познаваш закона и умишлено не го спазваш ! На река би трябвало да си с една , а колко шаранджии ходят с по 1 не мога да ти кажа . Просто никой от горе не обръща внимание къде и какви кадри се назначават , а са на принципа - създавайте работни места , което е мега глупост защото квалифицирани хора стоят без работа за сметка на такива малоумници дето са минали на проверка при теб ! Разбери кои са тези проверяващи , ако можеш и ще им съдействаме за уволнение и то не за друго , а за непознаване материята на работата им ! Все едно пожарникар да не знае как да гаси пожар - колко жертви ще има тогава / в случая жертвите са рибите !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Аз в крайна сметка така и не разбрах кои са критиците, кои са светците и кои са месарите и тези които се крият зад гърба на мрежарите. Щом в България да спазваш закона означава да си смешник еми добре може и да съм такъв, но поне когато приятели като ми звъннат и ми кажат еди къде си има бракониери отиваме и ги хващаме, а не рева като вдовица за кур и някои да ми е виновен.
Аз искам този форум да стане пространство за модерен спортен риболов и не мога да разбера какъв е този стремеж всеки да тъпче търбуха и утре да вика "Днес не кълве нещо" еми няма да кълве като всичко тъпчете у чувалите.
И преставям си как наредени около масата приятелите ти се възхищават как си уловил тази "голяма" риба и ти вече удрях гъза у тавана ама те хората са го казали "Гъз глава затрива" ахахххахахаха!!!!

Тази тема трябваше да се заключи още от първата страница защото още от снимките е ясни какво ще последва.
Това оправдание с бракониерите е вече доста тъпо и детинско и някак си не върви.Искам авторско право за новата марка и щом си кръстил сезала на мене дано следващия път като решиш да бесиш някоя риба да се сетиш за мене и да разбереш, че мястото на рибата е в реката, а не в чинията.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:evil: Бая се чудех от начало дали да писвам в тази тема и признавам си от начало се бях засилил да поздравя момъка с улова, докато не стигнах до мнението му за закона и броя въдици. Колкото и да съм толерантен и да мога да приема, задържането на разрешените от закона килограми и бройки, толкоз и ми е гадно и неспазването му/по всеки 1 начин/ :evil: . Първоначално бях готов да го оправдая с незнание и че живее в Испания, но от изказванията му виждам, че е запознат и съзнателно надвишава брой въдици, което си е живо престъпление/независимо от мащаба(някой ще каже има и по-големи)/, не че съм от най-праведните, но най-голямото ми нарушение е че по някога връзвам 3 куки вместо 2 на дънарките. Нощем не ловим, предпочитам с авери да си кажа :drinkers: /има хора де ме знаят и могат да го потвърдят/. Така че когато човека си промени отношението към законите и нормите, тогава и ще получи поздравления от мен :? .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

real1980 написа:
ribolovcho написа:Колко въдици беше хвърлил колега...и на коя подред ти удари...

18 бях хвърлил,а ми удари на 19–стата. И на всичко отгоре съм без билет. Да не ме издадеш!
Ей го нашия човек с колко въдици лови на река ама иначе устите на всички ви много плямпат :twisted: :twisted: :twisted: .
Изображение
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Стига сте се яли ,че ще ви дам на ей тоя -

Изображение

Да ви шибне по една тояга ( с перо ) :lol:

Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”