Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Амур на Янтра (20.07.2012)
Re: Амур на Янтра (20.07.2012)
Не мога да се сопра и да не добавя още един коментар по темата, Светльо качи се на колата, вземи си апарата и тръгни по тунджата от Ягода през Юлиево,Дъбов, Шаново, Ветрен, Зимница, после се качи към Николаево-Гурково и почни да снимаш. Ако има и един рибар с една въдица, аз се отказвам от риболова. И в крайна сметка всеки сам си носи кръста, кво сте го заяли момчето? Много ми е интересно да го видя колегата Дунавски, на някой гьол, ма случайно, незнам тогава какв ше се оправдава за надиплените сопи (Дунавски прекаления светец и богу не е драг). Всички рибари погазват закона, къде от незнание, къде от лакомия, все едно да хванеш изправен шофьор на кола. Ами няма такъв филм...
По-голям шаран от рибаря няма...
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пачо , Дунавския лови с 1 въдица - според случая ! Иначе си носи по 2 фидера и си преценя с кой да лови - знам защото ходи с мен за риба и мога да ти кажа с какво разполага ! Говориш за пресевните , а не за реката ! По реката много рядко ще видиш някой изобщо да лови и то , ако лови е с 1бр въдица - няма как да е с повече , като не забравяме и фактора черен човек без въдица , а снабден с други атрибути !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Значи съм пропуснал Милево, там си върви баш реката, места перфекти за бивакуване, и достатъчно за разпъване на кусур въдици, бил съм там и знам, вече ще почна да снимам, че ми омръзна с тез заяжданиа. За Дунавския може и да е така, ама нали знаеш "гладния на сития не вярва" . По отношение на пресевните - ако си чел внимателно темите ми за Тунджата, се оказва, че попадат в категорията стари речни корита, нищо че и в момента се добива инертна маса, и въпреки това там не съм виждал рибар с по една въдица, същото важи и за Римския Мост.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако говориш за римския мост на Жребеца , то и там не е много удобно да се лови с повече от 2бр въдици поради простата причина ,че няма място от хора в напреднала възраст
, а и дори да има ще те оплитат постоянно " майсторите " покрай теб . За мен истинския риболов на река си е с 1 въдица защото си концентриран върху нея и не се занимаваш с други глупости освен да се чудиш как да я накараш да дойде при теб !

