ЮНИ/ЮЛИ 2012

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

ЮНИ/ЮЛИ 2012

Мнение от naskobo »

' баси, вече сме приполовили лятото, че и отгоре :rolleyes: А запомнящ се риболов още нямам(е, почти :wink: )... ами тогава да ви разкажа, за това, което си имам :P

Изображение

Докато реагирам на каракуденото инфо от Огняново в началото на юни, пика беше отминал но успях да спретна два риболва с акцент на ФИДЕРалисумост и по малко с мача:wink: Наоколо- предимно "старата школа" :!: Човекът на снимката ще влезе в историята с любезния въпрос: " Колега, на какво ги поб'ръкваш :?: :!: "...Стана ми едно приятно :lol:

Изображение

И Кърцата вкара неговият комшия в размисъл :lol:

Изображение

Бях забравил, че съществуват такива съоръжения, после ме доядя, че някога изхвърлих моите- щяха да стоят добре в механата :drinkers:

Изображение

Не бих казал, че ги поб'ръкахме, но колкото повече-толкова повече, както казва Мечо Пух :lol:

Изображение

Който знае мястото да е "Трайчо", че догодина пак, а сега нека се пробват да хванат рака за мустака :twisted:

Изображение

Не мога да разбера, този човек докога ще ми пуска рибата :!: Направо сме като МВР-то и Съда-аз ги хващам, той ги пуска :mrgreen: А се бие в гърдите, че има като мойта престилка :!: Ако някой го познава да вземе да го вразуми :lol:

Изображение

Изображение

Два дни по- късно с Ванката(неактивен съфорумец, но отличен рибар и голям природолюбител) сме по партенките на едно скобарено инфо по устието на яз. Искър. А там е едно красивооо,.... само където не намерихме рибата :mrgreen:

Изображение

Незнам дали е тежка характеропатия, но много мразя да гледам, как другите вадят риба, докато аз се капотирам.... :mrgreen:

Изображение

Като не върви на реката - хайде, някъде около Филмовата къща за по някоя платичка с мача :wink

Изображение

Изображение

Четири дни след това с Кърцата проверихме едно инфо на Трънския за каракуди и платики по баластиерите, но не беше както звучеше в Трънския разказ :lol: , а и вятъра направо ни връщаше монтажа на брега и довяваше няк'ва гадна смрад. ..

Изображение

Обзет от желание за реванш, 3-4 дни по-късно някъде по малките часове на ноща заемам моето място на яз.Искър, забърквам рецептата, захранвам

Изображение

и разпъвам фидерите и мача. Високото ниво на водата е свело хубавото ми място до едно тясно петно от което цял ден оплитах монтажи, корди и клони :mrgreen:

Изображение

Изображение

И отново резултата не е това, което трябва да бъде :oops: Релийзнатата риба изглежда кофти на снимката, но след минута -две с обезглавените останаха само още 3-4 парчета - тъста да си хапне вкусна рибка без кости :mrgreen:
После направих още един с нищо незапомнящ се излет на Шипока...Даа, каръшката серия продължава, я по добре да идем на море :idea:

Изображение

Вече е юли и с Ванката и Пацо69 пак сме на Шипока.Пацо не се вижда и по-добре, "снощен" е след сагата "Сняг в София" :drinkers:

Изображение

Оръжията са известни, само където работят вяло :evil:...Но пък е една природа..... :!: :prayer:

Изображение

Много е гот да се разтреперят и двата фидера :P

Изображение

Хванаха се и две такива бебета, дано да е показателно за нарастване популацията на сома в язовира

Изображение

По едно време важно-важно пристига служебния щъркел на ИАРА: "Проверка на билети, вади въдиците от водата да ви видя монтажите :!: Записвам бракониери, месари и напролет нося бебета, да видите тогава една риба :!: "

Изображение

"Ама, моля Ви се г-н Щъркел, аз ..таковата ...само за снимка..после ги пускам :!: :!: "

Изображение

Не-е :!: Нещо не е както трябва, трябва да се смени тактиката :!: Разглеждам язовира милиметър по милиметър на "Гуглето", дрънвам някой-друг телефон на стари приятели и в резултат се оказвам на това приказно, спокойно местенце, някъде на границата с вододайната зона...Води ме човек от старата школа, враг на разточителната захранка. Оръжието му е спининг, преустроен в мач, монтажа -грубичък. Аз съм отново с двойката фидери и с истински мач - пръчка и макара на Шимано, от средните серии, монтажите- финни, поводите 0.10 мм...

