Риби и емоции на спининга.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Re: Първи риби и емоции на спининга.

Мнение от koda33 »

Поздравления колега и честит ти спининг)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

На подобни репортажи слагам отметка и ги следя ежедневно!
Еваларката! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Zagrey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Zagrey »

Хубава тема си заформил колега, дано имаш по-чести поводи които да споделяш с нас.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Благодаря отново за поздравленията колеги !
Дойде ли уикенда и "дим да ме няма". Трябва да се разпуска работната седмица няма начин.

Излет N4 :
Събота сутринта реших да посетя яз.Тракиец. Търсих главно хищната риба, но в последствие преминах към риболов на мирна риба.
Сутринта се размятах със изкуствените примамки като целта беше бяла риба или костурец. На воблерите нищо не чукна за съжаление. Затова преминах към въртящи железа барем да удря някой костур. Да ама не....като ме зачесаха едни писалки спиране няма.
Това е мястото - влиза се откъм с. Петелово имаше доста сенчести места, които ни спасиха от жегата.
Изображение
Изображение
Покрай брега забелязах една малка бяла рибка (от таз годишното люпило) и реших да я снимам.
Изображение
Да обаче не след дълго забелязах ето тези орди от малки бели рибенца :
Изображение
Изображение
На плиткото беше пълно с тях. Не се виждаше друга малка рибка. Както си вървяха и "БАМ" Една около 8см се стрелна отстрани на тях и нагриза една от многото, но малката рибка се оказа голяма за устата на атакуващата я друга бяла риба :D Лудница тоталнааАААА !!!

Ето и севтето :
Изображение
Дим да го няма :
Изображение
..и така ето още няколко писалчици по-долу на снимките :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето за сравнение колко бяха големи някои рибки :
Изображение
Луда работа през 3-4 мятания празни почуквания и на следващото засечка с писалка. Реших да сложа по-голяма въртяща се блесна и да се разходя по стръмния бряг. Да ама тия лакомници спиране нямат както казах :
Изображение
Изображение
Оказа се , че на по-голямата блесна удряха по-малки писалки :lol:

Ето тоя Щърк ни правеше компания по време на излета :
Изображение
Изображение

Нито един костур не видях. Къде са се дянали кой знае..... Такова чудо на бяла риба не съм виждал никога през живота си на този язовир. Миналата година на малка рибка се ловяха бели риби от порядъка на 500гр-2,5кг, но толкова много дребосък не е имало. Като цяло на повърхността цял ден не гонеше хищника, но метнеш ли примамката и ударите започват.Към 10 часа преустанових риболова на спининг и се отдадох изцяло на караконджулите :)
Поздрави на четящите темата :)
Изображение
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

И на теб поздрави за чудесните репортажи!
А за костура е ясно къде е - щъркела го е изял ;)
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Явно забраната на бялата през пролетта дава резултати май :D
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

te4osoma написа:Явно забраната на бялата през пролетта дава резултати май :D
Да и аз съм на това мнение te4osoma.

Излет N5 :
Неделята сутринта се запътих към Марица-та , там където си ходя обикновено. Слуката беше слаба. В дебелото течение удари ей тоя кефал :
Изображение
Той ме спаси от първото капо :lol:
Сменях доста примамки, но освен него нищо друго не почукна. Нивото на водата е спаднало значително и вече може да си я "преджапаш" , както се казва.
Вече имам един скъсан туистер да се похваля :D . Това плетено влакно няма късане братче. Дланите щеше да ми отреже :rolleyes:
По едно време закачих някъв камък ама тоя път се случи това : (сори ама фокуса е избягал от примамката :D )
Изображение
Както си се придвижвах към поредното място за замятане забелязах това :
Изображение
Имам навика да преглеждам утайките на реката, за да видя хората какви боклуци хвърлят в реката. За късмет като го извадих тоя боклук се оказа това :
Изображение
Много се изкефих. Пробвах го. Отива чак до дъното и създава едни вибрации на върха ми ммм чудесен е. С тая голяма лопата отпред гази поне на 2метра. Иначе като го оставя на повърхността си седи оторе и не потъва. Нямам си на идея на коя фирма е и кой модел воблер е ама е страшен за сом (поне така си мисля де) !
Ето и някоя снимка от реката :
Изображение
Към 9 часа преустанових на изкуствена примамка и помятах на бял на това място. Под дървото заковах една дърта черна мряна 22.5см и 110гр. - личен рекорд :lol:
Изображение

Айде поздрав най-сърдечен и до другия път пак ;)
Изображение
Zagrey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Zagrey »

Много красиви снимки, поздравления колега!! :prayer:
Аватар
rockton
новобранец
новобранец

Мнение от rockton »

