Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кътински баби
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кътински баби
Обиколките по баластриерите около София продължават, целта пак са бабите. Този път реших да пробвам място, на което не съм ловил никога. Към 8 сутринта се понесох към Кътина и към 8.30 вече съжалявах. Пътя в Нови искър е лунен пейзаж, уж нещо му ремонтират, но за сега само са изровили всичко и е ад. Тъй и тъй не познавам водоема та реших да застана на най-удобното за плаж място.
Ей го мястото, на 20м от мен е най-доброто място за скачане във водата, цялото село се изреди

И сега идва интересното, мързеше ме да ходя до истински магазин и си купих червеи и един пакет Промикс от кварталното мазе. Забърках остатъците от G5 и Gross gardons с Промикса, и докато стане време за риболов 1/3 от белките вече не бяха белки. До обяд имах 2/3 кастери и понеже нещата отиваха на зле реших да пробвам рибите на кастър. Набутах няколко топки пълни с какавиди и час по-късно, о чудо!
Рибите кълвяха много по-добре на къстър
Странна работа, това ГМО ме изненадва всеки ден
Ето ги и кастероядните риби, брояч нямаше този път, но пък кантара показа точно 5кг

Ей го мястото, на 20м от мен е най-доброто място за скачане във водата, цялото село се изреди

И сега идва интересното, мързеше ме да ходя до истински магазин и си купих червеи и един пакет Промикс от кварталното мазе. Забърках остатъците от G5 и Gross gardons с Промикса, и докато стане време за риболов 1/3 от белките вече не бяха белки. До обяд имах 2/3 кастери и понеже нещата отиваха на зле реших да пробвам рибите на кастър. Набутах няколко топки пълни с какавиди и час по-късно, о чудо!
Рибите кълвяха много по-добре на къстър

Ето ги и кастероядните риби, брояч нямаше този път, но пък кантара показа точно 5кг

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: Кътински баби
Я па ти, бравос! Я кажи на щека ли лови? На каква дистанция и дълбочина взимаха? Миналата седмица и аз ходих ама отсреща и не хванах нищо, личи си класата

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На щека 11м, дълбочината беше малко под 5м. Плувка 1гр и кука 18 на повод 0.08мм
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
chirusa_bg написа:...Ей го мястото, на 20м от мен е най-доброто място за скачане във водата, цялото село се изреди...

Сега е вашето време, с щеките стигате до по прохладните водни слоеве

Вчера на едно добре познато ти място, бабката издва, лапва житеното зърно и стои

Плувката не помръдва, не помръдва и бабката.
Като навия да презамятам - хващам риба

Абе жега !
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Лошо е да уцелиш селската баня

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Кастерите са прекрасна стръв, макар че колегите ги използват почти само в захранката. Най-добри са за стръв когато са оцветени в червено, т.е. когато какавидата е новообразувана. Малките бабушки имат невероятните умения само да изсмукват съдържанието, без да повреждат обвивката. Когато имам кастери винаги пробвам и на тях и често съм имал добри успехи.
- antivik
- кандидат преподавател
Първом поздрави за прекарването след природата. И да изкометирам този пост - то това изсмукване си е позната работа почне ли да го прави този номер, може да ти скъса нервитеceci написа:Кастерите са прекрасна стръв, макар че колегите ги използват почти само в захранката. Най-добри са за стръв когато са оцветени в червено, т.е. когато какавидата е новообразувана. Малките бабушки имат невероятните умения само да изсмукват съдържанието, без да повреждат обвивката. Когато имам кастери винаги пробвам и на тях и често съм имал добри успехи.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кастерите се ползват много успешно за стръв при платиките ! Накисвате си ги предварително от предния ден и тези които плуват в захранката останалите за стръв !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
айде малко да ползваме едно копченце "зуум" че ги не видим

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кътинските баби ги видяхме,а някое плажуващо Кътинско девойче не налиташе ли на захранката.
Браво Влади,добре си се прекарал времето
Браво Влади,добре си се прекарал времето

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ае, Владко, поне да беше снимал каките от селото как рипат в гьола! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Псюлютен бракониер , ем малки , ем много
Бравос

Бравос

- ninastefanina
- сериозен играч
Къпането в Искара ти се отразило добре на крачето щом вече ходиш за риба 

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"