Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ЮНИ/ЮЛИ 2012
ЮНИ/ЮЛИ 2012
' баси, вече сме приполовили лятото, че и отгоре
А запомнящ се риболов още нямам(е, почти
)... ами тогава да ви разкажа, за това, което си имам

Докато реагирам на каракуденото инфо от Огняново в началото на юни, пика беше отминал но успях да спретна два риболва с акцент на ФИДЕРалисумост и по малко с мача
Наоколо- предимно "старата школа"
Човекът на снимката ще влезе в историята с любезния въпрос: " Колега, на какво ги поб'ръкваш
"...Стана ми едно приятно

И Кърцата вкара неговият комшия в размисъл

Бях забравил, че съществуват такива съоръжения, после ме доядя, че някога изхвърлих моите- щяха да стоят добре в механата

Не бих казал, че ги поб'ръкахме, но колкото повече-толкова повече, както казва Мечо Пух

Който знае мястото да е "Трайчо", че догодина пак, а сега нека се пробват да хванат рака за мустака

Не мога да разбера, този човек докога ще ми пуска рибата
Направо сме като МВР-то и Съда-аз ги хващам, той ги пуска
А се бие в гърдите, че има като мойта престилка
Ако някой го познава да вземе да го вразуми 

Два дни по- късно с Ванката(неактивен съфорумец, но отличен рибар и голям природолюбител) сме по партенките на едно скобарено инфо по устието на яз. Искър. А там е едно красивооо,.... само където не намерихме рибата

Незнам дали е тежка характеропатия, но много мразя да гледам, как другите вадят риба, докато аз се капотирам....

Като не върви на реката - хайде, някъде около Филмовата къща за по някоя платичка с мача :wink

Четири дни след това с Кърцата проверихме едно инфо на Трънския за каракуди и платики по баластиерите, но не беше както звучеше в Трънския разказ
, а и вятъра направо ни връщаше монтажа на брега и довяваше няк'ва гадна смрад. ..

Обзет от желание за реванш, 3-4 дни по-късно някъде по малките часове на ноща заемам моето място на яз.Искър, забърквам рецептата, захранвам
и разпъвам фидерите и мача. Високото ниво на водата е свело хубавото ми място до едно тясно петно от което цял ден оплитах монтажи, корди и клони

И отново резултата не е това, което трябва да бъде
Релийзнатата риба изглежда кофти на снимката, но след минута -две с обезглавените останаха само още 3-4 парчета - тъста да си хапне вкусна рибка без кости
После направих още един с нищо незапомнящ се излет на Шипока...Даа, каръшката серия продължава, я по добре да идем на море

Вече е юли и с Ванката и Пацо69 пак сме на Шипока.Пацо не се вижда и по-добре, "снощен" е след сагата "Сняг в София"

Оръжията са известни, само където работят вяло
...Но пък е една природа.....

Много е гот да се разтреперят и двата фидера

Хванаха се и две такива бебета, дано да е показателно за нарастване популацията на сома в язовира

По едно време важно-важно пристига служебния щъркел на ИАРА: "Проверка на билети, вади въдиците от водата да ви видя монтажите
Записвам бракониери, месари и напролет нося бебета, да видите тогава една риба
"

"Ама, моля Ви се г-н Щъркел, аз ..таковата ...само за снимка..после ги пускам
"

Не-е
Нещо не е както трябва, трябва да се смени тактиката
Разглеждам язовира милиметър по милиметър на "Гуглето", дрънвам някой-друг телефон на стари приятели и в резултат се оказвам на това приказно, спокойно местенце, някъде на границата с вододайната зона...Води ме човек от старата школа, враг на разточителната захранка. Оръжието му е спининг, преустроен в мач, монтажа -грубичък. Аз съм отново с двойката фидери и с истински мач - пръчка и макара на Шимано, от средните серии, монтажите- финни, поводите 0.10 мм...

Първоначално по-убедително работеха фидерите-на час по платика, но повечето от половинка до килото
На мача - предимно костури и бабушки, поради което го игнорирах.Някъде по обяд колегата обобщи :"Днес нещо не върви, няма ги тия по двете кила!" Взе ми излишния багаж,вкл. и чадъра ( щото колата е на майната си, а баира-зловещ) и по обяд си отиде.Останал без надзор, забърках една ударна доза захранка и пуснах мача отново в действие. Дистанция/ дълбочина -10х10м. Хвърлих около ваглера десетина "портокала"

и след около 30 мин- една от кафявите, 1.3 кг,

и пак и пак и пак
След всяка риба-топка захранка
От 2 до около 5 часа следобяд, мачът се гъне, прискърцва аванс, аз съм си на сянка в гората- няма такъв кеф
Извадих фидерите за да не ме разсейват ...
Но, както са забелязали философите, щастието е мимолетно, мъката -вечна
Обсебен от серията едри платики, игнорирам далечния тътен на бурята. Тътенът се усилва - прибирам фидерите, вдигат се вълни, мачът угасна, "..сега да разпъвам ли отново фидерите
" .. Какво разпъване, внезапно небето се разпра, зловещи гръмотевици, проливен дъжд, сякаш тече и от небето и от земата..."Поне чадъра да беше с мен
"..Праа-а-з- тряяз!! Някакъв "дзвер" се разбесня на метри от мен, сом
- видя ми се поне 1.5 м.
Велик язовир

В окото на бурята, снимането беше последната ми мисъл, това е живарника( 250 х 50 см) някъде по средата на серията.