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
Светльо, няма да влизам в полемики, преди малко прегледах една нова тема за речни диваци, снимки бол, риба хваната прилично, и мноооого разпънати въдици НА РЕКА, та тва не го разбирам, като ще е гарга нека да е рошава, апелирам критикарите да идат и да си излеят злобата в темата, да видим колко са обективни 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
То това в другата тема е мисля в Македония , а там законите им не ги знам и не мисля ,че някой от тук ги знае за да спори !
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Само човека пуснал темата може да ти отговори реално и адекватно ! На кука и на теб .
Приех критиките за снимките. Колегата "Дунавски" пак показва някакви снимки от моята галерия за броя вадици. Да аз ловя с 3 и има още 3 на мои приятел. Сега,защо някои не попита Митко сапуна които е много запознат с риболова на Янтра и ходи по сащите места които и аз ходя. Нека да каже и тои с колко въдици се лови по реката. Не говоря за него,а просто наблуденията му... Аз отговора го знам предварително. За вашите реки не знам но тук да лови някои с по малко от 3 е чудо. Точно за това започвам да снимам хората с въдиците до тях и следващата тема която ще пусна ще бъде с много снимков матерял. Да аз нарушавам закона за реката,но нека се появи някои шаранджия които лови с 1 вадица в нашия регион и ще му стисна ръката. Тук никои НЕ ГЛОБЯВА ЗА 3 ВЪДИЦИ И аз ловя с 3.
за сметка на копувача!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Прекрасно начинание е това със снимките , а това ,че трябва да се сменят проверяващите по вашия край е безспорен факт !real1980 написа:Точно за това започвам да снимам хората с въдиците до тях и следващата тема която ще пусна ще бъде с много снимков матерял. Да аз нарушавам закона за реката,но нека се появи някои шаранджия които лови с 1 вадица в нашия регион и ще му стисна ръката. Тук никои НЕ ГЛОБЯВА ЗА 3 ВЪДИЦИ И аз ловя с 3.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
real1980 написа: Да аз ловя с 3 и има още 3 на мои .
[/color"real1980" Единственото с което съм съгласен от твоята критика е за снимките в домашни условия. Така или иначе не съжалявам за тези снимки тъи като
Може ли малко светлина по-въпроса?
- morriddin
- научил се да хвърля
Знам, че с коментара си ще бъда причислен към "другия" лагер, но не мога да не се съглася с Пачо - ходя по р.Тунджа активно от 1996г. до сега и, повярвайте ми не съм срещал колега с една въдица (изключвам само спинингистите, търмъкчиите, и енергетиците - последните нямат и една кука хвърлена във водата)! За щастие, не съм срещал и такива с по 4, 5, или повече въдици, но и в това не е проблема. Срещал съм обаче харпунджии.?! След проведената акция по залавянето им, се оказа, че са "хора" на областния прокурор и, въпреки вдигнатия шум около ситуацията, всичко се покри и забрави???
Колегата Върбанов винаги е казвал, че риболова е скъпо хоби, но на мен ми е интересно защо харпунджиите, мрежарите и токаджиите по реката са все с добър, или много добър икономически статус???
На фона на всичко това, се чудя: С още една въдица ли обезрибяваме водоемите? Не мисля...
Аз лично си падам по спининга, но тази година се опитвам и в шаранджийския риболов - ПРИЗНАВАМ - ловя с две въдици на Тунджа, но нека, който е безгрешен, "да хвърли първия камък"!
Колегата Върбанов винаги е казвал, че риболова е скъпо хоби, но на мен ми е интересно защо харпунджиите, мрежарите и токаджиите по реката са все с добър, или много добър икономически статус???
На фона на всичко това, се чудя: С още една въдица ли обезрибяваме водоемите? Не мисля...
Аз лично си падам по спининга, но тази година се опитвам и в шаранджийския риболов - ПРИЗНАВАМ - ловя с две въдици на Тунджа, но нека, който е безгрешен, "да хвърли първия камък"!
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Колега,снимката качена от моята галерия от Дунавски ,където има 6 вадици е от миналото лято (2011 г.). Там сам с приятел от село.Красимир Атанасов написа:real1980 написа: Да аз ловя с 3 и има още 3 на мои .[/color"real1980" Единственото с което съм съгласен от твоята критика е за снимките в домашни условия. Така или иначе не съжалявам за тези снимки тъи като
Може ли малко светлина по-въпроса?
На снимките в тази тема бях сам на реката и нямаше кои да ме снима с рибата. Ама я само нея със "сезалдо". После ме снимаха с нея в къщи.
за сметка на копувача!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
100 коча с по-две мъди=200 мъди,ама единия е тек и кво правим?.....morriddin написа: На фона на всичко това, се чудя: С още една въдица ли обезрибяваме водоемите? Не мисля...
ловя с две въдици на Тунджа, но нека, който е безгрешен, "да хвърли първия камък"!
В този ред където са,две там са и три и т.н.
В на баба ми градината,като берем домати и ядем в един момент свършват,без намесата на други индивиди.Та нека не спорим за нещо което е в разрез със закона и етиката относно риболова и самата риба.Какво излиза,че всеки който е с повече въдици,каже ли вълшебните думи ами браковците и всичко се забравя да ама не.
Колегата дава за пример сапуна или Митко не го познавам лично човека.Но ако беше и ти като него пуснал рибата щеше да мине по-добре темата.И ако си чел въпросната тема и на него му подпалиха петите.То се е видяло,че и тази тема ще мине под знака на секрета

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Няма смисъл ......

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation