Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Мой,патент!
Модератор: sapuna
Мой,патент!
Опитът е най-важен за успешен риболов на сом!Аз съм новак и самоук кльонкаджия и искам да споделя две хитринки за колегите-грингос!Докарването до лодката на сом 2-10кг. е лесно,но как да го качим в нея?Много напреднали бъркат с ръка или ръкавица в устата и го изтеглят преспокойно.Не!Не правете тази грешка,защото боли!Хванете спокойно влакното над куките и дигнете сома на горе и хоп в лодката!Късането е невъзможно!Сомът е в лодката,но мърда и бие с опашка?Вземете хавлиена кърпа и го покрийте и сома ще се хипнотизира и няма да мръдне никога!Така вие спокойно ще продължите да си ловите най-комфортно и не е необходимо да се занимавате с връзване на сомове около лодката!Как си представяте 5-6сома,2 въдици и парашут около лодката?Номерът с хавлията е собствено откритие,защото не съм чел никога за него.Това инфо е важно,понеже големия сом е рядкост,а повече се ловят сомчета от този диапазон 2-10кг.!

- чуруликпенчо
- сериозен играч
A какво ги правите толкова много сомове? От постовете на повечето колеги ,останах с впечатление,че ги пускате. Пък то се оказва,че ги опасвате около лодките ,като индианец скалповете около кръста.....
Правилно ли съм разбрал,или нещо бъркам?

Правилно ли съм разбрал,или нещо бъркам?

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- MITKO70
- кандидат преподавател
Здрасти Троли!Много добри" бичменца"имаш в галерията.Това дето срещна умрялия толстолоб ,май излезе добра поличба,ако си спомняш какво ти казах.Предполагам на тролинг си ги хванал?За кърпата има логика и при лова на крокодили го ползват-завиват ги с платнище и се успокояват.А за хващането на долната челюст няма страшно дори с гола ръка ,ама имат чалъм как да стане.Няма да питам къде ги хвана!
Всичко може,но не всеки го можe.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Аз изводите съм ги направил отдавна - едно се говори,а друго се прави. Тъй наречения двоен стандарт.В крайна сметка всеки има право да постъпва както намери за добре.Дразни ме ,когато някой тийнейджър се похвалва,за нещо маломерно и тутакси бива "изяден" от колегите,пък май и те ги правят същите шашкънии. Поне да не се правим на "Честните Калудки от горната махала".Прави си изводи,какво става в момента! Wink
Митко,добра излезе поличбата ше знаиш!Чаткаш ги нещата!На кльонк са,но на филм е лесно да го хванеш за долната челюст и да впиеш пръсти!На практика това крие риск-болезнен!Е на 100 сома веднъж,но ще го помниш цял живот.При мен се случи куката да се откачи и забие в палеца още на първия сом и от тогава нито му бъркам в устата,нито съм изпускал сомове!Прекалено е ценен за да си позволя лукса да го изпускам! 

Здравей Чуруликпенчо,чуруликпенчо написа:A какво ги правите толкова много сомове? От постовете на повечето колеги ,останах с впечатление,че ги пускате. Пък то се оказва,че ги опасвате около лодките ,като индианец скалповете около кръста.....
Правилно ли съм разбрал,или нещо бъркам?![]()
Я ми кажи турук от три кила нагоре как го обработваш, та да не подбелиш очите?! Подобен проблем, само че гастрономически го има и при сомовете - най-добри за хапване са тези до 4-5-7 кила, а всичко отгоре от гастрономическа гледна точка е уклончиво. Затова напоследък виждахме и по телевизии как се пускат сомове над сто кила, а аз лично не съм видял репортаж или на живо някой да пусне обратно сомче от 3 до 7 кила, въпреки че и те са бебета

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Здравей,Доценте!
Както винаги,си точен и конкретен в мненията си.
Аз пък ,завършвам бурканна с маринована риба ,с маломерна зарганка. Много точно пасва на отвора на буркана да се навие цялата.
П.П. Това , май беше за кулинарния раздел.
Както винаги,си точен и конкретен в мненията си.

