Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Амур на Янтра (20.07.2012)
- pacho109
- сериозен играч
Re: Амур на Янтра (20.07.2012)
Изкушила се,то само с водорасли .....real1980 написа:Здравеи колега. Мога само да ти кажа че в този участък на Янтра между долен трамбеш до крушето има доста амури и то трофеини. Тази риба е страшно хитра и предпазлива. Аз храня само с царевица а в нея нямаше нито едно зърно а само водорасли. Ти се замисли. Вероятно амурите са пуснати при зарибяване,а рибата е е над 6 години предполагам.maranzika написа:Хубава риба колега.Доста борба е паднала ми се струва докато я извадиш.
Просто от любопитство:замислял ли си се от къде има амур в този участък на Янтра?![]()
Не е заяждане,а наистина трябва повечко хора да участват в следващото зарибяване.
![]()
![]()
Жив и здрав.

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нямаше да пиша в тая тема, след няколкото поста които прочетох......... не издаржах просто!!!!
"Колега" всеки, който нарушава закона е бракониер не само тези с мрежите, а ти нарушаваш закона като си заметнал повече от една въдица. Щом ви е страх да званите на ИАРА и плюс това прибирате всяка уловена риба след някоя друга година ще ми хванеш "амура"
Тук не става въпрос кой ходи на платено и кой не и какво е майсторство. Щом амура не е имал царевица в стомаха си това означава, че тя е случайно уловена, а не е привлечена от захранката ти и следователно едва ли може да се говори за някакво майсторство.
Щом тази ти е първата мерна риба, а си ходил много пъти с кого си споделил маломерните?
Някаде из форумните правила мисля, че пишеше да не се пускат снимки с риби в домашни условя освен в секция "Кльопачка".
п.п.И сезала ти е много як каква марка е хахахаха !!!!!
"Колега" всеки, който нарушава закона е бракониер не само тези с мрежите, а ти нарушаваш закона като си заметнал повече от една въдица. Щом ви е страх да званите на ИАРА и плюс това прибирате всяка уловена риба след някоя друга година ще ми хванеш "амура"
Тук не става въпрос кой ходи на платено и кой не и какво е майсторство. Щом амура не е имал царевица в стомаха си това означава, че тя е случайно уловена, а не е привлечена от захранката ти и следователно едва ли може да се говори за някакво майсторство.
Щом тази ти е първата мерна риба, а си ходил много пъти с кого си споделил маломерните?
Някаде из форумните правила мисля, че пишеше да не се пускат снимки с риби в домашни условя освен в секция "Кльопачка".
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Стига, dunavski,
Може би трябва да има някаква мярка и за такива като теб. Къде видя маломерки в тази тема?
Щото аз видях една ! голяма ! риба хваната на свободен водоем !
Колега real1980,
Хубаво е всеки, който пише, вкл. и в "Излетите" просто да прочете правилата на форума и да не поства снимики на риби, които не са разрешени - напр.вързаните с нещо/въже, сезал и пр./.
Защото така давате повод на група "критици" и "светци" да обругават всички риболовци, които ловят на свободни водоеми и взимат част от улова за себе си!
На теб - наслука!
Може би трябва да има някаква мярка и за такива като теб. Къде видя маломерки в тази тема?
Колега real1980,
Хубаво е всеки, който пише, вкл. и в "Излетите" просто да прочете правилата на форума и да не поства снимики на риби, които не са разрешени - напр.вързаните с нещо/въже, сезал и пр./.
Защото така давате повод на група "критици" и "светци" да обругават всички риболовци, които ловят на свободни водоеми и взимат част от улова за себе си!
На теб - наслука!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Ще се изкуша и аз да пиша в темата.Макар,че ще бъда посрещнат на нож
но какво да се прави.Мисля,че сме били свидетели на много репортажи на колеги с взети риби
и въпреки това завършили със 100 процента позитивни коментари.Та в този ред на мисли,смятам,че просто трябва да знаеш как да си подредиш излета.Ако колегата си беше модерирал добре темата с едни хубави снимки с този трофеен амур,споделил техника и тактика и накрая си каже,че амура е консумиран в компанията на добри приятели,та по-хубаво от това здраве му кажи.Но до като се сервират такива снимки ще има и кофти коментари.

- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
Свиркайте някой път и аз да дойда с вас,живея в Сушица,но от 1 год. и не познавам местата за риболов.Невероятна риба, аз един път търсих сомове около Драганово,но останах капо,кълваха дребни уклейки.
Колегата "dunavski" винаги ме е изумявал с интересно тъпите си коментари ,но точно за това ми е интересен и не мога да се здаржа да не му отговоря и аз. За броя на въдиците си супер прав. Ходя с 3 данни винаги. В този ред на мисли всички шаранджии в този форум и в цяла българия са браконери. Освен ако дунавски ходи само с 1. Така че с твърдението си за браконерство се изказа супер смешно. Напиши го това примерно на някои модератор че е браконер или за теб магарето с 3 въдици се брои за еднаdunavski написа:Нямаше да пиша в тая тема, след няколкото поста които прочетох......... не издаржах просто!!!!