Браво и поздарви за чудесните репортажи,и все така занапред да ни радваш с прекрастнитр си снимки.
Очите виждат всичко,НО не виждат себе си....0896 633459
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Излет N5 : С колегата Vid от форума направихме едно кратко вечерно петъчно излетче на Марица до Димитровград. Запознахме се вече и на живо :P . След известно търсене къде са легнали кефалите най-накрая ги намерихме на едно голямо и много бързо течение. Аз се записах с 4 маломерни, които си отидоха пак в реката. Кефалите ги набарах в близост до брега покрай едни големи канари. Имаше и закачания за тях, но плетеното влакно на няколко пъти отърва кожата на воблерите и блесните. Най-големия кефал (към 200гр.) го излъгах като задържах воблера в течението на едно място (без да отпускам или придърпвам) да си се мятка наляво надясно. Воблера беше с естествена окраска на малко костурче 5см. . Атаката беше безмилостна-сгъна върха след 10 сек. дебнене с тая техника.
Снимки не направих, че от много търсене къде са рибите не остана време. Имаше и доста колеги спинингари, но не се виждаше някои да вади нещо. Много малко вода има в Марица-та ама рибата е още по-малко :lol: Хубавото в случая е , че и двамата излъгахме валата :D
Поздрави и наслука ;)
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Излетче N6 : Направих на Тракиец в Неделята. Бях на Николовския ръкав. На всяко мятане по една такава Изображение
Изображение
Нямаше празно. На воблер, на туистер или въртяща се блесна..... Тия писалки налитаха като озверели. Най-много се изненадах, когато севтосах тоя китайски воблер за 4лв от 1-левката :lol:
Изображение
Ето една по-голяма :D :rolleyes:
Изображение
Т'ва китайче има супер готина игра и прави някви луди вибрации във водата.
Хванаха се 20 такива парчета. След воблера търчаха и кефали и костури, но не се закачиха.Гонеха до последно след воблера, но без да атакуват. После към 9 се заех да мятам с другите въдици на царвеица и бял....ама слаба работа. Фанаха се 6 броя от тия разбойници ;)
Изображение
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Привет на всички ! След като миналата седмица излет N7, на Марица,беше пълна трагедия и за 3 часа мятане нямах нито един удар, вчера се замислих много къде да отида със спининга. Реших да отида на едно място, което колегата Vid ми показа, т.нар. "тръбата" :lol: Почнах да обхващам голяма част от вира с примамките,но нямаше почукване. Седнах на едни каманаци да си поседя ей така - на края на вира, а там едно голямо и бързо течение просто нямаше начин да няма някаква риба. Смених 3 воблера и 2 въртящи блесни,но нямаше ефект. Сложих Салмо Екзекутора на 5см с окраска на костур и така почнах с него да газя на по-дълбоко във водата. Ефекта дойде на 3тото замятане точно пред един воден праг. Удара беше стабилен, но за жалост се откачи рибата. Ех късмета му.След още 3 замятания закачих нещо много стабилно на дъното и нямаше откачане воблера. Наложи се екстремно спасяване на примамката. Влезнах с най-големия си акъл до гърдите в ей това течение - 5м пред мен :
Изображение
Дърпане,мъкнене и какво ли още не и не ще да се откача и не ще пустия му воблер. Усетих, че закачката не беше обикновена съвсем. Скъсах много трудно плетняка и воблера си замина, но аз инат почнах да ровя дъното с дръжката на кепа и след 40 минути мъки излезе това нещо, което го оприличавам на платнен чувал с 2тона пясък вътре,а водата една такава студена.... :
Изображение
Воблера е нямал откачане просто и с 2те тройки се беше забил в тоя гаден нещастен боклук. :
Изображение
За пореден път проклех тая "майка нещастна" на тоя дето е метнал тая лошотия в реката и след 30 мин. почивка - смяна на примамката отново започнах да си мятам. Смених с една въртележка на Робинзон барем някой кефал да удря там, щото вървяха след Салмото, но не смееха да го атакуват. На 5-тото замятане прекарах блесната покрай едни камъни във водата и я вкарах на 1м от предната част на тоя воден праг. Последва светкавично забиване и засвирване на аванс. Разгънах с едната ръка телескопични кеп и се приготвих за кепчосване. Видях го вече изплува една опашка отгоре на течението и насочих рибата към кепа и хоп айдеее...:
Изображение
Изображение
Емоцията беше неописуема...знаете как е . До сега не бях вадил толкова голямо тарикатче :lol:
Иииии дойде момента за кратката фото сесия :
Изображение
Изображение
....и ДИМ ДА ГО НЯМА :
Изображение
Изображение
Изображение

Оправда се поговорката , че "Сухо дупе риба не яде" :lol: :lol:
piso написа:Айде брат като си дойда другия път в Хасково искам сом да фанеш,ако не щи скрия всички примамки :D :D :D :butthead:
Айде бат'Писо фанахме го сомето :lol: :butthead: :lol:
Айде поздрави на всички ! Риболова продължава. Голяма краста е спиниговия риболов. Сега съм поръчал едни "убийци" да ми доставят в рибарския....па да видим :rolleyes: :lol:
Изображение
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi.Nikolov »

Браво колега добър си отдава ти се риболова :):)
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Продължавай в същия дух. :drinkers:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Поздрави колега, Я в момента се подвизавам по черноморските вилаети, ама не на риба, а на маса.... :) Като се прибера в Х-во, ще се обадя да спретнем някое излетче....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”