Аз пък ,завършвам бурканна с маринована риба ,с маломерна зарганка. Много точно пасва на отвора на буркана да се навие цялата.

П.П. Това , май беше за кулинарния раздел.
- man1966
- ще става разбирач
Сомета от по 2-3 кила си ги дигам директно с пръта в лодката-нема кво да пипам влакното.По големките си ги гребем с кепа,а пък като ми дойде нещо над 30 кила тогаз ще му мислим-обаче не ми се вярва да зема да му бъркам из зурлата.Ще го бодна най вероятно с канджичката... 

Я елате рибенца при батко...
патент...
Троли,
КОнкретно за патента:-Имам един диск,на който съм си свалил -сомски,щукарски риболов,направа и работа с кльонк,направа и работа с изкуствени примамки и предложих да изпратя на много сомаджии от риб.форумите,но не проявиха желание и явно не коментират "твоя" патент .Та ..един майстор руснак на сом,като трясне по-голям сом и го дръпне до лодката,1.-ползва канджа;2.ако е по-малък -с "плосък"чук го "парализира"по тиквата и като го дръпне в лодката и освободи от тройката го набутва в чувал,подобен на нашите от изк.тор/но сега има толкова много рамери и яки чували,че...няма проблемза"патента'.Това са методи,когато преценяваш,че пребираш животното.И още нещо;-за плоския чук:??-имам поне 10 катлога/рибарски,в които има точно такива"бухалки",дори с примка за китката,да не се простиш с него при акция/веднага вадя цена от герм.кат./дължина 37см-8 евро/,канджи -знаете,че се произвеждат и продават съвсем легално всички производители,така,че...ти пожелавам много моменти за да реализираш начините за "укротяване"на закарфичените сомоВЕ.Успехи
КОнкретно за патента:-Имам един диск,на който съм си свалил -сомски,щукарски риболов,направа и работа с кльонк,направа и работа с изкуствени примамки и предложих да изпратя на много сомаджии от риб.форумите,но не проявиха желание и явно не коментират "твоя" патент .Та ..един майстор руснак на сом,като трясне по-голям сом и го дръпне до лодката,1.-ползва канджа;2.ако е по-малък -с "плосък"чук го "парализира"по тиквата и като го дръпне в лодката и освободи от тройката го набутва в чувал,подобен на нашите от изк.тор/но сега има толкова много рамери и яки чували,че...няма проблемза"патента'.Това са методи,когато преценяваш,че пребираш животното.И още нещо;-за плоския чук:??-имам поне 10 катлога/рибарски,в които има точно такива"бухалки",дори с примка за китката,да не се простиш с него при акция/веднага вадя цена от герм.кат./дължина 37см-8 евро/,канджи -знаете,че се произвеждат и продават съвсем легално всички производители,така,че...ти пожелавам много моменти за да реализираш начините за "укротяване"на закарфичените сомоВЕ.Успехи
Re: Мой,патент!
Troli написа:Опитът е най-важен за успешен риболов на сом!Аз съм новак и самоук кльонкаджия и искам да споделя две хитринки за колегите-грингос!Докарването до лодката на сом 2-10кг. е лесно,но как да го качим в нея?Много напреднали бъркат с ръка или ръкавица в устата и го изтеглят преспокойно.Не!Не правете тази грешка,защото боли!Хванете спокойно влакното над куките и дигнете сома на горе и хоп в лодката!Късането е невъзможно!Сомът е в лодката,но мърда и бие с опашка?Вземете хавлиена кърпа и го покрийте и сома ще се хипнотизира и няма да мръдне никога!Така вие спокойно ще продължите да си ловите най-комфортно и не е необходимо да се занимавате с връзване на сомове около лодката!Как си представяте 5-6сома,2 въдици и парашут около лодката?Номерът с хавлията е собствено откритие,защото не съм чел никога за него.Това инфо е важно,понеже големия сом е рядкост,а повече се ловят сомчета от този диапазон 2-10кг.!![]()

Отдавна не съм се смял така!
Аз нали съм грингос, сомовете ги неутрализирам с куршум в слепоочието!