Изображение

Първоначално по-убедително работеха фидерите-на час по платика, но повечето от половинка до килото :wink: На мача - предимно костури и бабушки, поради което го игнорирах.Някъде по обяд колегата обобщи :"Днес нещо не върви, няма ги тия по двете кила!" Взе ми излишния багаж,вкл. и чадъра ( щото колата е на майната си, а баира-зловещ) и по обяд си отиде.Останал без надзор, забърках една ударна доза захранка и пуснах мача отново в действие. Дистанция/ дълбочина -10х10м. Хвърлих около ваглера десетина "портокала"

Изображение

и след около 30 мин- една от кафявите, 1.3 кг,

Изображение

и пак и пак и пак :!: След всяка риба-топка захранка :idea: От 2 до около 5 часа следобяд, мачът се гъне, прискърцва аванс, аз съм си на сянка в гората- няма такъв кеф :!: :!: Извадих фидерите за да не ме разсейват ...

Изображение

Но, както са забелязали философите, щастието е мимолетно, мъката -вечна :idea: :!: Обсебен от серията едри платики, игнорирам далечния тътен на бурята. Тътенът се усилва - прибирам фидерите, вдигат се вълни, мачът угасна, "..сега да разпъвам ли отново фидерите :?: :idea:" .. Какво разпъване, внезапно небето се разпра, зловещи гръмотевици, проливен дъжд, сякаш тече и от небето и от земата..."Поне чадъра да беше с мен :!: :mrgreen: "..Праа-а-з- тряяз!! Някакъв "дзвер" се разбесня на метри от мен, сом :!: - видя ми се поне 1.5 м. :!: :!: Велик язовир :!: :!:

Изображение

В окото на бурята, снимането беше последната ми мисъл, това е живарника( 250 х 50 см) някъде по средата на серията.

Изображение

Не знам нито колко са, нито колко тежат, но нямаха вдигане, едвам ги обърнах във водата накрая:rolleyes:

Изображение

А това ми е "трюмчето" :idea:

Нещо много дълъг стана репортажа, дано не е отегчителен! И Наслука - има още много лято!
Последно промяна от naskobo на Пон Юли 30, 2012 8:05 pm, променено общо 3 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Re: ЮНИ/ЮЛИ 2012

Мнение от pacho69 »

Де бре Насе, ти няма, няма та пуснеш един репортаж, достоен за Ohota i Ribalka. Супер излети, много риба, даже и щъркел ( Него май го проспах под сливата). Такива годзили не бях виждал, ама ти си знаеш де, на линия съм винаги, даже и кога ме няма ;-)
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Много хубав репортаж Насе.Като гледам си ви връзва с Кърцони :wink:
Все така и за напред.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Колега, дай боже всекиму. И мен ме е подгонил каръка :lol: . Ама това твойто не е карък :wink: .
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan Zagorski »

Браво колега, перфектер репортаж и риболов си направил.Все така да ти върви :smt038
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Уникален репортаж!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Страхотен репортаж. Поб'ръкахте ги !!!! :D :rolleyes: :D
lambri
новобранец
новобранец

Мнение от lambri »

:supz: това не е репортаж а трилър, който не ми се искаше да свършва... а празното "трюмче" ми напълни душата... :prayer:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Прекрасен репортаж!Изкефих се максимално,особено както от 15 дни не съм стъпвал на водоем,за мен бе удоволствие да го изчета.Поздравления колега :drinkers:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Е поне сега си се наловил за първата половина от лятото :smt023 следва втората :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Tо с това ако не запомниш лятото,кога ми е много чудно? :lol:
Разкошни риболови-даже има и от кафявите :lol: :lol: :lol:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Евалата Насе, напипал си платиките в карайна сметка :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Направо филм си изгледах ))) хубав репортаж))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Перфектно! Само "трюмчето" ти е много малко, изоставаш от конкуренцията... :drinkers:
Вчера кълвеше,днеска не ще!
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Цар си Наско :bear: Има ме в целата схема ама не в положителен аспект :bear: и Все пак при толкова успешни излети съм доволен,че ви пратих за зеУен хайвер :mrgreen: :mrgreen:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”