Никога не съм говорил за маисторство и според мен рибата е хваната случаино. Сега пак се изказа тъпо и неподготвено за мерните и маломерните като целта ти е заяждане. Всеки които е прочел внимателно какво съм написал ще разбере смисъла които влагаш ти.
Единственото с което съм съгласен от твоята критика е за снимките в домашни условия. Така или иначе не съжалявам за тези снимки тъи като на реката нямаше кои да ме снима с рибата.
п.п От сега нататък ще кръстя сезала си "dunavski".
за сметка на копувача!
Колега напълно съм съгласен с теб. Просто елемента "dunavski" винаги е търсил заяждането с мен. Особенно с браконерството за повече от 1 въдица. Ако аз съм браконер значи всички шаранджии в българия са браконери.Красимир Атанасов написа:Ще се изкуша и аз да пиша в темата.Макар,че ще бъда посрещнат на ножно какво да се прави.Мисля,че сме били свидетели на много репортажи на колеги с взети риби
![]()
![]()
и въпреки това завършили със 100 процента позитивни коментари.Та в този ред на мисли,смятам,че просто трябва да знаеш как да си подредиш излета.Ако колегата си беше модерирал добре темата с едни хубави снимки с този трофеен амур,споделил техника и тактика и накрая си каже,че амура е консумиран в компанията на добри приятели,та по-хубаво от това здраве му кажи.Но до като се сервират такива снимки ще има и кофти коментари.
за сметка на копувача!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не слагай всички шаранджии под общ знаменател ! А сега отговори на въпроса на река с колко въдици е разрешено по закон за да спре полемиката ?! Просто снимките от излета ти са кофти това е ! Няма нужда да те снима някой с рибата - просто снимай самата риба на водоема толкова ли е трудно ? А когато се прибереш си прави цяла фотосесия с нея , ако искаш за ЛИЧНАТА ти галерия ! По ясно не мога да ти го кажа .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Единствената критика с която съм съгласен са снимките в домашни условия. Всичко останало са тапизми от колегата "dunavski" (светеца с една въдица).G.Petkov написа:Стига, dunavski,
Колега real1980,
На теб - наслука!
Успех и на теб
за сметка на копувача!
Съгласен съм с теб за кофти снимките и го приемам за критика. На реката се лови с 1 въдица! А сега ти ми кажи колко шаранжии ходят с еднаС.Върбанов написа:Не слагай всички шаранджии под общ знаменател ! А сега отговори на въпроса на река с колко въдици е разрешено по закон за да спре полемиката ?! Просто снимките от излета ти са кофти това е ! Няма нужда да те снима някой с рибата - просто снимай самата риба на водоема толкова ли е трудно ? А когато се прибереш си прави цяла фотосесия с нея , ако искаш за ЛИЧНАТА ти галерия ! По ясно не мога да ти го кажа .

за сметка на копувача!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това ,че се назначават невежи от бюрото по труда само и само да им се създаде някаква работа не е оправдание след , като познаваш закона и умишлено не го спазваш ! На река би трябвало да си с една , а колко шаранджии ходят с по 1 не мога да ти кажа . Просто никой от горе не обръща внимание къде и какви кадри се назначават , а са на принципа - създавайте работни места , което е мега глупост защото квалифицирани хора стоят без работа за сметка на такива малоумници дето са минали на проверка при теб ! Разбери кои са тези проверяващи , ако можеш и ще им съдействаме за уволнение и то не за друго , а за непознаване материята на работата им ! Все едно пожарникар да не знае как да гаси пожар - колко жертви ще има тогава / в случая жертвите са рибите !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз в крайна сметка така и не разбрах кои са критиците, кои са светците и кои са месарите и тези които се крият зад гърба на мрежарите. Щом в България да спазваш закона означава да си смешник еми добре може и да съм такъв, но поне когато приятели като ми звъннат и ми кажат еди къде си има бракониери отиваме и ги хващаме, а не рева като вдовица за кур и някои да ми е виновен.
Аз искам този форум да стане пространство за модерен спортен риболов и не мога да разбера какъв е този стремеж всеки да тъпче търбуха и утре да вика "Днес не кълве нещо" еми няма да кълве като всичко тъпчете у чувалите.
И преставям си как наредени около масата приятелите ти се възхищават как си уловил тази "голяма" риба и ти вече удрях гъза у тавана ама те хората са го казали "Гъз глава затрива" ахахххахахаха!!!!
Тази тема трябваше да се заключи още от първата страница защото още от снимките е ясни какво ще последва.
Това оправдание с бракониерите е вече доста тъпо и детинско и някак си не върви.Искам авторско право за новата марка и щом си кръстил сезала на мене дано следващия път като решиш да бесиш някоя риба да се сетиш за мене и да разбереш, че мястото на рибата е в реката, а не в чинията.
Аз искам този форум да стане пространство за модерен спортен риболов и не мога да разбера какъв е този стремеж всеки да тъпче търбуха и утре да вика "Днес не кълве нещо" еми няма да кълве като всичко тъпчете у чувалите.
И преставям си как наредени около масата приятелите ти се възхищават как си уловил тази "голяма" риба и ти вече удрях гъза у тавана ама те хората са го казали "Гъз глава затрива" ахахххахахаха!!!!
Тази тема трябваше да се заключи още от първата страница защото още от снимките е ясни какво ще последва.
Това оправдание с бракониерите е вече доста тъпо и детинско и някак си не върви.Искам авторско право за новата марка и щом си кръстил сезала на мене дано следващия път като решиш да бесиш някоя риба да се сетиш за мене и да разбереш, че мястото на рибата е в реката, а не в чинията.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ей го нашия човек с колко въдици лови на река ама иначе устите на всички ви много плямпатreal1980 написа:ribolovcho написа:Колко въдици беше хвърлил колега...и на коя подред ти удари...
18 бях хвърлил,а ми удари на 19–стата. И на всичко отгоре съм без билет. Да не ме издадеш!

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Стига сте се яли ,че ще ви дам на ей тоя -

Да ви шибне по една тояга ( с перо )
Да ви шибне по една тояга ( с перо )