Не знам нито колко са, нито колко тежат, но нямаха вдигане, едвам ги обърнах във водата накрая:rolleyes:

А това ми е "трюмчето"
Нещо много дълъг стана репортажа, дано не е отегчителен! И Наслука - има още много лято!

Докато реагирам на каракуденото инфо от Огняново в началото на юни, пика беше отминал но успях да спретна два риболва с акцент на ФИДЕРалисумост и по малко с мача

И Кърцата вкара неговият комшия в размисъл

Бях забравил, че съществуват такива съоръжения, после ме доядя, че някога изхвърлих моите- щяха да стоят добре в механата

Не бих казал, че ги поб'ръкахме, но колкото повече-толкова повече, както казва Мечо Пух

Който знае мястото да е "Трайчо", че догодина пак, а сега нека се пробват да хванат рака за мустака

Не мога да разбера, този човек докога ще ми пуска рибата

Два дни по- късно с Ванката(неактивен съфорумец, но отличен рибар и голям природолюбител) сме по партенките на едно скобарено инфо по устието на яз. Искър. А там е едно красивооо,.... само където не намерихме рибата

Незнам дали е тежка характеропатия, но много мразя да гледам, как другите вадят риба, докато аз се капотирам....

Като не върви на реката - хайде, някъде около Филмовата къща за по някоя платичка с мача :wink

Четири дни след това с Кърцата проверихме едно инфо на Трънския за каракуди и платики по баластиерите, но не беше както звучеше в Трънския разказ

Обзет от желание за реванш, 3-4 дни по-късно някъде по малките часове на ноща заемам моето място на яз.Искър, забърквам рецептата, захранвам

и разпъвам фидерите и мача. Високото ниво на водата е свело хубавото ми място до едно тясно петно от което цял ден оплитах монтажи, корди и клони

И отново резултата не е това, което трябва да бъде

После направих още един с нищо незапомнящ се излет на Шипока...Даа, каръшката серия продължава, я по добре да идем на море

Вече е юли и с Ванката и Пацо69 пак сме на Шипока.Пацо не се вижда и по-добре, "снощен" е след сагата "Сняг в София"

Оръжията са известни, само където работят вяло

Много е гот да се разтреперят и двата фидера

Хванаха се и две такива бебета, дано да е показателно за нарастване популацията на сома в язовира

По едно време важно-важно пристига служебния щъркел на ИАРА: "Проверка на билети, вади въдиците от водата да ви видя монтажите

"Ама, моля Ви се г-н Щъркел, аз ..таковата ...само за снимка..после ги пускам

Не-е

Първоначално по-убедително работеха фидерите-на час по платика, но повечето от половинка до килото

и след около 30 мин- една от кафявите, 1.3 кг,

и пак и пак и пак

Но, както са забелязали философите, щастието е мимолетно, мъката -вечна

В окото на бурята, снимането беше последната ми мисъл, това е живарника( 250 х 50 см) някъде по средата на серията.

Не знам нито колко са, нито колко тежат, но нямаха вдигане, едвам ги обърнах във водата накрая:rolleyes:

А това ми е "трюмчето"

Нещо много дълъг стана репортажа, дано не е отегчителен! И Наслука - има още много лято!
Последно промяна от naskobo на Пон Юли 30, 2012 8:05 pm, променено общо 3 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Re: ЮНИ/ЮЛИ 2012
Де бре Насе, ти няма, няма та пуснеш един репортаж, достоен за Ohota i Ribalka. Супер излети, много риба, даже и щъркел ( Него май го проспах под сливата). Такива годзили не бях виждал, ама ти си знаеш де, на линия съм винаги, даже и кога ме няма 

По-голям шаран от рибаря няма...
- ninastefanina
- сериозен играч
Много хубав репортаж Насе.Като гледам си ви връзва с Кърцони
Все така и за напред.

Все така и за напред.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Колега, дай боже всекиму. И мен ме е подгонил каръка
. Ама това твойто не е карък
.

-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега, перфектер репортаж и риболов си направил.Все така да ти върви 

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- lif3house
- разбира нещата
Страхотен репортаж. Поб'ръкахте ги !!!!

- Vesko1
- сериозен играч
Прекрасен репортаж!Изкефих се максимално,особено както от 15 дни не съм стъпвал на водоем,за мен бе удоволствие да го изчета.Поздравления колега 

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е поне сега си се наловил за първата половина от лятото
следва втората 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tо с това ако не запомниш лятото,кога ми е много чудно?
Разкошни риболови-даже има и от кафявите

Разкошни риболови-даже има и от кафявите

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Евалата Насе, напипал си платиките в карайна сметка 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- koda33
- разбира нещата
Направо филм си изгледах ))) хубав репортаж))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Перфектно! Само "трюмчето" ти е много малко, изоставаш от конкуренцията... 

Вчера кълвеше,днеска не ще!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Цар си Наско
Има ме в целата схема ама не в положителен аспект
и Все пак при толкова успешни излети съм доволен,че ви пратих за зеУен хайвер

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?